iwomalinka 16.12.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Ale mi smaka narobiliście tymi żeberkami Też muszę zrobić ( ja piekę z suszonymi śliwkami i odrobiną piwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.12.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Ale mi smaka narobiliście tymi żeberkami Też muszę zrobić ( ja pipiekę z suszonymi śliwkami i odrobiną piwa) Proszę o szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 16.12.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Same - kurna mać - smakosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.12.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Same - kurna mać - smakosze. A Ty, kurna, co, żeberek nie lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 16.12.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Ale mi smaka narobiliście tymi żeberkami Też muszę zrobić ( ja pipiekę z suszonymi śliwkami i odrobiną piwa) Proszę o szczegóły proszę 2kg żeberek(zwykłych, nie mięsnych)pokroić na porcje.Ułożyć na blaszce, posypać wegetą lub warzywkiem oraz odrobiną pieprzu.Blaszkę przykrywam rozciętym rękawem do pieczenia. Włozyć do piekarnika z temp. 200st. na środkowy poziom. Piec aż zaczną się zarumieniać, zmniejszyć temp. do 170st.Wyjąć na chwilę blaszkę, poukładać suszone śliwki (ok.4-5szt.)w różnych miejscach i skropić piwem (ok. 4łyżki stołowe), i wlać 1/2 szklanki wody. Przykryć z powrotem rękawem i zapiec do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości (ja sprawdzam widelcem). Cały proces pieczenia to jakieś 2 godz. PYCHA! Smacznego P.S. Rodzaj piwa nie ma znaczenia. Mój małż lubi Tatrę, to skrapiam Tatrą, a teść lubi Lecha więc teściowa skrapia Lechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 16.12.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Same - kurna mać - smakosze. A Ty, kurna, co, żeberek nie lubisz Lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.12.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Ale mi smaka narobiliście tymi żeberkami Też muszę zrobić ( ja pipiekę z suszonymi śliwkami i odrobiną piwa) Proszę o szczegóły proszę 2kg żeberek(zwykłych, nie mięsnych)pokroić na porcje.Ułożyć na blaszce, posypać wegetą lub warzywkiem oraz odrobiną pieprzu.Blaszkę przykrywam rozciętym rękawem do pieczenia. Włozyć do piekarnika z temp. 200st. na środkowy poziom. Piec aż zaczną się zarumieniać, zmniejszyć temp. do 170st.Wyjąć na chwilę blaszkę, poukładać suszone śliwki (ok.4-5szt.)w różnych miejscach i skropić piwem (ok. 4łyżki stołowe), i wlać 1/2 szklanki wody. Przykryć z powrotem rękawem i zapiec do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości (ja sprawdzam widelcem). Cały proces pieczenia to jakieś 2 godz. PYCHA! Smacznego P.S. Rodzaj piwa nie ma znaczenia. Mój małż lubi Tatrę, to skrapiam Tatrą, a teść lubi Lecha więc teściowa skrapia Lechem Bardzo Ci dziękuję Oświeć mnie jeszcze jakie to są żeberka nie mięsne i czy mają być surowe czy wędzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.12.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 A może żeberka z dorsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 16.12.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 A może żeberka z dorsza? To taki "filet negatywny" będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.12.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 A może żeberka z dorsza? I koniecznie salceson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 16.12.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Gratuluję Oderwałam się na chwilę od garów, żeby zobaczyć co słychać, a tu Zygul stronkę trzasnął Już melduję co gotuję: zupa ziemniaczana i żeberka wędzone z ziemniakami i z surówką z kiszonej kapusty Zapraszam samo pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.12.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Gratuluję Oderwałam się na chwilę od garów, żeby zobaczyć co słychać, a tu Zygul stronkę trzasnął Już melduję co gotuję: zupa ziemniaczana i żeberka wędzone z ziemniakami i z surówką z kiszonej kapusty Zapraszam samo pyszne A jutro z wywaru z wędzonych żeberek powstanie krupnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 16.12.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Ale mi smaka narobiliście tymi żeberkami Też muszę zrobić ( ja pipiekę z suszonymi śliwkami i odrobiną piwa) Proszę o szczegóły proszę 2kg żeberek(zwykłych, nie mięsnych)pokroić na porcje.Ułożyć na blaszce, posypać wegetą lub warzywkiem oraz odrobiną pieprzu.Blaszkę przykrywam rozciętym rękawem do pieczenia. Włozyć do piekarnika z temp. 200st. na środkowy poziom. Piec aż zaczną się zarumieniać, zmniejszyć temp. do 170st.Wyjąć na chwilę blaszkę, poukładać suszone śliwki (ok.4-5szt.)w różnych miejscach i skropić piwem (ok. 4łyżki stołowe), i wlać 1/2 szklanki wody. Przykryć z powrotem rękawem i zapiec do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości (ja sprawdzam widelcem). Cały proces pieczenia to jakieś 2 godz. PYCHA! Smacznego P.S. Rodzaj piwa nie ma znaczenia. Mój małż lubi Tatrę, to skrapiam Tatrą, a teść lubi Lecha więc teściowa skrapia Lechem Bardzo Ci dziękuję Oświeć mnie jeszcze jakie to są żeberka nie mięsne i czy mają być surowe czy wędzone żeberka surowe, a te z których ja robię to te cienkie a nie takie co mają z 6cm grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 16.12.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 A jutro z wywaru z wędzonych żeberek powstanie krupnik a do krupnika pajda chleba i znowu samo pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.12.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 u mnie kartoflanka była wczoraj. Ale skrzyżowana z barszczem ukraińkim, bo solo niezbyt lubię. A żeberka były w ubiegłym tygodniu... z dzika, co go sołtys był rowerem skłusował... cymes! Wędzone? Podwędzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 17.12.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 zima, zima, zima brrrrrrrr ale zimno http://www.proksenia.pl/galeria/kurs_2004_zima/Nie%20jest%20mi%20zimno%20wcale.jpg pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 17.12.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Że zimno, to prawda, ale za to jak pięknie biało... I ciągle sypie http://www.netblog.pl/uploads/s/Sosna/40925.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 17.12.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 bry dzionek no i chyba będzie w końcu zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 17.12.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 dzień dobry kawkę przyniosłam http://aliner.blox.pl/resource/kawa.JPG a dla Karolki to http://th.interia.pl/10,oikuchnia,5aaa24c389791/48d414767a3c2_440.jpg zdrówka życzę dzięki była pyszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 17.12.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Karolka, jak tam zdrówko dzieci i Twoje? Przegoniliście zarazę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.