Sonika 15.06.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 No to sruuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 15.06.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 No to sruuuuuu markus co ty taki wyrywny chyba jeszcze 10 wpisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 15.06.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 No i nici z przyczajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 15.06.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Tylko pamiętajcie ze instalacja odgromowa to nie tylko druty na dachu do dopiero jej pierwszy etap, a drugi to elementy przepieciowe w instlacji elektrycznej... Maksiu rozwiń temat jak możesz bo ja ciemna w tym temacie Druty na dachu fachowo zwane zwodami to tylko element przyjmujacy wyladowanie elektryczne, a ze szkoly, z fizyki powinniscie widziec ze w przewodniku przez ktory plynie prad indukuje sie SEM (sila elektromotoryczna), a w przypadku pioruna jest ona naprawde ogromna, co skutkuje powstaniem dużego ładunku elektrycznego w instalacji eletrycznej wewnętrznej, po to wlasnie powinno sie zalozyc wyłączniki przepięciowe ograniczające wzrost prądu ponad określony poziom, no i chroni instalacje wewnetrzna przed szkodami Jesli jest tu jakis elektryk to nich mnie poprawi jesli cos przekrecilem, bo ja nie elektryk, a napisałem to tak jak sam to rozumiem pozdr m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 15.06.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Przecież na forum to co drugi albi informatyk, albo elektronik. Ty też??? nawet gesciej niz co drugi :D Maksiu słucham.. ja nie demon.. ja to ja... Ty też?? tzn. DEMON?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 15.06.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Ochronniki przeciwprzepięciowe mam założone, ale do instalacji odgromowej nie miałem już serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.06.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 no informatyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 15.06.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Tylko pamiętajcie ze instalacja odgromowa to nie tylko druty na dachu do dopiero jej pierwszy etap, a drugi to elementy przepieciowe w instlacji elektrycznej... Maksiu rozwiń temat jak możesz bo ja ciemna w tym temacie Druty na dachu fachowo zwane zwodami to tylko element przyjmujacy wyladowanie elektryczne, a ze szkoly, z fizyki powinniscie widziec ze w przewodniku przez ktory plynie prad indukuje sie SEM (sila elektromotoryczna), a w przypadku pioruna jest ona naprawde ogromna, co skutkuje powstaniem dużego ładunku elektrycznego w instalacji eletrycznej wewnętrznej, po to wlasnie powinno sie zalozyc wyłączniki przepięciowe ograniczające wzrost prądu ponad określony poziom, no i chroni instalacje wewnetrzna przed szkodami Jesli jest tu jakis elektryk to nich mnie poprawi jesli cos przekrecilem, bo ja nie elektryk, a napisałem to tak jak sam to rozumiem pozdr m. Dzięki Maksiu a z Fizyki to ja niewiele pamiętam bo noga byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.06.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Maksiu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.06.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 witajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 15.06.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Stał się cud i znalazłam pena Sławka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 15.06.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Maksiu?? tak, informer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 15.06.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Tylko pamiętajcie ze instalacja odgromowa to nie tylko druty na dachu do dopiero jej pierwszy etap, a drugi to elementy przepieciowe w instlacji elektrycznej... Maksiu rozwiń temat jak możesz bo ja ciemna w tym temacie Druty na dachu fachowo zwane zwodami to tylko element przyjmujacy wyladowanie elektryczne, a ze szkoly, z fizyki powinniscie widziec ze w przewodniku przez ktory plynie prad indukuje sie SEM (sila elektromotoryczna), a w przypadku pioruna jest ona naprawde ogromna, co skutkuje powstaniem dużego ładunku elektrycznego w instalacji eletrycznej wewnętrznej, po to wlasnie powinno sie zalozyc wyłączniki przepięciowe ograniczające wzrost prądu ponad określony poziom, no i chroni instalacje wewnetrzna przed szkodami Jesli jest tu jakis elektryk to nich mnie poprawi jesli cos przekrecilem, bo ja nie elektryk, a napisałem to tak jak sam to rozumiem pozdr m. Maksiu - chyba masz rację U nas w instalacji są takie wyłączniki przepięciowe. Natomiast za to co ma być na zewnątrz fachura chciał 15 tys zł CZy to nie lekka przesada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 15.06.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Przecież na forum to co drugi albi informatyk, albo elektronik. Ty też??? nawet gesciej niz co drugi :D Maksiu słucham.. ja nie demon.. ja to ja... Ty też?? tzn. DEMON?? Eeee tam. Może i dałbym się zakwalifikowac do demonów, ale napewno nie do komputerowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 15.06.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 witajcie Majka witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 15.06.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Stał się cud i znalazłam pena Sławka Norrmalnie szczęśliwa jestem bo zdjęcia mogłam wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.06.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 witajcie To się nazywa WEJŚCIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.06.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Stał się cud i znalazłam pena Sławka Norrmalnie szczęśliwa jestem bo zdjęcia mogłam wkleić To już są?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 15.06.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Majka - takie świństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 15.06.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 witajcie Witaj gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts