Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

Ila gaciorki :D

http://roshi101.webd.pl/gadzety/majtki.gif

Pytanie do tych miłych koleżanek co już się skończyły urządzać...

JAK WY DO JASNEJ ANIELKI kochane kobity, żeście to ogarnęły? :o

Trini spokojnie i pomalutku acz systematycznie, jeszcze mi poddasze zostało i ogród, ale chwilowo dziura w skarbonce :oops: , a juz mieszkam 2 lata, tez byłam przerazona

Ullerowa nie wiem czy dam radę kasowo i czasowo ze wszystkim a muszę...

Mam jakieś 60.000 na urządzenie mieszkania 48 metrów od zera wraz z remontem... :oops: Kładzenie podłóg, terakot glazur... Dam radę?

i musze się wyrobić ze wszystkim na gwiazdkę...

I nie wiem czy dam radę... Z tym zdążeniem...

A mieszkać mamy, ba musimy od listopada, a dopiero od października możemy cokolwiek zaczynać robić...

i jeszcze pytanko...

Czy znajde gdzieś fotki z domu Ewki? Byłabym very wdziędzna... :oops:

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TIRINI - bałaganu nie da sie ogarnąć,kończysz i zaczynasz pracę od nowa !

EWA - ręczniki super,sama bym takie kupiła-pytanie tylko gdzie ?

ULLE- mnie też bardzo wkurza,,,ze sa pisane teksty nie na temat !

Chciałabym pstryknąć na słodkości i zobaczyć same przepisy,a nie rozmowy towarzyskie,to bardzo ułatwiłoby szukanie i chyba zachęcalo.

Ale moje skóty do tematów działaja ,sprawdzcie !

DPS-ka mi pomogła ! JEST WIELKA !

Trini a i jeszcze ci powiem że duzo sami robiliśmy typu montaż parapetów, malowanie (na rusztowaniach prawie sama zrobiłam bo stwierdzilismy że to letka robota), osadzanie dzrzwi wewnętrznych. Płytki kład nam fachofiec i tak zafugował że potem tydzień je czyściłam płacząc nad nimi bo moje miodowe kafle były w prazowych plamach :evil: , montaż gniazdek, oswietlenia , przełaczników, karniszy, szycie firan. Meble mamy stare jeszcze męża kawalerskie, tylko w kuchni nowe robione na zamówienie. Ale co tam dzieci na tych odchowam a potem sobie ekstra kupie jak już kominek bedzie w salonie bo na rzazie to jest pokój dzienno-dziecinny. :lol:

TIRINI - bałaganu nie da sie ogarnąć,kończysz i zaczynasz pracę od nowa !

EWA - ręczniki super,sama bym takie kupiła-pytanie tylko gdzie ?

ULLE- mnie też bardzo wkurza,,,ze sa pisane teksty nie na temat !

Chciałabym pstryknąć na słodkości i zobaczyć same przepisy,a nie rozmowy towarzyskie,to bardzo ułatwiłoby szukanie i chyba zachęcalo.

Ale moje skóty do tematów działaja ,sprawdzcie !

DPS-ka mi pomogła ! JEST WIELKA !

Iluś słonko - bałagan to pół biedy :lol:

najorsze jest to:

co kupić? gdzie? za ile? czy o wszystkim pamiętam? Czy wszystkie kable mam położone? Czy to będzie pasowało? Czy wszystko jest dobrze dobrane? Czy ten klej, farba, srubka są ok? czy okap kominowy czy szafkowy? czy drzwi wejściowe antywłamaniowe czy nie? czy drzwi do łazienki i do pokoju mają wyglądać tak samo czy inaczej? a moze tak samo tylko do łazienki z szybką? ale ja nie lubię szybek przecież... czy dawać na podłogę mase samopoziomującą? a czy fachowcy nie spierniczą?

i tak w kółko i na okrągło....

help... :oops:

Ew-cia, nie bój się o Męża, bo pogoda teraz chłodna ale stabilna, nagłych zmian i uderzeń wiatru nie będzie, bo nie ma frontów atmosferycznych. Wróci cały i szczęśliwy!

