m-nick 21.03.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam,W granicy działki, którą nabyłem stoi obecnie b.stary dom, dach dwuspadowy, okienko na moją działkę, wysokość od ziemi do okapu ok. 3 m. Pogodziłem się z tym w momencie zakupu.Lada dzień rozpoczynam budowę domu, usytuowanego 4 metry od ww. domu. Tymczasem sąsiad poprosił o zgodę na rozbudowanie domu w granicy, w jego projekcie dach dwuspadowy ma być jednospadowy, ze spadem na jego stronę, okno zastąpione luksferami, za to ściana podniesiona z tych 3 m do... 7,60. Dodam, że dom stoi w południowej granicy mojej działki.Nie zgodziłem się na taką rozbudowę, co mogę jeszcze zrobić, żeby zablokować ten temat? Czy urząd ma obowiązek powiadomić mnie o zgodzie na rozbudowę, tak abym mógł się odwołać? W drugą stronę sąsiad ma szeroką łąkę, więc niech się tam buduje... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts