Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

Post jest słowem angielskim więc sądzę że odmiana może być taka jak komu się podoba.

Ale masz czujne oko nie zdążyłam skasować go przed Twoim wzrokiem.

Prezes wie wszystko, czyta wszystko i zna odpowiedzi na wszystkie pytania. No i jest najskromniejszym człowiekiem pod słońcem.

Tak mnie to http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons6/24.gif z rańca 8)

Może za wcześnie wstałam :roll:

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie :D

Markus - mam pytanko odnośnie Twojej kuchni: czym obłożyłeś pas ściany nad blatem? To jakiś metal? Świetnie to wygląda :D A reszta ściany jest pomalowana czy obłożona glazurą?

Zero glazury w kuchni. Pomiędzy szafkami stojącymi a wiszącymi jest przyklejona do ściany płyta. Do połowy wysokości jest to płyta z cienką aluminiową powłoką, a górna połowa to płyta w kolorze zbliżonym do szafek (brzoza, czy cos w tym stylu). Oba kolory są rozdzielone aluminiową listwą systemową, w którą (na zasadzie wcisku) można mocować haczyki lub zawieszać półki. Tak samo jest nad kuchnią elektryczną (ściana z okapem), z tym że tam płyta w kolorze "brzozowym" biegnie do wysokości 2,40 i całość jest zakończona podwieszanym cokołem.

Markus - dzięki :D Gdzie można kupić taką powłokę aluminiową? A ta płyta na ścianie to z czego? Super to wszystko u Ciebie wygląda :D Sama się zastanawiam jak wykończyć u siebie kuchnię - ostatnio myślę o korku ale Twoje rozwiązanie jest lepsze :D Mogę w razie co zrobić coś takiego u siebie? A kto Ci to robił?

Maluszek - to jest płyta meblowa pokryta powłoką aluminiową i praktycznie takie rzeczy prowadzi każda hurtownia z płytami meblowymi. Wypatrzyłem to rozwiązanie w jednym ze studiów z meblami kuchennymi, ale tam za moją kuchnię chcieli 25 tysięcy. W kolejnym salonie osiągnęliśmy wynik 16 tysięcy. Stanęło na tym że kuchnię zrobił mi stolarz za 10 tysięcy.