Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w kuchni panele? ktoś tak ma? jakie panele do kuchni?

popo00

Recommended Posts

wg mnie lepiej panele bo:

cieplejsze niż kafelki, ładnie sie skomponują z resztą podłogi, tańsze niż kafle.

nie wiem dlaczego jedynym słusznym rozwiazaniem do kuchni na podloge sa kafle.

przecież nie jest to kuchnia hotelowa / stołówkowa gdzie bedziemy na mokro z detergentami co dzień dezynfekować podloge z resztek jedzenia:)

• 2 weeks później...

Ja mam w kuchni panele już dobrych parę lat. I jestem zadowolona. Faktem jest, że trzeba uważać, żeby nie zalało (ale jak często się to zdarza?),

no i jak parę razy zleciał mi nóż na podłogę, to małe dziurki mi zrobił. W kaflach pewnie jakiś odprysk też by był.

Ale w budowanym domu w kuchni będą kafle ze względu na ogrzewanie podłogowe. ;) I wyjście na taras.

ja też mam panele na całym dole - kuchnia połączona z salonem i korytarz, co do tego rozlewania, to przy ścieraniu w miarę na bieżąco-w ciągu godz.- żadnych strat, w jednym miejscu panel mi trochę wstał na obrzeżu po tym jak dwie doby nieprzerwanie wyciekał na niego alkohol, i ja mam niestety bardzo kiepskie panele :(

• 4 weeks później...

Deska barlinecka może być montowana praktycznie we wszystkich pomieszczeniach mieszkalnych nie wyłączając z nich kuchni. Warstwowa budowa deski zapobiega powstawaniu znacznych różnic w wymiarach deski pod wpływem zmian cieplno-wilgotnościowych. Z takim właśnie zmianami mamy do czynienia w kuchni podczas przyrządzania posiłków. Należy tylko pamiętać o tym , że wrogiem deski wykonanej z naturalnego drewna jest woda. Starajmy się więc aby uchronić swoją podłogę przed bezpośrednim działaniem wody. W przypadku zalania jej powierzchni należy natychmiast usunąć rozlaną wodę. Do pielęgnacji drewnianej podłogi w pomieszczeniu kuchennym stosujemy takie same środki jak do innych pomieszczeń. W przypadku podłóg lakierowanych zalecamy środki do czyszczenia z serii Protektor a dla podłóg olejowanych Protektor natura. Deska barlinecka w pomieszczeniu kuchennym może być montowana w sposób pływający lub w systemie klejonym do podłoża. Deskę można w sposób bardzo łatwy i estetyczny połączyć z podłogowymi płytkami ceramicznymi .

http://www.barlinek.com.pl/Produkty/deska-barlinecka/katalog-produktow/linia-life/buk/buk-parzony-family/buk-parzony-family/imageContent

kiedy kupiłam mieszkanie miałam już położoną deskę barlinecką (dąb - tylko chyba z nazwy...),w kuchni , przedpokoju i 1 pokoju. W kuchni i przedpokoju od razu zerwałam, zostawiłam tą w pokoju i do pozostałych pokoi dokupiłam taką samą deskę. I baaaardzo potem tego żałowałam. Nie wyobrażam zobie tego dziadostwa ani w kuchni ani w przedpokoju.

• 1 month później...
Ja rowniez mam polozone panele w kuchni,ale dopiero od roku.Jak narazie jest wszystko okey.Ale gdybym mogla jeszcze raz robic remont w kuchni,to tam gdzie stoi piec,jest zlewozmywak polozylabym kafelki na podloge.Bo w razie gdyby wylala sie woda,to zawsze lepiej ,ze na kafelki,niz na panele.I dobrze byloby,jesli dysponuje sie funduszami najpierw wylac beton i dopiero na to polozyc panele.Wiadomo,panele lepiej sie ukladaja,nie uginaja sie potem na nierownosciach itd,a zreszta o tym to kazdy wie z cala pewnoscia.Pozdrawiam.