Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ło matko , ja już ten temat przerabiałem na jakimś innym wątku.

Jaga, jesteś pewnie fajną dziewczyną, ale jeżeli masz coś przeciwko swobodnym konwersacjom osób, które lubią gadać nie tylko o budowie, ale o różnych innych pierdołach, to nie komentuj, tylko usiądź na swą miotełkę i ... miło cię było poznać. 8)

Co ty taki nerwowy fizyk. Przecież napisałam, że fajny wątek. I akurat nieszczególnie przeszkadzają mi tytuły. Za krótko tu jestem, żeby być zmęczona albo znudzona jakimkolwiek wątkiem.

W rzeczy samej jestem fajną dziewczyną, która w dodatku zamierza wybudować dom.

Pozdrawiam

Jaga - to bardzo fajnie żeśmy to na początku sobie wyjaśnili.Przepraszam za ostre słowo, ale było tu paru takich, którym nasz wątek nie pasował, a przecież najlepszą obroną jest atak :wink: . Miło będzie nam gościć Cię na naszym wątku. Jak masz czas i chęć pogadać o budowie oraz nie tylko o budowie - to jest to właściwe miejsce. :D

A teraz temat budowlano-handlowy!!!!

HANDLOWCOM ODBIŁO!!!!! NIE CHCĄ ZARABIAĆ PIENIĘDZY!!!!!

W tamtym tygodniu złożyłem dwa zapytania o wycenę okien. Interesował mnie jeszcze profil Rehau i Aluplast oraz kilka ofert z innego miejsca. Pracownik drugiej firmy obiecał mi ofertę przedstawić w ubiegły czwartek. Po moim telefonie czwartkowym przełożył termin na piątek - a po piątkowym telefonie na sobotę. Dziś jest środa - a oferty jeszcze nie dostałem!!!!!!!!

Po prostu szok!!!!!!!!!

Natomiast pracownik pierwszej wspomnianej firmy, przedstawiciel firmy Rehau (nawet nie posiada okien na stanie, żeby je pokazać - ale nic to). W sobotę umówiłem się,że dostanę ofertę we wtorek (wczoraj) na profile Rehau i Aluplast. Zgodnie z umową zadzwoniłem do Pana wczoraj, czy jest gotowa oferta. Otrzymałem potwierdzenie - że jest. Pan mnie zaprosił do siebie. Przyjechałem po pracy i .....

.... otrzymałem dwie kartki z wyceną podstawowych okien (białych z Aluplastu), a pod spodem zapis długopisem pt - jak obliczyć sobie cenę okien!!! . Że za okleinę jednostronną dodać tyle, dwustronną - tyle, za metr kwadratowy szyby P4 - tyle ... itd. No i oczywiście (niestety) - tylko na aluplast. Zapytałem Pana, czy to jest TA oferta? Odpowiedział, że tak.

Więc ja zapytałem gdzie jest wycena na okna Rehau - bo o to głównie mi chodziło. Był zdziwiony (dopiero potem zobaczył na swoich zapiskach, że miał napisane + Aluplast, a nie tylko Aluplast). Powiedziałem człowiekowi, że to nie jest oferta tylko świstek papieru oraz że ma czas do dzisiaj do 12 tej godziny, żeby przedstawić mi telefonicznie ofertę na sprzedaż okien. W innym przypadku pożegnamy się bez żalu .

Planuję zadzwonić do właściciela firmy i podziękować za profesjonalną obsługę. Nie po to biegałem po deszczu w sobotę, żebym teraz tracił nerwy przez czyjąś niekompetencję.

Powiem szczerze, pierwszy raz spotkałem się z czymś takim przy ofercie okiennej. Dotychczas każda z firm starała się mnie jakoś zachęcić. A tu ... niespodzianka.

Co Wy na to??

Cześć Rekordziści - witam, wróciłam i było BOSKO!!!!

http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/791_348.ts1122913000000.jpg

Cieplutkie morze, słoneczko, plaża.....ech, nie chciało się wracać.

CZeść Sonika - Ty się qrcze zdecyduj - albo się budujesz albo wakacjujesz!!! :D :wink:

My tu wszyscy zaciskamy pasa, przymieramy głodem, a Ty przyjeżdżasz opalona i się chwalisz!!! Ładnie to tak robić przykrość innym?? :D :D :wink:

Jako rekompensatę proponuję zamieścić kilka zdjęć z ciepłych plaż. 8) :D :wink:

O jaki fajny wątek!!!

I juz teraz wiem jak mnoza sie "najlepsi doradcy tego FORUM"

:D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :p :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:

Tak się nie mnożą najlepsi doradcy na forum. Ten tutył przyznaje redakcja i nie jest nadawany automatycznie w skutek wpisania odpowiedniej ilości postów... :wink:

O jaki fajny wątek!!!

nic z tego Jaga, za ilość to najwyżej na olimp możesz wejść :roll:

nie moge sie doprosić, aby mi ten dopisek wykasowali :evil:

moze sie cos jednak da z tym zrobic...

pozdrawiam

m.

A co? :o

Mecz własnie się zakończył Wynik 3 : 1 dla nas :lol: :lol: :lol:

A sedzia kalosz bo pozwalał na faule :evil: :evil: :evil:

Sędzia był kalosz, bo pokazał żółtą kartkę Sobolewskiemu juz na poczatku meczu przy pierwszym jego faulu, a jak Grecy (tzn. zawodnicy Panatinaikosu) kopali naszych to nie dawał im tak szybko kartek. Poza tym Frankowski nie był na spalonym. A sędzia gwizdnał, a Frankowski był już sam na sam z bramkarzem. :evil: Nie wspomnę o tym, że Brozka ścieli w polu karnym, a on karnego nie podyktował... :evil: :evil:

O jaki fajny wątek!!!

pozdrawiam

m.

mam osobiście napisać maila do AP?

Nie ścierpię odmowy 8)

O jaki fajny wątek!!!

pozdrawiam

m.

mam osobiście napisać maila do AP?

Nie ścierpię odmowy 8)

Może wystarczy do Maksia.... :roll:

Mecz własnie się zakończył Wynik 3 : 1 dla nas :lol: :lol: :lol:

A sedzia kalosz bo pozwalał na faule :evil: :evil: :evil:

Sędzia był kalosz, bo pokazał żółtą kartkę Sobolewskiemu juz na poczatku meczu przy pierwszym jego faulu, a jak Grecy (tzn. zawodnicy Panatinaikosu) kopali naszych to nie dawał im tak szybko kartek. Poza tym Frankowski nie był na spalonym. A sędzia gwizdnał, a Frankowski był już sam na sam z bramkarzem. :evil: Nie wspomnę o tym, że Brozka ścieli w polu karnym, a on karnego nie podyktował... :evil: :evil:

KZE - jak zwykle cię popieram!! Wisła zasłużyła na 4 : 1 !!!