Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • ila66

    12907

  • Jajcek

    11250

  • andre59

    10913

  • frosch

    10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale mi smaka narobiliście tymi żeberkami :o :D

Też muszę zrobić :wink: ( ja pipiekę z suszonymi śliwkami i odrobiną piwa) :D

 

Proszę o szczegóły :D

 

proszę

 

2kg żeberek(zwykłych, nie mięsnych)pokroić na porcje.Ułożyć na blaszce, posypać wegetą lub warzywkiem oraz odrobiną pieprzu.Blaszkę przykrywam rozciętym rękawem do pieczenia. Włozyć do piekarnika z temp. 200st. na środkowy poziom. Piec aż zaczną się zarumieniać, zmniejszyć temp. do 170st.Wyjąć na chwilę blaszkę, poukładać suszone śliwki (ok.4-5szt.)w różnych miejscach i skropić piwem (ok. 4łyżki stołowe), i wlać 1/2 szklanki wody. Przykryć z powrotem rękawem i zapiec do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości (ja sprawdzam widelcem). Cały proces pieczenia to jakieś 2 godz. PYCHA!

Smacznego :wink:

P.S. Rodzaj piwa nie ma znaczenia. Mój małż lubi Tatrę, to skrapiam Tatrą, a teść lubi Lecha więc teściowa skrapia Lechem :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale mi smaka narobiliście tymi żeberkami :o :D

Też muszę zrobić :wink: ( ja pipiekę z suszonymi śliwkami i odrobiną piwa) :D

 

Proszę o szczegóły :D

 

proszę

 

2kg żeberek(zwykłych, nie mięsnych)pokroić na porcje.Ułożyć na blaszce, posypać wegetą lub warzywkiem oraz odrobiną pieprzu.Blaszkę przykrywam rozciętym rękawem do pieczenia. Włozyć do piekarnika z temp. 200st. na środkowy poziom. Piec aż zaczną się zarumieniać, zmniejszyć temp. do 170st.Wyjąć na chwilę blaszkę, poukładać suszone śliwki (ok.4-5szt.)w różnych miejscach i skropić piwem (ok. 4łyżki stołowe), i wlać 1/2 szklanki wody. Przykryć z powrotem rękawem i zapiec do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości (ja sprawdzam widelcem). Cały proces pieczenia to jakieś 2 godz. PYCHA!

Smacznego :wink:

P.S. Rodzaj piwa nie ma znaczenia. Mój małż lubi Tatrę, to skrapiam Tatrą, a teść lubi Lecha więc teściowa skrapia Lechem :lol: :lol: :lol:

 

Bardzo Ci dziękuję :D

 

Oświeć mnie jeszcze jakie to są żeberka nie mięsne i czy mają być surowe czy wędzone :oops: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gratuluję :D

 

Oderwałam się na chwilę od garów, żeby zobaczyć co słychać, a tu Zygul stronkę trzasnął :D

 

Już melduję co gotuję:

zupa ziemniaczana i żeberka wędzone z ziemniakami i z surówką z kiszonej kapusty :wink:

 

Zapraszam :D

samo pyszne :D 8)

 

A jutro z wywaru z wędzonych żeberek powstanie krupnik :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale mi smaka narobiliście tymi żeberkami :o :D

Też muszę zrobić :wink: ( ja pipiekę z suszonymi śliwkami i odrobiną piwa) :D

 

Proszę o szczegóły :D

 

proszę

 

2kg żeberek(zwykłych, nie mięsnych)pokroić na porcje.Ułożyć na blaszce, posypać wegetą lub warzywkiem oraz odrobiną pieprzu.Blaszkę przykrywam rozciętym rękawem do pieczenia. Włozyć do piekarnika z temp. 200st. na środkowy poziom. Piec aż zaczną się zarumieniać, zmniejszyć temp. do 170st.Wyjąć na chwilę blaszkę, poukładać suszone śliwki (ok.4-5szt.)w różnych miejscach i skropić piwem (ok. 4łyżki stołowe), i wlać 1/2 szklanki wody. Przykryć z powrotem rękawem i zapiec do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości (ja sprawdzam widelcem). Cały proces pieczenia to jakieś 2 godz. PYCHA!

Smacznego :wink:

P.S. Rodzaj piwa nie ma znaczenia. Mój małż lubi Tatrę, to skrapiam Tatrą, a teść lubi Lecha więc teściowa skrapia Lechem :lol: :lol: :lol:

 

Bardzo Ci dziękuję :D

 

Oświeć mnie jeszcze jakie to są żeberka nie mięsne i czy mają być surowe czy wędzone :oops: :wink:

 

żeberka surowe, a te z których ja robię to te cienkie a nie takie co mają z 6cm grubości :p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

u mnie kartoflanka była wczoraj. Ale skrzyżowana z barszczem ukraińkim, bo solo niezbyt lubię.

A żeberka były w ubiegłym tygodniu... z dzika, co go sołtys był rowerem skłusował... cymes!

 

Wędzone? :D

 

Podwędzane.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...