eldomello 19.03.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 W pomieszczeniu chcę połączyć gres z parkietem. Logika nakazuje położyć najpierw gres i teraz rodzi sie pytanie, skoro chcę położyć parkiet 16 mm to ile cm/mm dojdzie kleju pod parkiet i ile z tych 16 mm zostanie po cyklinowaniu i zrobieniu go na gotowo? Czyli jaka po ułożeniu bedzie wysokość parkietu bo najpierw muszę położyć gres na taką wysokość. Zakładam że płytki gresu będą mialy 0,8 - 1 cm - jaką grubość kleju zatem pod te płytki mam położyć? - muszę wiedzieć jak gruby bedzie parkiet z klejem po jego wykończeniu? Z góry dziękuję za odpowiedź. DI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 19.03.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Praktycznie przy podłogach do szlifowania różnica jest równa grubości elementów okładzinowych, natomiast przy podłogach gotowych do ich grubości należy doliczyć 1 mm. Każdy podkład ma swoją dokładność wykonania i w tej sytuacji należy odnieść się do punktu położonego najwyżej.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts