Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

Już jestem

SYROP Z CZOSNKU

Przepis oryginalny podaje, że do litra wody mineralnej dajemy 5 wyciśniętych ząbków czosnku,(ja daję mniej) sok z półtora cytryny, miód do smaku. Trzymamy w lodówce w zamkniętym słoiku niech się przegryzie. Po 1-2 dniach należy go przecedzić i można go dawkować np. 1 łyżka dziennie (wcześniej część do picia trzeba odlać aby się zagrzała w temp. pokojowej). Resztę trzymamy cały czas w lodówce.

Ja nie odcedzam bo mi się nie chce, a daję go po łyżce do ciepłej posłodzonej herbaty więc nie muszę go ogrzewać, jest szybciej. Widzę u moich chłopaków, że ich trzyma ten syropek, w końcu czosnek to naturalny antybiotyk. Życzę Wszystkim Zdrówka

Beti ciężarnym nie wolno zbyt dużej ilości czosnku!!!!!!!

lepiej sprawdź kaszę jaglaną od E-wki albo syrop z cebuli - 2 cebule posiekać wrzucić do kubka , jeszcze rozgnieść cebulę, dodać kilka łyżek cukru, łyżkę miodu , sok z cytryny przykryć i po kilku godzinach jak puści sok pić łyżkę syropu co 2-godziny albo częściej jest bleeeee ale pomaga :roll: .

Można też na bolące gardło Tymsal zastosować bardzo pomaga,

a na gorączkę i początki choroby stosowałam herbatę z szałwi, gorącą , kilka szklanek na noc -bardzo pomagało

Ratuj się przed choróbskiem!!!!!!!

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch