ila66 26.08.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Ale wiecie jak to jest: kiedyś wymagania stawiane nam w liceum to był poziom niektórych dzisiejszych studiów. Dziś oczekuje się od uczniów, zeby: -mieli zeszyt i chociaż jedną książkę na ławce -chodzili na zajęcia ( co w cale nie jest aż takie oczywiste) -COKOLWIEK robili, np. pracę domowę, jeden test na dopuszczjący zaliczony, COŚ - a i tak dla niektórych to jest poziom niedoprzeskoczenia Mówię to głównie o liceach profilowanych hmmm,u mojego syna w LO ,jest inaczej i raczej do głowy by im nie przyszło nie miec podreczników,czy byc nieprzygotowanym. właśnie ila, LO, one jeszcze jedynie trzymają jakiś poziom, wiesz ma tez kolegów z Liceum Zawodowych i oni tez sie ucza ! a może poprostu taka ma grupę kolegów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.08.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Ale wiecie jak to jest: kiedyś wymagania stawiane nam w liceum to był poziom niektórych dzisiejszych studiów. Dziś oczekuje się od uczniów, zeby: -mieli zeszyt i chociaż jedną książkę na ławce -chodzili na zajęcia ( co w cale nie jest aż takie oczywiste) -COKOLWIEK robili, np. pracę domowę, jeden test na dopuszczjący zaliczony, COŚ - a i tak dla niektórych to jest poziom niedoprzeskoczenia Mówię to głównie o liceach profilowanych hmmm,u mojego syna w LO ,jest inaczej i raczej do głowy by im nie przyszło nie miec podreczników,czy byc nieprzygotowanym. właśnie ila, LO, one jeszcze jedynie trzymają jakiś poziom, Szczególnie w tych które są stare i idą starym wytyczonym torem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 26.08.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Jak byłam dziewczynka to chciałam byc.....właśnie nauczycielka, a teraz .....sama nie wiem. Ale w szkole chemie to mało kto lubi trudna jest ale wiesz, mało kto ją zdaje na maturze to i pracy zdecydowanie mniej ale wczesniej musiałabym jakies kursy pedagogiczne zaliczyc i znaleść jakąś posadke, w średniej albo gimnazjum no i nie mam żadnego doświadczenia jako nauczycielka więc muszę sie zastanowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.08.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 wiesz ma tez kolegów z Liceum Zawodowych i oni tez sie ucza ! a może poprostu taka ma grupę kolegów ? Ila, teraz nie ma liceum zawodowego, jest profilowane Ocywiście pewnie gdzieś są takie licea, w których dzieci się uczą. Sęk w tym, że są rodzice i dzieci, które myślą w taki sposób: skoro mam iść na 3 lata do zawodówki, to może uda mi się iść do liecum profilowanego, tez na 3 lata i zdam maturę i będzie git. Ale tu zaczynają sie schody To raz, dwa to to, że zawodówek po prostu za wiele nie ma, zlikwidowali, bo były niepotrzenbne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.08.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 No, wygadałam się i jest mi lżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 26.08.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Bez sensu są te licea profilowane. Kończy dzieciak takie i co dalej? Na studia nie pójdzie a zawodu wyuczonego żadnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.08.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 A dzieci gdzieś się podziać musiały i mamy to co mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 26.08.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 wiesz ma tez kolegów z Liceum Zawodowych i oni tez sie ucza ! a może poprostu taka ma grupę kolegów ? Ila, teraz nie ma liceum zawodowego, jest profilowane Ocywiście pewnie gdzieś są takie licea, w których dzieci się uczą. Sęk w tym, że są rodzice i dzieci, które myślą w taki sposób: skoro mam iść na 3 lata do zawodówki, to może uda mi się iść do liecum profilowanego, tez na 3 lata i zdam maturę i będzie git. Ale tu zaczynają sie schody To raz, dwa to to, że zawodówek po prostu za wiele nie ma, zlikwidowali, bo były niepotrzenbne, Ja mam 2-ch synów; jeden chodzi do LO z tradycjami i ma taki "zapieprz",że czasmi mi go szkoda,o życiu towarzyskim nie ma co marzyć,ale on nie narzeka. Drugi -przeciwieństwo,mimo że mógł z wyliczonych punktow ,przeniesc sie go Liceum Profilowanego,to przekonaliśmy Go,aby pozostał w zawodówce i papierow nie przesuwał. [ mam dość atrakcji przez niego] a uwazam,ze wiekszosc takich problemów wynika z przerostu "ego" rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 26.08.