Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • ila66

    12907

  • Jajcek

    11250

  • andre59

    10913

  • frosch

    10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WSZYSTKO PRZEZ STUKA :-?

PATRZE NA TEN PIERNIK I MAM OCHOTE NA RACUCHY :-?

http://www.gosilesia.pl/slaskakuchnia/grafika/2007/08/13/1187013008/1187013033.jpg

 

witam wieczorową porą

takie te racuchy to bomba... 8) te rogate najlepsze... pamiętam takie z podstawówki, masz przepisIlla???

MAM, ALE NA SERKU HOMO :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to ja poproszę, jeśli mogę przepis na pw :p

 

spróbuję zrobić, ale czy wyjdą :roll:

 

OBIECUJE.ZE POSZUKAM JUTRO OD RANA :D

A WYJDA NAPEWNO :D

 

KORCĄ MNIE TEŻ PĄCZKI WG PRZEPISU ANDZIK :D

TA TO DOPIERO PIECZE :D POEZJA :D

SAMA ZOBACZ W MOIM PODPISIE- SŁODKOŚCI

 

 

znalazłam już na słodkościach....:)

dziękuję

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

PRZEPIS EW-KI NA '' RACUCHY''

wszystko na oko

 

troche drozdzy posypac cukrem ( łyżeczka ) dolac troche cieplego mleka i dopelnic mąka -gestość śmietany

 

jak troszke podrosnie dosypać mąki ,dolac cieplego mleka ,jedno jajko -dodac strate jablko ....smazyc na zloty kolor na rozgrzanym oleju

 

czas pracy 10 min .....smak -bezcenny

 

 

przepis ANDZIK.78

( RW, str 3902)

 

RACUCHY

2 szklanki mąki--gdy ciasto za rzadkie to więcej wsypać

1,5 szkl mleka

3 jaja

2,5 łyżki margaryny

1/3szkl cukru

2dzag drożdży

''50'' wódki aby racuchy nie chłonęły tłuszczu

cukier puder do posypania

tłuszcz do smażenia-ja na kujawskim smażę

 

Z drożdży, łyżeczki cukru podgrzanego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn.

Ja podgrzewam mleko w garnku i do niego dodaję resztę składników.

Jaja ubić z cukrem,dodać mąkę, roztopiony tłuszcz, podrośnięty rozczyn,alkohol, wyrobić i zostawić na ok 20 minut.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Oleju trzeba dać dużo na patelnię. Na koniec posypać pudrem. Racuchy naprawdę ''wychodzą''

 

przepis GAWEL

( RW, str 3902)

 

RACUCHY

Przepis jest mojej SP Babci taki toche na oko

ale tak to mnniej wiecej leci:

 

- szklanka maki, mleko zsiadłe lub kefir lub kwasna smietana 400 ml (duży kubek taki jak sie kupuje a moze 500

-szczypta soli,

- łyżeczka cukru,

- 2-3 jaka

- cukier waniliowy nie koniecznie,

 

to wszystkowymieszac mikserem powinno miec konsystencje takiej bardzo gestej smietany i do tego obrac 5-6 jabłek i wkroic odkrająjąc nożem kawali wokolo do ciata wszystko wymieszc smazyc na oleju posypac po usmazeniu cukrem pudrem. Pyszota!

 

ILA66

RACUCHY

-1,5 szkl mąki

-3 jaka

-1 serek homo (waniliowy lub zwykły)

-1 łyżeczka proszku do pieczenia

-1 łyżka spirytusu lub octu

 

wszystko razem wymieszać, powinno mieć konsystencje gęstej śmietany

(jeżeli nie ma dodać mąki).

smażyć na oleju,posypac cukrem pudrem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...