Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, ja mam własnie 256MB. Jeśli jestem na długim wakacyjnym wyjeździe, gdzie stukam do upadłego, to pod koniec karty szukam jakiegoś punktu fotograficznego i każę to zgrac na płytkę. I znów cała karta przede mną ;-)

A przy jakości, z jaką zwykle robię zdjęcia, mogę ich zapisać na karcie 135. Oczywiście 512 jest jeszcze lepsza, bo wejdzie zdjęć 270. A 1MB to 540 :lol:

A czytnik kart to coś, dzięki czemu do zrzucenia zdjęć do kompa nie musisz podłączac do niego (kompa) aparatu. Wyjmujesz kartę z aparatu i wkładasz do czytnika. Ale dla mnie więcej zabawy byłoby z wyciąganiem i wkładaniem karty, niż z włożeniem kabelka do aparatu...

Aga, ja mam własnie 256MB. Jeśli jestem na długim wakacyjnym wyjeździe, gdzie stukam do upadłego, to pod koniec karty szukam jakiegoś punktu fotograficznegi i każę to zgrac na płytkę. I znów cała karta przede mną ;-)

A przy jakości, z jaką zwykle ronię zdjęcia, mogę zapisać na karcie 135 zdjęć. Oczywiście 512 jest jeszce lepsza, bo wejdzie zdjęć 270. A 1MB to 540 :lol:

A czytnik kart to coś, dzięki czemu do zrzucenia zdjęć do kompa nie musisz podłączac do niego (kompa) aparatu. Wyjmujesz kartę z aparatu i wkładasz do czytnika. Ale dla mnie więcej zabawy byłoby z wyciąganiem i wkładaniem karty, niż z włożeniem kabelka do aparatu...

Dzieki za odpwiedź już mi sie rozjaśniło w główce i jutro zamawiam a nwet dzisiaj aparacik :lol: :lol: :lol:

Aga, ja mam własnie 256MB. Jeśli jestem na długim wakacyjnym wyjeździe, gdzie stukam do upadłego, to pod koniec karty szukam jakiegoś punktu fotograficznegi i każę to zgrac na płytkę. I znów cała karta przede mną ;-)

A przy jakości, z jaką zwykle ronię zdjęcia, mogę zapisać na karcie 135 zdjęć. Oczywiście 512 jest jeszce lepsza, bo wejdzie zdjęć 270. A 1MB to 540 :lol:

Dzieki za odpwiedź już mi sie rozjaśniło w główce i jutro zamawiam a nwet dzisiaj aparacik :lol: :lol: :lol:

Witaj w klubie Olków :D

Whisper zdradź mi jeszcze jedna tajemnice czy menu w tym aparacie jest po polsku i w jakim języku jest instrukcja obsługi oraz oprogramowanie 8)

W mojej 740tce: angielski, francuski, niemiecki, hiszpański.

Instrukcja obsługi... a wiesz że nie pamietam? Na pewno jest też wersja polska bo taki jest wymóg, ale co do zawartości merytorycznej to nie mam pamięci.

Oprogramowanie - jakieś Olympusowe jest. Ja i tak zrzucam zdjątka albo jakimś innym programem (np. Adobe Photoshop Album), albo po prostu kopiuję je jak z dysku.

Do klubu wstąpie jak aparat będzie w rączkach :) A teraz jestem w klubie jedną nogą :wink: :)

To jeszcze tylko Citroena kupcie i będzie git :lol: :wink:

Zakup samochodu nam raczej nie grozi, mamy najlepszy pod słońcem czyli służbowy i niech tak zostanie jak najdłużej :)

Jeden samochód wystarczy bo ja nie mam wymaganych dokumentów 8)