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 No, wygadałam się i jest mi lżej mi tez troche lżej, ale dalej szukam jakiejs fajnej pracy dla siebie ostatniostwierdziłam że chyba musze sie powołac na te reklame o mamach na macierzyńskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.08.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Bez sensu są te licea profilowane. Kończy dzieciak takie i co dalej? Na studia nie pójdzie a zawodu wyuczonego żadnego . No otóż to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.08.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 wiesz ma tez kolegów z Liceum Zawodowych i oni tez sie ucza ! a może poprostu taka ma grupę kolegów ? Ila, teraz nie ma liceum zawodowego, jest profilowane Ocywiście pewnie gdzieś są takie licea, w których dzieci się uczą. Sęk w tym, że są rodzice i dzieci, które myślą w taki sposób: skoro mam iść na 3 lata do zawodówki, to może uda mi się iść do liecum profilowanego, tez na 3 lata i zdam maturę i będzie git. Ale tu zaczynają sie schody To raz, dwa to to, że zawodówek po prostu za wiele nie ma, zlikwidowali, bo były niepotrzenbne, Ja mam 2-ch synów; jeden chodzi do LO z tradycjami i ma taki "zapieprz",że czasmi mi go szkoda,o życiu towarzyskim nie ma co marzyć,ale on nie narzeka. Drugi -przeciwieństwo,mimo że mógł z wyliczonych punktow ,przeniesc sie go Liceum Profilowanego,to przekonaliśmy Go,aby pozostał w zawodówce i papierow nie przesuwał. [ mam dość atrakcji przez niego] a uwazam,ze wiekszosc takich problemów wynika z przerostu "ego" rodziców ila, dokładnie tak jest!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 26.08.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 pogadajmy o czyms weselszym...to ostatni dzien Kasi urlopu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 26.08.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Dla mnie cała ta reforma z gimnazjami i 3-letnimi liceami jest bez sensu, no cóż ja o tym nie decydowałam a większośc moich znajomych jak wybierała szkoły średnie to nie wiedziała gdzie chce isc a co moga wiedziec dzieciaki wybierając gimnazjum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 26.08.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 26.08.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 26.08.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 RANKINGUM RECORDUM 1. Jajcek - 327 2. inż. Mamoń - 287 3. SławekD-żonka - 199 4. verunia - 168 5. Olkalybowa - 166 6. Mikopiko-159 7. Joanna i Janusz, - 142 8. kze - 134 9. Whisper - 119 10. jea - 103 11. fizyk - 100 12. frosch - 95 13. kasztanka - 92 14. Ania Wiśniewska - 90 15. Majka, maksiu - 85 17. teska - 77 18. Sonika, pp - 53 20. badi - 52 21. andre59 - 51 22. monka - 44 23. andrzejka - 43 24. Aga J.G ew-ka - 41 26. Maxtorka - 40 27. Moniś, zaba_gonia - 36 29. facio - 35 30. Trini - 33 31. markus_gdynia - 30 32. Jezier - 28 33. Witos, Nefer - 27 35. kaśka maciej ,wartownik- 26 37. marcel2000 - 23 38. tola - 22 39. Funia, beti555 - 20 41. gaweł - 19 42. Sylvia1, mati_sowee, monikach - 16 45.Agniesia, Karolka, joola, marjucha, mundzia, ullerowa - 14 51. jamles, dompodsosnami - 11 53. Jane, Wojty, prymasek, ila66 - 10 57. kasia64, duende, ania - 9 60. stukpuk - 8 61. kolia, Zielonooka - 7 63. Januszz, tabaluga1, edzia - 6 66. lafcadio, Paty, ave!, ewuś, kropeczka27 - 5 71. Pawson, mayland - 4 73. damiangajda, Jacek69, Daria, Agacka, DARIO2 - 3 78. Baba_budowniczy, Gryfpc, iwozelka, CAEN, jabko, słoneczko, Anisia3, arcobaleno, braza - 2 86. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, Mychalina, Maluszek, ArtiW, Beatka i Paweł, S_a_r_a_21, kuleczka, mbz - 1 W żewnujący sposób się przywitałem w tym żenującym wątku, w jeszcze bardziej żenujący sposób strzeliłem stronkę, gdy kobitki dyskutowały o żenującym poziomie naszego szkolnictwa, zresztą Olka potwierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 26.08.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 dziewczyny ! a może jakaś kawe wypijemy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 26.08.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.08.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Bez sensu są te licea profilowane. Kończy dzieciak takie i co dalej? Na studia nie pójdzie a zawodu wyuczonego żadnego . No otóż to Dokładnie tak Ila masz dużo racji, bo to rodzic jest od tego żeby pokierować dziecko, a nie każdy ma zdrowy rozsądek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 26.08.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 jea gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts