Jezier 17.06.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 A drugi taki http://elektra.pl/zdjecia/424_max.jpgtylko niepołączony z włącznikiem światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 17.06.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 A drugi taki http://elektra.pl/zdjecia/424_max.jpg tylko niepołączony z włącznikiem światła łądny... lubie rzeczy z wyświetlaczami Słuchaj, czy one wchodzą w normalne puszki podtynkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 17.06.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia. Są termostaty z czujnikami podłogowymi, są z powietrznymi, są z jednymi i drugimi. Do podłogówki powininen być podłogowy (choćby żeby kable się nie przegrzały), z drugiej strony zależy mi też na tym, żeby była odpowiednia temperatura powietrza. Więc co? i czujnik podłogowy i powietrzny? A jeśli tak, to w jaki sposób regulując (i utrzymując) temperaturę podłogi możemy regulować i utrzymywać temperaturę powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.06.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 W zwyczajne, ale te puszki muszą być głębokie bo dużo tam kabli jest. Zamontuj jak najgłębsze puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.06.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Te termostaty są dość inteligentne. Nauczy tak sterować temp, aby o zaprogramowanej godzinie była odpowiedznia temp. Chociaż myślę, że temp powietrza może się gryźć z temp podłogi. Ja mam tylko czujki podłogowe. Ustawiam tylko jak ciepła ma być posadzka. Do sterowania temp powietrza użyłbym ewentualnie grzejnika. Bo mogłoby być tak, że aby mieć temp powietrza np. 20 stopni wystarczyłoby że temp podłogi byłaby niedostatecznie wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 17.06.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 A jak liczyłeś moc? Z zapotrzebowania na ciepło z OZC czy wg spotkanego przeze mnie przed chwilą wzoru: powierzchnia pomieszczeniax80W???Bo patrząc na OZC kuchnia ma u mnie straty 300W, ale z tego że ma 19m2 powierchni wynikałoby 1500W. Rozbieżność jest ogromna. teoretycznie mógłbym "przewymiarować" moc w pomieszczeniu - będzie się rzadziej włączać, więc zużycie energii powinno zosrtac na tym samym poziomie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.06.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Mam zamontowane wg zapotrzebowania na ciepło. Jedna mata ma 250 W a druga 400. Mało jednak ich używałem. Nie miały one wpływu na utrzymywanie temp. w domu. Chodziło tylko o efekt ciepłej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 17.06.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Czyli w sumie masz podłogówkę, tylko jej nie używasz? Może jednak moc była zbyta niska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.06.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Moc ok. Bez problemu rozgrzewała się podłoga do 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.06.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 chłopaki... piątek popołudnie.. wyluzujcie troche, a nie tylko budowa, budowa i budowa... rozumiem w sobote rano, ale w piątek po południu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.06.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 chcesz grzać tylko matami? Może być mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.06.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Majka u whispera mają być jeszcze grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 17.06.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 chcesz grzać tylko matami? Może być mało Do kuchni wystarczy - tam i tak jest zwykle ciepło. Do łazienek będą dodatkowo chyba promienniki podczerwieni, bo Luśka lubi jak jest ciepło. A w pozostałych pomieszczeniach będą zamiast podłoggówki grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.06.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Maksiu. Jak się pracuje 7 dni w tygodniu to nie ma czasu na luzowanie. Zresztą co to za popołudnie w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.06.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Maksiu. Jak się pracuje 7 dni w tygodniu to nie ma czasu na luzowanie. Zresztą co to za popołudnie w pracy a feee, to ja nie chce takiej pracy... bo nie mialbym kiedy jeździc na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.06.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Rano byś jeździł. Zreszta to już nie potrwa długo. Od przyszłego miesiąca pracuję już tylko w jednej firmie. Wracam do 5 dniowego systemu. Najgorsze są te przejściowe okresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.06.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 jezier, zmieniasz biurowiec Whisper, my w kuchni nie mamy wogóle ogrzewania /otwarta na jadalnie i salon/. W łaziencę dodatkowo duzy ręcznikowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.06.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 chłopaki... piątek popołudnie.. wyluzujcie troche, a nie tylko budowa, budowa i budowa... rozumiem w sobote rano, ale w piątek po południu... I kto to mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.06.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Zmieniam. Ale stary odwiedzam jeszcze do końca czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.06.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 chłopaki... piątek popołudnie.. wyluzujcie troche, a nie tylko budowa, budowa i budowa... rozumiem w sobote rano, ale w piątek po południu... I kto to mówi andrzejka: sobota.. spoko.. czwartek spoko.. ale piątek po poludniu? trzeba miec kiedys wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts