Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jezier - współczuję! :roll:

Ja właśnie bardzo obawiałem się takie sytuacji, dlatego kupiłem działkę na obrzeżach W-wy... Ale za to ma tylk 622mkw... Liczę, że wystarczy na grill'a i plac zabaw dla dziecka... 8)

Dlaczego mi współczujesz?

No bo narzekałeś, że masz daleko do miejskich "luksusów" i że ich Ci brakuje.

Ja też wychowany jestem w bloku, tak więc nie chciałem wynosić się za bardzo na wieś. A swoimi wypowiedziami utwierdziłęś mnie w słyszności mojego wyboru.. 8)

Raczej narzekałem, że nie mam domu tam gdzie miałem mieszkanie. Gdzie wszystko było w zasięgu ręki. Gdzie dało się żyć bez samochodu. Gdzie prawie wszędzie gdzie potrzebowałem mogłem dotrzeć pieszo. Mojego narzekania nie zmieniłoby posiadanie domu znacznie bliżej poprzedniego miejsca zamieszkania. Bo tu nie chodzi o ilość kilometrów od centrum.

Raczej narzekałem, że nie mam domu tam gdzie miałem mieszkanie. Gdzie wszystko było w zasięgu ręki. Gdzie dało się żyć bez samochodu. Gdzie prawie wszędzie gdzie potrzebowałem mogłem dotrzeć pieszo. Mojego narzekania nie zmieniłoby posiadanie domu znacznie bliżej poprzedniego miejsca zamieszkania. Bo tu nie chodzi o ilość kilometrów od centrum.

Ja zrozumiałem, że uciązliwa jes dla Ciebie odległość od tzw. cywilizacji i 30min do autobusu (na piechotę).

W pełni rozumiem to, bo cisza i spokój ma dużo plusów, ale odległość może być męcząca. Ja sam mieszkam w Milanóku (30km od Centrum W-wy) i dojazdy są bardzo męczące. Nie mówiąc już o tym, że póxnym wieczorem to tylko samochód, bo taxi za drogie, a pociągi nie jeżdżą...

Pierwsze 10 lat życia spędziłem w domku oddalonym o 20m od jeziora.

Potem własny dom, ale w centrum miasta. Tzn. było tak, że był okres, że stał na przedmieściu. Teraz to centrum.

Jest okazja przenieść się znowu nad jezioro. I uczynię to.

Jak ja lubię ciszę.

Cześć Janussz!

Pierwsze 10 lat życia spędziłem w domku oddalonym o 20m od jeziora.

Potem własny dom, ale w centrum miasta. Tzn. było tak, że był okres, że stał na przedmieściu. Teraz to centrum.

Jest okazja przenieść się znowu nad jezioro. I uczynię to.

Jak ja lubię ciszę.

Ja nie chcę być nadwornym taksówkarzem i mieć 3km do najbliższego sklepu....

Ale pomysł z jeziorkiem jest całkiem fajny! :lol:

no prosze... a nie mowilem ze sie czają w krzakach, a konkretnie w dziennikach :D

o co chodzi? o nic.. tak sprawdzam czy jestes na posterunku

Aaaa... rozumie. Sprawdzasz listę obecności czajników bo koniec trony jest bliski... :lol:

Ja też popisałem kilka postów na stronie i myślałem, że jestem sam, ale okazało się na szczęście, że nie.. :wink:

Co słychać Maksiu?

no prosze... a nie mowilem ze sie czają w krzakach, a konkretnie w dziennikach :D

o co chodzi? o nic.. tak sprawdzam czy jestes na posterunku

Aaaa... rozumie. Sprawdzasz listę obecności czajników bo koniec trony jest bliski... :lol:

Ja też popisałem kilka postów na stronie i myślałem, że jestem sam, ale okazało się na szczęście, że nie.. :wink:

Co słychać Maksiu?

mam dzis wolną niedziele.. pierwsza od nie pamietam kiedy