Sonika 27.05.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.05.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Sonika, eh Sonika, dziewczyna ratownika.............. czy to nie tak było? ale gorąco na ulicy, aż nie chce mi sie iść do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 27.05.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Najlepiej parkować na jakimś podziemnym parkingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.05.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 cwaniak, na mojej uliczce to tylko piwnica zostaje, to nie stolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.05.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Sonika, eh Sonika, dziewczyna ratownika.............. czy to nie tak było? ale gorąco na ulicy, aż nie chce mi sie iść do auta A o co chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.05.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Majka, tak się cieszę, że zawitałas do rekordu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.05.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 szukałam wszędzie, ale wszyscy na weekendzie patrzę, a tu ruch w rekordach. Co prawda nie wiem, jeszcze jaki to rekord, ale..................nic to A o co chodzi??? sama nie wiem, ratownik by sie zdał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 27.05.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Mi ten parking tak sobie pod fabryką się przydaje. I tak wychodzę o 1 kiedy księżyc za mocno nie grzeje Za to o 15 pod domem mam rozgrzany samochód do czerwoności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 27.05.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Czas zająć się termoizolacją auta panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.05.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 kze Ola, Natalia, Martynka itp...ładne.... Teska, a gdzie można sprawdzić terminy imienin? w kalendarzu kze imię warto dopasować także do znaku zodiaku, dużo fajnych informacji dotyczących imion jest na tej stronie, daty imienin też można sprawdzić: http://shangri-la.radiozet.wp.pl/imiona.html?_err=1&ticket=5984951161247754UlQbjapECxBPJzs1k5csBqRlobVj%2FouPaLC%2BPW2POJXoRFfVYh50aCeEg3y6XAmSFmbIvIlhtOtwYGwE004N2MFzP7Bn9SQztAxH44kxtzgoxjc51KWatVdefxomyLxO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.05.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 z tej samej strony informacje dotyczące imieniaPiotr Pochodzenie: greckie Znaczenie: "skała, opoka" Liczba: 4 Znak zodiaku: Byk Planeta: Jowisz i Księżyc Imieniny: 18 Stycznia, 8 Lutego, 21 Lutego, 28 Kwietnia, 29 Kwietnia, 19 Maja, 29 Czerwca, 1 Sierpnia, 9 Września, 11 Września, 19 Października, 2 Grudnia, 21 Grudnia Imię Piotr powstało jako przydomek, który Jezus nadał swojemu ulubionemu uczniowi. Św. Piotr właściwie nazywał się Szymon. Piotr, po grecku Petros, a w języku aramejskim Kefas, znaczy "skała, opoka". Tak więc w imieniu Piotr zawarta była przepowiednia, że ów uczeń stanie się następcą Jezusa i budowniczym Jego kościoła. Ten sam grecki rdzeń, który występuje w imieniu Piotr, słyszymy w naukowych słowach dotyczących skał i ropy naftowej, jak "petrografia" czy "petrochemia". Liczba imienia w łacińskiej wersji Petrus równa się jeden (liczba pionierów i założycieli), co zgadza się z tym, że św. Piotr (Petrus) został pierwszym papieżem i założycielem kościoła rzymskiego. Po polsku jest inaczej: Piotr to czwórka, a liczba ta oznacza ludzi prostolinijnych i dobrze osadzonych w materialnej rzeczywistości. Dlatego nasi Piotrowie, kiedy wspominają czyny wielkiego Apostoła, czują, że najbliższe są im te momenty, kiedy ze świętego wychodzi jego ludzka poczciwość, a nawet naiwność - kiedy na przykład próbuje wzorem Jezusa chodzić po wodzie (i do wody wpada...), kiedy nie rozumie Jego wzniosłych nauk, obcina ucho napastnikowi lub gdy oblatuje go strach po aresztowaniu Mistrza. Piotrowie są praktyczni i mają dużo gospodarskiego, zdrowego rozsądku. Zwykle dobrze znają środowisko, w którym się obracają i potrafią zgodnie współżyć z ludźmi, z korzyścią dla wszystkich stron. Upraszczają sprawy zbyt zawiłe; nie mają serca do abstrakcyjnych rozważań. Nie lubią czegoś udawać ani ukrywać swoich pobudek, źle się czują tam, gdzie trzeba być dyplomatą. Silne u Piotra są instynkty opiekuńcze. Dzieci i kobiety czują się przy nim bezpieczne. Potrafią sobie i swoim bliskim zapewnić komfort; znają się też na różnych drobiazgach, które czynią życie wygodniejszym. Wokół Piotra świat staje się normalny! Zdarzają się ludzie, którzy nadużywają jego dobrej woli, a wtedy on nie bardzo wie, jak się przed nimi bronić. Zwykle Piotr unika skrajności. Jest typowym zwolennikiem "środkowej drogi". Raczej nie spotykamy Piotrów fanatyków! Typowe cechy, jakie wnosi imię Piotr, najbardziej przypominają znak Byka. Szczerość i prostolinijność Piotra sprawia, że dobrze z tym imieniem będzie czuł się Strzelec. Silne uczucia rodzinne wiążą to imię z Rakiem. Piotr Panna lub Koziorożec będzie bardziej pełen życia, niż zwykle to bywa u tych saturnowych znaków, zaś jako Lew, Skorpion lub Baran będzie lepiej rozumiał innych ludzi. Imię Piotr nadane Wagom, Bliźniętom i Wodnikom zwiększa ich umiejętności praktyczne. Piotr ze znaku Ryb będzie poczciwcem podatnym na wpływy innych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.05.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Witam widze że dalej imiona na tapecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.05.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Może kze coś interesującego tam wyczyta i to pozwoli mu podjąć tak ważną decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.05.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Czytając preferencje Kze moje typy imion napewno mu nie podejdą zreszta dwa juz są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.05.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 kze to jakie imiona są teraz na tapetce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.05.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 witam wszystkich.....ale dziś był u mnie ukropik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.05.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Które Aga? Ja swojego syna chciałam nazwać Filip (wiem, wiem, już slyszę te komentarze ) ale urodziła się córka i nazwaliśmy ją Zuzia, wtedy to imię nie bylo tak popularne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.05.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 witam wszystkich.....ale dziś był u mnie ukropik wiem coś na ten temat, spiekłam się jak raczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.05.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 monka moja sąsiadka ma Filipa ( fajne imie) a teraz Wiktorie. druga ma Marcela i Nullę moj syn ma na imie Adam jabym miała córkę nazwałabym ją kiedyś Ewą a teraz Judka znaczy sie Judyta,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.05.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 monka to gdzie byłaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts