Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O! Maksiu :)

Słuchaj, potrzebuję ultraszybkiego kursu w ocieplaniu nienewralgicznych termicznie powierzchni pionowych :wink:

nie łapie.. przeciez styropian frezowany.... wokół okien i drzwi tgz. pistolety i już.. ot caly sekret

Pistolety mi już się kojarzą. Ale teraz tak od początku:

- najpierw klej na ścianę

No tak, ale trzeba ścianę jeszcze przedtem gruntować? I jaki klej? Jego się tą paką zębatą nakłada? A nakłada się na ścianę czy na styropian? Na całą powierzchnię czy plackami?

CAŁKIEM AKTUALNY (i bardzo oficjalny) RANKING REKORDU WPISÓW

1. Kze, Whisper - 59

3. Fizyk - 49

4. Sonika - 44

5. Kasztanka - 40

6. Maksiu - 39

7. Moniś, Joanna i Janusz, Teska - 31

10. Badi - 29

11. SławekD-żonka - 28

12. Jezier - 24

13. Majka - 23

14. Monka, Olkalybowa -19

16. Aga J.G. - 18

17. Agniesia, Andrzejka - 14

19. Joola - 12

20. Wojty - 9

21. Jane - 8

22. Funia - 7

23. Markus_Gdynia - 6

24. Verunia, Ewuś - 4

26. Ania -3

27. Daria, baba_budowniczy, Janussz - 2

30. Xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, Modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, Damiangajda, Jolana, Żaba, Anna WIśniewska - po 1

Można założyć własną firmę z siedzibą u siebie w domu. I wyjeżdżać tylko do klientów kiedy się chce i kiedy wiadomo, że trzeba, a nie wtedy, kiedy ci ktoś każe.

Tylko to już mocno poważna sprawa. Ale- kto wie? :lol:

I trzeba miec jakiś pomysł :o :roll:

O! Maksiu :)

Słuchaj, potrzebuję ultraszybkiego kursu w ocieplaniu nienewralgicznych termicznie powierzchni pionowych :wink:

nie łapie.. przeciez styropian frezowany.... wokół okien i drzwi tgz. pistolety i już.. ot caly sekret

Pistolety mi już się kojarzą. Ale teraz tak od początku:

No tak, ale trzeba ścianę jeszcze przedtem gruntować? I jaki klej? Jego się tą paką zębatą nakłada? A nakłada się na ścianę czy na styropian? Na całą powierzchnię czy plackami?

Prezesie bądź poważny... jaki klej na ściane??

klej nanosisz na styropian.. są różne szkoły.. jedni dają na placki.. inni obowodowo wokoł płyty... ja mam na placki... potem taki styropian z klejem na sciane... dobijasz najlepier rekami do pionu i poziomu (potrzebna poziomica) i już.. i nastepny.. az okleisz caly dom...

a klej na styropian można zwykłą kielnią.. byle nie za dużą :D

Szukam pracy do której nie trzeba chodzić, nie znasz takiej :wink: :)

Pracuj w domu. Zostań pisarką. Albo malarką.

Zostać mogę tylko przy moich zdolnościach w obydwu dziedzinach zarobek równy zeru 8)

Myśl pozytywnie. W końcu nie musisz malować tak jak wszyscy. Jeśli będzie Ci to wychodziło... hmm... oryginalnie, to wystarczy nazwać to jakimś chwytliwym słowem i będzie super. Na przykład... Agizm. Takiego kierunku w malarstwie jeszcze nie było. Bedziesz prekursorką i (uwielbiam to słowo) trendsetterką :wink:

jaki klei? no taki do klejenia styropianiu do ściany.. najlepiej mrozoodprny.. w hurtowni napewno beda wiedziec o co chodzi..

a czy gruntowac sciane? uwazam ze nie.. bo nie kleisz styropianu na calej powierzchni plyty ale punktowo.. dzieki temu masz miedzy sciana a styropianem pustke powietrzna ktora dodatkow izoluje termicznie..

Prezesie bądź poważny... jaki klej na ściane??

klej nanosisz na styropian.. są różne szkoły.. jedni dają na placki.. inni obowodowo wokoł płyty... ja mam na placki... potem taki styropian z klejem na sciane... dobijasz najlepier rekami do pionu i poziomu (potrzebna poziomica) i już.. i nastepny.. az okleisz caly dom...

a klej na styropian można zwykłą kielnią.. byle nie za dużą :D

Gwoli wyjaśnienia - chcę szybko ocieplić ścianę między garażem a domem - jeszcze przed wylewkami.

A packą z zębami to dopiero potem, ten klej z siatką, tak?

Gwoli wyjaśnienia - chcę szybko ocieplić ścianę między garażem a domem - jeszcze przed wylewkami.

A packą z zębami to dopiero potem, ten klej z siatką, tak?

zgadza sie.. packa z zebami dopiero potem.. i pamietaj ze najpierw nakladasz na stryropian klej.. rozcierasz go tą paca i dopiero na to siatka, wciskasz ja w klej znowu ta paca i zbierasz nadmiar kleju i rownasz powierzchnie aby byla gladka