hc2000 19.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam! Mam problem ! Słup do ktorego ma mnie podłączyć energetyka jest przy ogrodzeniu nierzyjacego własciciela. Nikt tam nie mieszka a spatkobierców jest 8 ale dalej sie sadza o podzial tego majatku , w tym 3 za granica (spadkobierców) . W sumie energetyka ma mozliwosc podpiecia mini nie wchodzac na posesje tego Pana , ale mają biekcje i jestem w kropce !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Orlando 20.03.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Jeżeli linia ma biec nad czyjąś działką, energetyka musi uzyskać zgodę właściciela lub przeprowadzić postępowanie sądowe - ustanowienie służebności przesyłu.Taka linia obniża wartość nieruchomości, więc należy się odszkodowanie.Jeżeli ktoś się nie zgodzi polubownie to droga sądowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts