Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sonda: Co w pierwszym roku?

Ile wybudujecie w pierwszym roku?  

194 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile wybudujecie w pierwszym roku?

• fundamenty
      39
    • stan surowy
      70
    • stan surowy i instalacje wewnątrz
      34
    • zaczniemy prace wykończeniowe
      18
    • cały dom aż do zamieszkania
      33

Recommended Posts

Jeśli mogę coś doradzić jako osoba która przeszła już budowę własnego domu, dopilnujcie żeby podbudowa pod chudziakiem była na 110% zagęszczona.... W przeciwnym razie przerabiać będziecie to co przerabia wielu ... opadające posadzki itd...

U mnie niestety ten problem występuje i spędza mi sen z powiek....:(

Powodzenia

Hej Woju a kto ci budowal ten domek nie wiedzieli ze trzeba zagescic pod chudziak?widzialam osobiscie jak facet zagescil piach ale nie zebral przed kopaniem humusu no i teraz ma taki sam problem jak ty .Dom jego stoi 3 lata i juz mu posadzki opadly 7 cm-to jest szok !.Pozdrawiam i dzialaj przyjacielu bo to naprawde koszmar!

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas tez niestety problem stanowia wszystkie dokumenty ... takze zbieramy je czekajac na kazdy tygodniami :( Marzy nam sie stan surowy zamkniety ale ... czas pokaze Jak uda nam sie wszystko zebrac w ciagu 3 mieisecy to ekipa budowala od sasiada przejdzie do nas i wszystko pojdzie juz szybko ale watpie ...wiec potem bedzie pewnie szukanei ekipy ect

Czesć

Ja swoja budowe zaczełam rok temu i podobnie jak wiekszość byłam kompletnie zielona. Jakies pojecie nt budowy mielismy ale tylko ogólne i dzieki kierownikowi budowy udało nam sie uniknąc takich przykrosci jak np. opadajace posadzki. jak pomysle jak bardzo sie złościłąm na kierbud.za 140kubików piachu na zageszczenie i ubijanie tego tzw stopą co kosztowało nas kupe kasy -to dzis sie ciesze.Wiec nie zapominajcie o kierbud z prawdziwego zdarzenia bo sa naprawde potrzebni.

• 2 weeks później...