stukpuk 20.01.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 nieśmiało dołączam się do bicia rekordu, ten psiak wyżej to istne cudo, przemówił do mnie a witamy , witamy 66 to rok urodzin? mam nadzieję Chyba popularny rocznik na Forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 20.01.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 czuję zapach ciasta...czyżby pierniczek ?? mniammmmmm Mam nadzieje, że smakuje tak jak pachnie..................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.01.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 czuję zapach ciasta...czyżby pierniczek ?? mniammmmmm Mam nadzieje, że smakuje tak jak pachnie..................... To on ten pierdnik, o upsss piernik jeszcze się uchował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.01.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 WITAM WIECZOROWĄ PORĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.01.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 nieśmiało dołączam się do bicia rekordu, ten psiak wyżej to istne cudo, przemówił do mnie a witamy , witamy 66 to rok urodzin? mam nadzieję ILA66 WITA GWIAZDECZKĘ66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.01.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 NO I GDZIE TEN PIERNIK ??????? STUK ALBO SAM ZJADŁ ALBO JESZCZE GO DEKORUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.01.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 NO NIE MA NIKOGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.01.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 TO BIERĘ KAWAŁEK I ZNIKAM NA INNE WEWĄTKI http://images14.fotosik.pl/68/6ac7a4a23a7c35a2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 WSZYSTKO PRZEZ STUKA PATRZE NA TEN PIERNIK I MAM OCHOTE NA RACUCHY http://www.gosilesia.pl/slaskakuchnia/grafika/2007/08/13/1187013008/1187013033.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 20.01.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 WSZYSTKO PRZEZ STUKA PATRZE NA TEN PIERNIK I MAM OCHOTE NA RACUCHY http://www.gosilesia.pl/slaskakuchnia/grafika/2007/08/13/1187013008/1187013033.jpg witam wieczorową porą takie te racuchy to bomba... te rogate najlepsze... pamiętam takie z podstawówki, masz przepisIlla??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.01.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 WSZYSTKO PRZEZ STUKA PATRZE NA TEN PIERNIK I MAM OCHOTE NA RACUCHY http://www.gosilesia.pl/slaskakuchnia/grafika/2007/08/13/1187013008/1187013033.jpg witam wieczorową porą takie te racuchy to bomba... te rogate najlepsze... pamiętam takie z podstawówki, masz przepisIlla??? MAM, ALE NA SERKU HOMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 20.01.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 chyba homo to takie do końca nie wyjdą, co??? na głębokim tłuszczu się je smaży, to taka tajemnica sukcesu na rogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.01.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 chyba homo to takie do końca nie wyjdą, co??? na głębokim tłuszczu się je smaży, to taka tajemnica sukcesu na rogi? NIE NO SPOKO, SMACZNE SA I MASZ RACJE NA GŁEBOKIM TŁUSZCZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 20.01.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 to ja poproszę, jeśli mogę przepis na pw spróbuję zrobić, ale czy wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.01.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 to ja poproszę, jeśli mogę przepis na pw spróbuję zrobić, ale czy wyjdą OBIECUJE.ZE POSZUKAM JUTRO OD RANA A WYJDA NAPEWNO KORCĄ MNIE TEŻ PĄCZKI WG PRZEPISU ANDZIK TA TO DOPIERO PIECZE POEZJA SAMA ZOBACZ W MOIM PODPISIE- SŁODKOŚCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 20.01.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 już lecę się poślinić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 20.01.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 to ja poproszę, jeśli mogę przepis na pw spróbuję zrobić, ale czy wyjdą OBIECUJE.ZE POSZUKAM JUTRO OD RANA A WYJDA NAPEWNO KORCĄ MNIE TEŻ PĄCZKI WG PRZEPISU ANDZIK TA TO DOPIERO PIECZE POEZJA SAMA ZOBACZ W MOIM PODPISIE- SŁODKOŚCI znalazłam już na słodkościach.... dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.01.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 PRZEPIS EW-KI NA '' RACUCHY'' wszystko na oko troche drozdzy posypac cukrem ( łyżeczka ) dolac troche cieplego mleka i dopelnic mąka -gestość śmietany jak troszke podrosnie dosypać mąki ,dolac cieplego mleka ,jedno jajko -dodac strate jablko ....smazyc na zloty kolor na rozgrzanym oleju czas pracy 10 min .....smak -bezcenny przepis ANDZIK.78 ( RW, str 3902) RACUCHY 2 szklanki mąki--gdy ciasto za rzadkie to więcej wsypać 1,5 szkl mleka 3 jaja 2,5 łyżki margaryny 1/3szkl cukru 2dzag drożdży ''50'' wódki aby racuchy nie chłonęły tłuszczu cukier puder do posypania tłuszcz do smażenia-ja na kujawskim smażę Z drożdży, łyżeczki cukru podgrzanego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn. Ja podgrzewam mleko w garnku i do niego dodaję resztę składników. Jaja ubić z cukrem,dodać mąkę, roztopiony tłuszcz, podrośnięty rozczyn,alkohol, wyrobić i zostawić na ok 20 minut.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Oleju trzeba dać dużo na patelnię. Na koniec posypać pudrem. Racuchy naprawdę ''wychodzą'' przepis GAWEL ( RW, str 3902) RACUCHY Przepis jest mojej SP Babci taki toche na oko ale tak to mnniej wiecej leci: - szklanka maki, mleko zsiadłe lub kefir lub kwasna smietana 400 ml (duży kubek taki jak sie kupuje a moze 500 -szczypta soli, - łyżeczka cukru, - 2-3 jaka - cukier waniliowy nie koniecznie, to wszystkowymieszac mikserem powinno miec konsystencje takiej bardzo gestej smietany i do tego obrac 5-6 jabłek i wkroic odkrająjąc nożem kawali wokolo do ciata wszystko wymieszc smazyc na oleju posypac po usmazeniu cukrem pudrem. Pyszota! ILA66RACUCHY -1,5 szkl mąki -3 jaka -1 serek homo (waniliowy lub zwykły) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka spirytusu lub octu wszystko razem wymieszać, powinno mieć konsystencje gęstej śmietany (jeżeli nie ma dodać mąki). smażyć na oleju,posypac cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 20.01.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 dziękuję raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.01.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 dziękuję raz jeszcze CZEKAMY NA FOTKI TWOICH RACUCHÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.