andrzejka 10.06.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Mieszka się gorzej niż sobie wyobrażaliśmy. Człowiek wychowany w mieście zupełnie nie zdaje sobie sprawy do jakiego luksusu się przyzwyczaił. Wyprowadzając się na wieś część luksusu została w mieście No tak calkowita zmiana otoczenia Nie każdy lubi izolację od gwaru miejskiego A może jeszcze się po prostu nie przyzwyczailiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.06.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 No dobrze Jezier, wobec tego co zrobiłbys teraz inaczej np. z hydrauliką? Nie wiem. Wkurza mnie to, że okropnie słychać w jednym pokoju wodę płynącą w rurach. To jest pokój sąsiadujący z łazienką a rury z wodą idą w ścianie oddzielającej te pomieszczenia. Szum jest większy niż w łazience. Poza tym nie mam cyrkulacji bo jej nie uruchomiłem, a rury mam kiepsko zaizolowane. Woda w nich bardzo szybko stygnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.06.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Mieszka się gorzej niż sobie wyobrażaliśmy. Człowiek wychowany w mieście zupełnie nie zdaje sobie sprawy do jakiego luksusu się przyzwyczaił. Wyprowadzając się na wieś część luksusu została w mieście a czego Wam najbardziej brakuje? Brakuje mi drogi pod dom (kończy się 2 km). Brakuje mi telefonu po kablu, kanalizacji, kablówki. Sklepów, banku, poczty, bazarku itp. do których szedłbym niedłużej niż chwilę. Bramę przekraczam praktycznie tylko samochodem, nigdzie nie mogę dotrzeć na piechotę w jakimś rozsądnym czasie. Do autobusu mam 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.06.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Dobranoc wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.06.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Dobranoc Andrzejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 10.06.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 A duże masz odległości z bojlera do punktu poboru wody, że potrzebna cyrkulacja, bo nie pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.06.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Mieszka się gorzej niż sobie wyobrażaliśmy. Człowiek wychowany w mieście zupełnie nie zdaje sobie sprawy do jakiego luksusu się przyzwyczaił. Wyprowadzając się na wieś część luksusu została w mieście a czego Wam najbardziej brakuje? Brakuje mi drogi pod dom (kończy się 2 km). Brakuje mi telefonu po kablu, kanalizacji, kablówki. Sklepów, banku, poczty, bazarku itp. do których szedłbym niedłużej niż chwilę. Bramę przekraczam praktycznie tylko samochodem, nigdzie nie mogę dotrzeć na piechotę w jakimś rozsądnym czasie. Do autobusu mam 30 minut. no to ciężka sprawa, ale masz za to swój kawałek ziemi, piękne widoki, przestrzeń, świeże powietrze itd Może nie jest aż tak żle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.06.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Muszę zlać kilka litrów chłodnej wody 2-3. Trwa to kilkanaście sec. Do najdalszego punktu mam z 10 metrów rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.06.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 No to ciężka sprawa, ale masz za to swój kawałek ziemi, piękne widoki, przestrzeń, świeże powietrze itd Może nie jest aż tak żle? Coś za coś. Mam też 140 metrowy dom zamiast dwupokojowego mieszkania 50 m2. Własny kawał ziemi przeznaczony na ogród. Las za płotem. Wiewiórki bawiące się za oknem gdy się budzę. Sikorki mieszkające na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 10.06.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Tratatatatata!!! Trafiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.06.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Brawo Whisper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 10.06.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Muszę zlać kilka litrów chłodnej wody 2-3. Trwa to kilkanaście sec. Do najdalszego punktu mam z 10 metrów rury. Fakt, 10 metrów to kawałek... Tylko czy cyrkulacja przy bojlerze nie będzie powodowała, że będą duże straty ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 10.06.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Brawo Whisper. Leżałem zamaskowany w trawie i czekałem aż będę mógł strzelić Zapalenie płuc murowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.06.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Muszę zlać kilka litrów chłodnej wody 2-3. Trwa to kilkanaście sec. Do najdalszego punktu mam z 10 metrów rury. Fakt, 10 metrów to kawałek... Tylko czy cyrkulacja przy bojlerze nie będzie powodowała, że będą duże straty ciepła? Jakieś na pewno będą. Poza tym cyrkulację mam tylko do rozdzielacza a ostatnie metry w łazience luż bez. W bloku miałem gorącą wodę od razu po odkręceniu kurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 10.06.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 W poprzednim odcinku: - scena pierwsza: maksiu ze swoim niezawodnym pif-paf- scena druga: joola chce dać się skorumpować. Brak ofert- scena trzecia: Sonika wywalcza medal od prezesa- scena piąta: poszukiwania badi. Bez rezultatu- scena szósta: Jezier narzeka na mieszkanie na wsi Napisy końcowe: 1. Kze - 532. Fizyk - 433. Whisper - 394. Kasztanka - 385. Sonika - 376. Maksiu - 307. Moniś - 268. Badi, Jezier - 2210. Joanna i Janusz, Teska - 1912. Monka - 1713. Agniesia, Aga J.G. - 1415. Andrzejka - 1216. Olkalybowa- 1017. Joola - 918. Jane, Majka - 820. SławekD-żonka - 621. Wojty - 422. Ania - 323. Daria - 224. Xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, Modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, - po 1 punkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 10.06.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Jakieś na pewno będą. Poza tym cyrkulację mam tylko do rozdzielacza a ostatnie metry w łazience luż bez. W bloku miałem gorącą wodę od razu po odkręceniu kurka. To miałeś fart. Większość mieszkań gdzie mieszkałem miała ten feler że na ciepłą wodę trzeba było chwilkę poczekać - i dotyczyło to zarówno nowego czteropiętrowca jak i trzydziestoletniego wieżowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.06.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Idę spać. Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 10.06.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Sonika, jeszcze raz się zakradłam tylko ciiiii. http://www.pilsudski.org/images/Pictures/Medale.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 10.06.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Sonika, jeszcze raz się zakradłam tylko ciiiii. http://www.pilsudski.org/images/Pictures/Medale.gif Joola, zostaw moje ordery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 11.06.2005 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 No i mamy nowy dzień. Wstawać i zdobywać punkty! Raz! Raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts