Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

Mieszka się gorzej niż sobie wyobrażaliśmy. Człowiek wychowany w mieście zupełnie nie zdaje sobie sprawy do jakiego luksusu się przyzwyczaił. Wyprowadzając się na wieś część luksusu została w mieście :-?

No tak calkowita zmiana otoczenia :roll: Nie każdy lubi izolację od gwaru miejskiego :roll: A może jeszcze się po prostu nie przyzwyczailiście :roll:

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No dobrze Jezier, wobec tego co zrobiłbys teraz inaczej np. z hydrauliką?

Nie wiem. Wkurza mnie to, że okropnie słychać w jednym pokoju wodę płynącą w rurach. To jest pokój sąsiadujący z łazienką a rury z wodą idą w ścianie oddzielającej te pomieszczenia. Szum jest większy niż w łazience.

Poza tym nie mam cyrkulacji bo jej nie uruchomiłem, a rury mam kiepsko zaizolowane. Woda w nich bardzo szybko stygnie.

Mieszka się gorzej niż sobie wyobrażaliśmy. Człowiek wychowany w mieście zupełnie nie zdaje sobie sprawy do jakiego luksusu się przyzwyczaił. Wyprowadzając się na wieś część luksusu została w mieście :-?

a czego Wam najbardziej brakuje?

Brakuje mi drogi pod dom (kończy się 2 km). Brakuje mi telefonu po kablu, kanalizacji, kablówki. Sklepów, banku, poczty, bazarku itp. do których szedłbym niedłużej niż chwilę.

Bramę przekraczam praktycznie tylko samochodem, nigdzie nie mogę dotrzeć na piechotę w jakimś rozsądnym czasie. Do autobusu mam 30 minut.

a czego Wam najbardziej brakuje?

Brakuje mi drogi pod dom (kończy się 2 km). Brakuje mi telefonu po kablu, kanalizacji, kablówki. Sklepów, banku, poczty, bazarku itp. do których szedłbym niedłużej niż chwilę.

Bramę przekraczam praktycznie tylko samochodem, nigdzie nie mogę dotrzeć na piechotę w jakimś rozsądnym czasie. Do autobusu mam 30 minut.

no to ciężka sprawa, ale masz za to swój kawałek ziemi, piękne widoki, przestrzeń, świeże powietrze itd

Może nie jest aż tak żle?

No to ciężka sprawa, ale masz za to swój kawałek ziemi, piękne widoki, przestrzeń, świeże powietrze itd

Może nie jest aż tak żle?

Coś za coś. Mam też 140 metrowy dom zamiast dwupokojowego mieszkania 50 m2. Własny kawał ziemi przeznaczony na ogród. Las za płotem. Wiewiórki bawiące się za oknem gdy się budzę. Sikorki mieszkające na poddaszu.

Muszę zlać kilka litrów chłodnej wody 2-3. Trwa to kilkanaście sec. Do najdalszego punktu mam z 10 metrów rury.

Fakt, 10 metrów to kawałek... Tylko czy cyrkulacja przy bojlerze nie będzie powodowała, że będą duże straty ciepła?

Jakieś na pewno będą. Poza tym cyrkulację mam tylko do rozdzielacza a ostatnie metry w łazience luż bez. W bloku miałem gorącą wodę od razu po odkręceniu kurka. :-?

W poprzednim odcinku:

- scena pierwsza: maksiu ze swoim niezawodnym pif-paf

- scena druga: joola chce dać się skorumpować. Brak ofert

- scena trzecia: Sonika wywalcza medal od prezesa

- scena piąta: poszukiwania badi. Bez rezultatu

- scena szósta: Jezier narzeka na mieszkanie na wsi

Napisy końcowe:

1. Kze - 53

2. Fizyk - 43

3. Whisper - 39

4. Kasztanka - 38

5. Sonika - 37

6. Maksiu - 30

7. Moniś - 26

8. Badi, Jezier - 22

10. Joanna i Janusz, Teska - 19

12. Monka - 17

13. Agniesia, Aga J.G. - 14

15. Andrzejka - 12

16. Olkalybowa- 10

17. Joola - 9

18. Jane, Majka - 8

20. SławekD-żonka - 6

21. Wojty - 4

22. Ania - 3

23. Daria - 2

24. Xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, Modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, - po 1 punkcie

Jakieś na pewno będą. Poza tym cyrkulację mam tylko do rozdzielacza a ostatnie metry w łazience luż bez. W bloku miałem gorącą wodę od razu po odkręceniu kurka. :-?

To miałeś fart. Większość mieszkań gdzie mieszkałem miała ten feler że na ciepłą wodę trzeba było chwilkę poczekać - i dotyczyło to zarówno nowego czteropiętrowca jak i trzydziestoletniego wieżowca.