Gość 15.05.2002 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 Buduję dom D07 jestem na etapie dachu i zastanawiam sie nad rodzajem pokrycia dachowego. Chciałbym zasięgnąć opinii gupowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 15.05.2002 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 O tym już było wcześniej. Użyj Szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.05.2002 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 Dachówka. Deszcz walący o blachę nie dawałby mi spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
will 15.05.2002 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 Witam !!!Ja miałem ten sam problem co wybrać . Buduję d 04 ale ze zmienionym dachem na dwuspadowy i użytkowym poddaszem . Miałem 212 m2 dachu na który mogłem położyć dachówkę ( konstrukcja dachu przeznaczona pod dachówkę ) ale po konsultacji z kilkoma fachowcami zdecydowałem się na blachę . Wiem że dachówka jest na lata ale jest to bardzo duży ciężar dla dachu a poza tym jak kłaść dachówkę to już ceramiczną bardzo dobrej jakości ( przynajmniej ja tak uważam ) a cena jej jest dość wysoka .Mnie blacha firmy BORGA ( oczywiście łaty i kontrłaty + folia na pełnym odeskowaniu)+ rynny Vawin kosztowało :1. materiał 120002. robocizna 2500A jak będę miał dużo pieniędzy to zawsze mogę zmienić na dachówkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 15.05.2002 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 jeśli ktoś ma dużo siana to może zmieniać dach co pół roku seseale poważnie:jeśli wybrać jakościowo najlepsze materiały w obu technologiach koszt jest porównywalny. Różnica jest w robociźnie szczególnie przy blasze jeśli ktoś ma smykałkę to na niskomplikowanym dach położy ją sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 15.05.2002 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 no i dodatkowo należy uwzględnić różne przewodnictwo cieple, pojemność cieplną, masę, koszt obróbek, ilość odpadu, hałas itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts