nefretete72 20.03.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Jestem na etapie urządzania kuchni. Meble, które sobie zaplanowałam będą prawdopodobnie w kolorystyce: górne szafki ecri/krem w lakierze, a dolne oraz wysoka zabudowa w lakierowanym fornirze. Do ogólnej koncepcji, wkradło mi się niespodziewane pragnienie:) Zauroczyły mnie czarne płytki imola basalto 60x60. Po prostu rzucają mnie na kolana.. W świetle skrzą się srebrem. W łazienkach nie da rady ich umieścić, bo już są skończone niestety..Czy jeśli umieściłabym je nad kremowym blatem, a na podłodze byłyby kremowe płytki, to czy nie będą się gryzły z całością? A może ktoś zaproponuje mi inną koncepcję?Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 20.03.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Mnie w żaden sposób to srebro do kremowych szafek nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.03.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Zupełnie nie wyobrażam sobie tej płytki w kuchni... Jeśli się uprzesz, to tylko do białych frontów - i nie wiem, czy nie będzie zbyt błyszcząco z lakierowanymi frontami. No i ten krem blatu i podłogi na pewno do zmiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefretete72 20.03.2011 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Zupełnie nie wyobrażam sobie tej płytki w kuchni... Jeśli się uprzesz, to tylko do białych frontów - i nie wiem, czy nie będzie zbyt błyszcząco z lakierowanymi frontami. No i ten krem blatu i podłogi na pewno do zmiany... Jolistka, a jak myślisz, jakie płytki w takim razie pasowałyby? Chyba odpuszczę te basalto w takim razie, choć z żalem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.03.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Do kremowej kuchni - pod warunkiem, że to nie ecru! - możesz dać każdy niemal kolor... A czy jesteś pewna, że to muszą być płytki? Odchodzi się od tego, zwłaszcza przy lakierowanych frontach... Tu masz kilka tysięcy inspiracji:http://images.google.pl/images?hl=pl&source=hp&biw=1280&bih=685&q=cream+kitchen&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq= Czego jesteś w 100% pewna: koloru mebli, blatu czy podłogi? Co już masz kupione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefretete72 21.03.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Na razie nic jeszcze nie jest kupione. Chciałabym, aby meble pozostały w kolorze, który wybrałam, tzn. góra krem lakier, dół fornir lakierowany. Dopiero dokonuję uzgodnień z projektantem. Na tym etapie mogę jeszcze wszystko zmieniać, dodawać. Odlądałam inspiracje, ale szczerze mówiąc są one jakoś mało czytelne.. Zasada jest jedna: materiał musi być łatwy w utrzymaniu czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.03.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Skoro w meblach będą już 2 kolory, nie dodawałabym trzeciego z fakturą/połyskiem itd. Co projektant mówi o Twoich planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.03.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Skoro w meblach będą już 2 kolory, nie dodawałabym trzeciego z fakturą/połyskiem itd. Co projektant mówi o Twoich planach? Projektant jest z tych "dla ludzi" i zgadza się z każdą sugestią klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimmi 24.03.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Projektant jest z tych "dla ludzi" i zgadza się z każdą sugestią klienta Heh, to równie dobrze można by się więc pytać ludzi na forum. Dobrze kiedy projektant bierze pod uwagę zdanie klienta, ale to on jest niby specjalistą, więc powinien mieć lepsze pojęcie co się sprawdzi, a co lepiej sobie odpuścić. Poproś go, aby zrobił Tobie wizualizacje w (zakładam że pracuje w jakimś CAD'zie) z różnymi opcjami i po ich obejrzeniu podejmij decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts