sokol27je 20.03.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 (edytowane) Witam, mam problem z aranżowacją sypialni, na wstępie powiem wym. pomieszcz. 4,6 na 4,4 i 2,5h . moja wizja wygląda tak jak na zdjęciach lecz z drobnymi różnicami telewizor plaski, konsola i kino oraz raczej inny fotel za pewne ten "worek" wypchany czymś w środku , i bez jakich kol wiek wybranych kolorów (powstawiane domyślne) A wiec tak widzę mój pokój który będzie w sumie przypominał bardziej sypialnie, tylko mam problem z kolorystyka, nie wiem kompletnie jak to kolorystycznie zgrać w jedna całość żeby było oczywiście nowocześnie i niebanalnie kolory które mi odpowiadaj to czarny biały czerwony fiolet, i jeszcze może jakieś "ciepłe" a z poniższymi pytaniami kieruje się do Państwa.(mile widziane parę wariantów rozwiązań) 1)Jakie kolory wybrać mebli i ścian, tapety, dywanu..? 2)czy rozmieszczenie i wielkość wyposażenia jest dobre? Edytowane 20 Marca 2011 przez sokol27je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.03.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 A czy młodzież biurka nie potrzebuje? Regału na książki? Czarny + biały + fiolet to dobre rozwiązanie Meble albo białe, albo czarne (szare) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol27je 20.03.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 (edytowane) nie potrzebuje bo mam 2 pokoj do pray itp czyli komp, biurko jakis atlas itp odpada ten pokój ma mi służy jako moiejsce do spania, oglądania ,spedzanai czasu z dziewczyna i ewentualnie jakiś kolega wpadnie zagrać na konsoli (dlatego pufa taka przenośna sie przyda co bym znim na łózku nie lezał ) z meblami własnie chyba tam musze zrobic albo białe albo czarne a kolorowe meble w senie łózko białe szafa czarna cos w tym stylu ? paranoja... ? Edytowane 20 Marca 2011 przez sokol27je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.03.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Weź wszystkie meble białe, ściany zrób 3 białe, a tę za łóżkiem czarną lub fioletową (nasyconą oczywiście), pufę fioletową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 20.03.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 przywołana do tablicy jestem i zgadzam się z sugestią joliska. ściana za wezgłowiem łóżka ciemna, reszta jasna. na ciemnej możesz ewentualnie jakies wzory geometryczne zrobić w kolorze jasnych ścian, ale równie dobrze możesz to sobie pominąć. rozumiem, że np. tapeta odpada? meble białe w lakierze bym raczej widziała. to wgłębienie na tv i oświetlenie... tak średni omi się widzi. piszesz że nei chcesz tego zaokrąglenia na suficie - uffff bo wygląda fatalnie. ewentualnie te proste pasy i białe podświetlenie w miarę ok. przez chwilę zastanawiałam się na pomalowanie tej wnęki za tv na ten sam ciemny kolor co ściana za wezgłowiem łóżka - ale chyba lepiej nie. a teraz mi przeszło przez myśl połaczenie fioletu nasyconego z bardzo jasnym szarym [zimna tonacja] i wtedy dodatki, zasłony mogą być w kolorze stali. Bądź połączenie fioletu bądź czerni z ecru/lekkim beżem i wtedy ciepła tonacja. ewentualnie gdzieś widziałam połączenie fioletu z taką jaskrawą zielenią i też bardoz fajnie wyglądało. pufa w kolorze ściany - super pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol27je 21.03.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 hmm... a wiec tak kto powiedział ze tapeta odpada i ze nie podoba mi się zaokrąglenie na suficie? tapetę ja sam osobiście chciałbym umieścić na dwóch ściankach wysuniętych tych miedzy tv, a co do sufitu mmm na prawdę to beznadziejnie wygląda? to mój osobisty pomysł no cóż nawet jeśli to ok mi tam się podoba... a co do oświetlenia w zagłębieniu gdzie ma być tv to faktycznie może nie będzie to najlepiej wyglądało ale te ledy to i tak dodatek można tego nie włączać (zrobiłem to tylko po to gdyż nie lubię nudy i po 2 tyg i tak mi się znudzi pokój wiec sobie go urazmaice w nocy tymi niebieskim co mam nadzieje da mi inny punkt widzenia na to wszystko ) ogólnie podoba mi się wizja tego wszystkiego mysle ze najpierw zaczne od mebli kolor scian to najmniejszy problem zawsze można przemalować a jak kupie meble złe to juz lipa... znalazłem parę co myślicie ? da się z tego zrobić pożytek, głównie z naciskiem na ten z tym fioletem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.03.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Nie kupuj dwukolorowych mebli - to przekleństwo aranżacyjne... Jaki masz budżet na meble?Tapeta na wgłębieniu + podświetlenie = zbyt dużo szczęścia na raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol27je 21.03.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 up "tapetę ja sam osobiście chciałbym umieścić na dwóch ściankach wysuniętych tych miedzy tv" ( na foto to te 2 ścianki w gipsie ) co do kasy to zalezy czy są tego warte mogę dać i 2 tys a mogę i 6 jak według mnie będą tego warte, wiec cena nie gra tutaj głównej roli (choć wiadomo wolałbym dużo nie wydać czyli 3 , 4 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.03.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Zerknij na takie zestawienie elementów - narzuta i pufa w dowolnym kolorze (byle takim samym): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol27je 21.03.2011 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 niezłe jak to zrobiłas ? na komode chyba nie mam miejsca, tylko raczej stolik nocny, czy moze jakos przemiescic ustawienie moje? łózko wole bardziej wydziwiane to za proste dla mnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.03.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Jak masz czas, to się pobaw moodboardami na stronie mydeco.com Wkleiłam komodę, bo nie mogłam znaleźć lakierowanej szafki rtv Skoro nie chcesz aż tak prostego łóżka, to może jakiś ekstrawagancki zagłówek? Wtedy ściana za łóżkiem gładka, a graficzne wzory na zagłówku? Inspiracji w necie są tysiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol27je 21.03.2011 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 hmm no dobra niech by powiedzmy było cos w tym stylu łózko jakieś bym wybrał problemu nie ma ale szafa duza biała, szukam szukam i nic nie moge znalezc w sklepach tez nigdy całej białej nie widziałem wydaje mi się ze może być z tym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.03.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Na szybko szafa: http://www.sklep.meble.pl/p104495,szafa-biala-sliwa-lub-wenge-wysoki-polysk-nowosc-hit-2011r-.html Albo kupujesz w Ikei system PAX (np. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39876028), albo robisz na wymiar bezramkową (to kosztuje więcej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol27je 21.03.2011 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 hmm.. no te szafy widziałem jedna mała druga za 3 tys xD lekka przesada chyba... zrobiłem wizualizacjie tego co udało się gromadzić nie wygląda to realnie ale zawsze, lepsze jak wyobraznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol27je 22.03.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 wymyśliłem dwa projekty z którymi chciałbym sie podzielić i usłyszeć opinie 1) to ta fioletowa ściana za łóżkiem, te 2 małe scianki (na foto 2 z gipsu miedzy tv) tepata (fototapeta) czarno-biała, reszta ścian biała i meble do tego czarne 2)starczanie mi się spodobały sypialnie turkus-brąz wiec cos wymysliłem na szybkiego... za łózkiem i te 2 scianki miedzy tv tapeta kolor turkus-braz reszta scian turkus albo braz do tego ciemne meble co myslicie o tych 2 projektach? PS chce od razu podziękować za pomoc Joliska i nicol21 za szereg cennych uwag,thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.03.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Brąz a turkusem może wyjść kobieco Jestem za wersją męską: fiolet na ścianki gipsowe - jednolity kolor nie będzie rozpraszał podczas oglądania tv czy grania na konsoli. Tapeta na główną ścianę, czyli za łóżko. Fiolet ciemniejszy niż na Twoim obrazku raczej taki: http://www.myperfectcolor.com/v/vspfiles/photos/MPC0005774-1.jpg http://www.myperfectcolor.com/v/vspfiles/photos/MPC0033039-1.jpg albo jaśniejszy, gdyby tapeta była bardzo ciemna: http://www.myperfectcolor.com/v/vspfiles/photos/MPC0005770-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol27je 24.03.2011 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 no niby masz racje ze lepiej tapety nie umieszczać miedzy tv ale tam wiszą przy samej ścianie halogeny i boje sie ze będzie widac nawet najdrobniejsze nierówności na tapecie juz tak nie będzie widać... Widze ze mną jest chyba ciężko projekt zrobic ale chodz programem nauczyłem sie juz posługiwac i wizalizacje mam juz teraz mysle znone A o to i mój nowy pomysł podoba mi sie ale cos jest chyba nie tak... dodam jeszcze ze ja jestem mozna powiedziec warjatem i salenstwo musi byc stad ta fototapeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.03.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dwie szafki nocne zrób, nad łóżkiem zamontuj 2 kinkiety, dołóż lampę wiszącą, na łóżko dorzuć kilka poduszek; narzutę zmień na czarną, a pufę na czerwoną. Czerwień ściany zrób trochę ciemniejszą I dawaj wizualki, idzie ku dobremu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 24.03.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 spodobały mi się na wizualce opcje tego widoku miasta zrobionego tak jak na wizualce. fajny pomysł. no tak - to coś zaokrąglone na suficie... nie podoba mi się za bardzo, ale grunt żeby Tobie się podobało. zadbaj o to żeby szafa, łóżko, szafki były z tego samego materiału - pokój sporo zyska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol27je 31.03.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 a wiec tak dorzucam wizualki z poprawkami:) tak na marginesie to jeszcze brakuje na nich dywanu, karnisz i firanka... i co sadzicie o tym trochę jak dla mnie za biało bez wyrazu chyba więcej koloru by się przydało, wszystkie białe meble to dobry pomysł? ciekawe czy uda mi się dobrać wszystkie meble z jednego materiału coś czuje ze będzie problem... wogóle zauważyłem ze to nie lada wysiłek zeby cos pozdaniej zrobic:) białe szafy tylko na ikea znalazłem, no cóż zobaczymy co to bedzie jakies propozycje do poprawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts