Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie przebrnęłam przez 3 stronę dziennika Teski! jeszcze tylko5!

zaczynam mieć wątpliwości, czy mam wystarczająco sił na budowę ( bo kasy już wiem,że nie mam)....

Ja mam zamiar poraz n-ty w przyszłym roku budować. Wybrałem projekt nr. 1

Tylko, ze tych nr.1 jest setka :D .

Właśnie przebrnęłam przez 3 stronę dziennika Teski! jeszcze tylko5!

zaczynam mieć wątpliwości, czy mam wystarczająco sił na budowę ( bo kasy już wiem,że nie mam)....

Ja mam zamiar poraz n-ty w przyszłym roku budować. Wybrałem projekt nr. 1

Tylko, ze tych nr.1 jest setka :D .

to ile domów wbudowałeś?

Mieszkam w takim miejscu, że firmę budowałem 10 razy, a dom mieszkalny dwa.

Czyli praktycznie wiecznie budowa.

Teraz może mnie wykupią i będę ostatni raz to robił. Bez żadnej presji. Na luziku.

To podziwiam!

My do tematu zakupu działki i budowy podchodziliśmy przez kilka lat i w końcu się zdecydowaliśmy, ale mam za to duuuużego stracha....

bo nie znamy się na tym

Ja tam przed budową stracha nie mam. Wiem co mi architekt ma przerobić. Z tych 100 nr.1 na pierwszym miejscu jest Tercja 3 z Domy w stylu.

Wiem, ze ma być piwnica, że konstrukcje ścian trzeba przystosować do płyty stropowej wielokanałowej. Że elewacja będzie ceglana. Że kominy trochę poprzestawiam.

Wykończeniówka będzie trochę problemem, ale konstrukcja sama to pryszcz.

Czasami może i lepiej się nie znać.

Ja się znam. Jednym z moich zawodów jest właśnie budowlanka. Jednak wtedy ekipa ma przerąbane :D .

Ja zajmuję się czym innym i rączki muszę mieć najczęściej czyste, ale mam zamiar na zmianę z moim Lubym patrzeć na ręce wszystkim, którzy się będą tykać naszej chałupki

Ja też zajmuję się czymś innym. Napisałem, że jednym z moich zawodów.....

Tylko widzisz. Te patrzenie na ręce ma sens, jeżeli znamy się na tym w miarę dobrze. Jeżeli jednak jest to tylko wiedza "czytana", to można wtedy narobić nawet szkód. Fachowcy nie lubią książkowych szpeców. Będą starali się zawsze udowodnić, że to oni mają rację. Mogą zrobić się złośliwi.

Ja też zajmuję się czymś innym. Napisałem, że jednym z moich zawodów.....

Tylko widzisz. Te patrzenie na ręce ma sens, jeżeli znamy się na tym w miarę dobrze. Jeżeli jednak jest to tylko wiedza "czytana", to można wtedy narobić nawet szkód. Fachowcy nie lubią książkowych szpeców. Będą starali się zawsze udowodnić, że to oni mają rację. Mogą zrobić się złośliwi.

Dlatego chcemy zainwestować wdobrego kierownika budowy, który znałby się na tym fachowo i z życia.

Ja w mojej pracy też nielubiętych co się wymądrzają, ale zapewne to cecha każdego zawodu