Ila - konfiturka pewnie pyszna, chyba wypróbuję. :D Nowy wątek - nie ma sensu, moja droga, i tak wiadomych dwóch panów go natychmiast zaśmieci, przecież obaj mają się za gwiazdy kulinarne i nie znoszą konkurencji (widziałas co jeden wyprawiał, jak powstał wątek o słodkościach). Szkoda czasu na użeranie się z nimi, a że to nastąpiłoby, jestem pewna. :(

Trini a i jeszcze ci powiem że duzo sami robiliśmy typu montaż parapetów, malowanie (na rusztowaniach prawie sama zrobiłam bo stwierdzilismy że to letka robota), osadzanie dzrzwi wewnętrznych. Płytki kład nam fachofiec i tak zafugował że potem tydzień je czyściłam płacząc nad nimi bo moje miodowe kafle były w prazowych plamach :evil: , montaż gniazdek, oswietlenia , przełaczników, karniszy, szycie firan. Meble mamy stare jeszcze męża kawalerskie, tylko w kuchni nowe robione na zamówienie. Ale co tam dzieci na tych odchowam a potem sobie ekstra kupie jak już kominek bedzie w salonie bo na rzazie to jest pokój dzienno-dziecinny. :lol:

moja już duża, nie rozrabia tak, także mozemy już kupić normalne meble, bo de facto nie mamy żadnych...

masz jakieś fotki? :D pochwal się :D

dużo też zrobimy samy - farby strukturalne umiem nakładać i inne pierdusie typu parapety czy kładzenie paneli też zrobimy sami...

Ale glazury nie położymy, okna nie uszczelnimy tynków też nie dokończymy...

full roboty i wszystko musi być w miesiąc... :o

Trini jak nie chcesz wodotrysków i fajerwerków i sama trochę zrobisz to powinno starczyć, panele i farba nie sa az tak drogie no chyba że od razu chcesz mieć ekstra. My poszlismy na minimalizm, pralka, lodówka juz były i na razie nie wymieniamy, a reszte pomału skończymy jak wrócę do pracy, a może bedzie i szybciej jak weźmiemy jakiś kredyt.

Pomyśl co mozesz zrobić sama bo na tym zostanie trochę kasy, robocizna teraz w cenie, a fachowcy ceny maja takie że..... :roll:

Trini jak nie chcesz wodotrysków i fajerwerków i sama trochę zrobisz to powinno starczyć, panele i farba nie sa az tak drogie no chyba że od razu chcesz mieć ekstra. My poszlismy na minimalizm, pralka, lodówka juz były i na razie nie wymieniamy, a reszte pomału skończymy jak wrócę do pracy, a może bedzie i szybciej jak weźmiemy jakiś kredyt.

Pomyśl co mozesz zrobić sama bo na tym zostanie trochę kasy, robocizna teraz w cenie, a fachowcy ceny maja takie że..... :roll:

znalazłam jednego takiego co bierze 25 zeta za metr glazury + 5 złotych za metr jeśli ma byc w caro...

Za obudowę i instalację wanny bierze 200 zeta, będe potrzebowac jeszcze jakiegoś do zamontowania kilku desek wenge w łazience i tynkarza, no i szklarza do zrobienia rozbitej w kuchni szyby...

Z gk damy sami radę, nie wiem jak z zatkaniem dziur poinstalacyjnych w suficie, ale może też sami damy radę - na pewno sami będziemy chcieli zrobić duzo, jak najmniej rękami fachowców...

dopisek:

elektryka też potrzebuję, i montera do szafy w przedpokoju długiej na 3 metry...

I pewnie coś jeszcze się znajdzie, ale plan jest taki, żeby oszczędzać jak najwięcej się da i nie dać się orżnąć :roll:

znalazłam jednego takiego co bierze 25 zeta za metr glazury + 5 złotych za metr jeśli ma byc w caro...

Za obudowę i instalację wanny bierze 200 zeta, będe potrzebowac jeszcze jakiegoś do zamontowania kilku desek wenge w łazience i tynkarza, no i szklarza do zrobienia rozbitej w kuchni szyby...

Z gk damy sami radę, nie wiem jak z zatkaniem dziur poinstalacyjnych w suficie, ale może też sami damy radę - na pewno sami będziemy chcieli zrobić duzo, jak najmniej rękami fachowców...

dopisek:

elektryka też potrzebuję, i montera do szafy w przedpokoju długiej na 3 metry...

I pewnie coś jeszcze się znajdzie, ale plan jest taki, żeby oszczędzać jak najwięcej się da i nie dać się orżnąć :roll:

za glazurę to nie duzo, ja 2 lata temu 30 płaciłam, ale sprzęty w łazience ja z mężem instalowalismy, jakies małe tynkowanie tam gdzie się wykruszyło tez sami, a okno z kuchni pod pache i zawiesc do szklarza samemu, no chyba że się nie da wyjać :-?

jak znajde jakies zdjęcia to podesle.

za glazurę to nie duzo, ja 2 lata temu 30 płaciłam, ale sprzęty w łazience ja z mężem instalowalismy, jakies małe tynkowanie tam gdzie się wykruszyło tez sami, a okno z kuchni pod pache i zawiesc do szklarza samemu, no chyba że się nie da wyjać :-?

jak znajde jakies zdjęcia to podesle.

no moze się da...

priorytetem jest zakup drzwi wejściowych bo ich jeszcze nie ma ale... i tak musimy czekac... Na kase i umowy ostateczne...

Wanny sami nie zrobimy, ale resztę (kibelek umywalkę itd.) pewnie tak ;)

Chociaż... mój Łobuz jest inżynierem instalacji sanitarnych to powinien sobie dac radę z taką głupią wanna nie? :p

Trini -dasz radę ,ale musisz sobie wszystko przemyśleć póki jeszcze nie ruszyliście z robotą ... przede wszystkim zrób te rzeczy ,których zrobienie później sprawiłoby nie lada kłopot i bałagan .....na meble przyjdzie czas -kuchnia to podstawa ,a pokoj gościnny można zrobić dużo później -meble ogrodowe na początku tez sie sprawdzają ( zobacz ile Sonika już mieszka a nadal ma plastikowe krzesła z ogrodu ) ......Moja córa wyremontowała mieszkanie 26m ( pokoj z kuchnią ) za 20tys ( w łazience były płytki i kabina )

za to sama położyła mozaikę w kuchni ( jest strasznie z tego dumna :D )

http://www.mFoto.pl/uploads/1533/kuchnia-krk1_185b3.jpg

http://www.mFoto.pl/uploads/1533/kuchnia-krk2_dc265.jpg

http://www.mFoto.pl/uploads/1533/kuchnia-krk3_ad36d.jpg

dzieki kolorom -mieszkanie zmieniło swe oblicze na bardziej wesołe -bo to dosyć ciemne mieszkanko 8)

Ew-ka bardzo ładnie wyglada mieszkanko twojej córki.

Ja w kuchni najbardziej wtopiłam na ścianach. Zostały tylko pomalowane, niby specjalna farbą (jakos kafelki nie bardzo mi się podobaja) a teraz wiem że powinnam połozyć tynk żywiczny mozaikowy i byłoby ok. a wcale drozej by nie wyszło. :oops:

Ewka, no świetna jest ta mozaika :D Ja się boję takich kolorów, chociaż nie - ale mój miaUżon takowych nie toleruje :roll: a trzeba będzie jednak trochę go słuchac, ale nie dużo ;)

Powinno nam wystarczyć kasy, bo dużo sprzetów mamy, takich codziennego użytku, brakuje tylko podstaw na dobrą sprawę :p

To co z tym Twoim dziennikiem, gdzie go szukac? :)

zrobilam dzisiaj ciap-kapustę ....a teraz zrobiłam zimne nóżki ....a przecież sama jestem :roll: i kto to teraz zje ? 8)

kapustę zawiozłam cioci do szpitala ( ta z amputowana nogą ) -dawno nie widzaiłam ,żeby ktoś tak sie cieszył jedzeniem ciap-kapusty :D aż miło było patrzeć :D