owp 21.03.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam.Czy będąc współwłaścicielem działki, na której jest droga, muszę mieć zgodę innych współwłaścicieli na poprowadzenie wodociągu/gazu/prądu ? Bo jest problem z jednym sąsiadem (problem taki, że go nie można znaleźć), a dopiero chcę kupić udziały w tej drodze (nie jest mi konieczna, bo mam prawo przejazdu w KW). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fileiro 21.03.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dystrybutorzy mediów zazwyczaj wymagają ustanowienia służebności umożliwiającej im budowę i eksploatację sieci. Jeśli trzeba ustanowić służebność konieczna jest zgoda wszystkich współwłaścicieli, bądź też spotkałem się z poglądem jednego z notariuszy, że wystarczy większość liczona wg udziałów w nieruchomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 22.03.2011 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ale woda i prąd już jest w tej drodze, tylko musimy mieć zgodę na dołączenie się i rozkopanie części działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts