Majka 10.08.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 mam pytanie budowlane czy ktoś z Was robił u siebie rekuperator lub wentyalcję mechaniczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A u mnie prawie połowa dachówki na dachu ułożona jest!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.08.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Mecz własnie się zakończył Wynik 3 : 1 dla nas A sedzia kalosz bo pozwalał na faule Sędzia był kalosz, bo pokazał żółtą kartkę Sobolewskiemu juz na poczatku meczu przy pierwszym jego faulu, a jak Grecy (tzn. zawodnicy Panatinaikosu) kopali naszych to nie dawał im tak szybko kartek. Poza tym Frankowski nie był na spalonym. A sędzia gwizdnał, a Frankowski był już sam na sam z bramkarzem. Nie wspomnę o tym, że Brozka ścieli w polu karnym, a on karnego nie podyktował... KZE - jak zwykle cię popieram!! Wisła zasłużyła na 4 : 1 !!! Część Fizyk! Ale i tak sądzę, że Wisła awansuje... Nie wiem tylko po co sędzia pomagał Grekom... W Atenach będzie 1:0 dla Greków i tak jak odpadł Trabzonsport z Anortozis Famagusta tak odpadnie Panatinaikos. A pro po Anortozis. Jak byłem na Cyprze to dowiedziałem się, ze klub ten wcale nie rozgrywa meczów w Famaguscie.. Famagusta to ghost town i jest po stronie Tureckiej, okupowanej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.08.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam serdecznie Klikaczy Majka - ja mam reku. Co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.08.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Temat liczników był już kiedyś poruszany w wątku do Liderów ... Już nie pamiętacie?? ...nie dajmy się zwariować, co?...lepiej pogłówkować, co by tu zrobić, żeby śladami Soniki powędrować....mam 14 stopni za oknem buuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.08.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A u mnie prawie połowa dachówki na dachu ułożona jest!!! Gratuluje, gratuluje! A kiedy mają skończyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.08.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Temat liczników był już kiedyś poruszany w wątku do Liderów ... Już nie pamiętacie?? ...nie dajmy się zwariować, co?...lepiej pogłówkować, co by tu zrobić, żeby śladami Soniki powędrować....mam 14 stopni za oknem buuuuuu Solarium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 mam pytanie budowlane czy ktoś z Was robił u siebie rekuperator lub wentyalcję mechaniczną? ????? Ja się zdecyduję na grawitacyjną plus kilka wentylatorów elektrycznych w kibelkach łazienkach, kuchniach (okap) przy kominkach i w garażach . A co se będę żałował!!! Na szczęście do każdeo pomieszczenia mam oddzielny komin wentylacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.08.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam serdecznie Klikaczy Majka - ja mam reku. Co chcesz wiedzieć? wpadło nam do głowy, że przydałoby nam się coś w tym stylu. problem polega na tym, że nasz dom jest zamieszkany pytania: - gdzie macie czerpnie? - jakie rury? przekrój, kształt - gdzie wlot do pokoi - czy robiliście tez wylot - co ogrzewa i ile kosztuje Maluszku, ratuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A u mnie prawie połowa dachówki na dachu ułożona jest!!! Gratuluje, gratuluje! A kiedy mają skończyć? Obiecali że do końca przyszłego tygodnia, ale widząc tempo jakie sobie narzucili, to myślę że w środę przyszłą będzie po robocie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Temat liczników był już kiedyś poruszany w wątku do Liderów ... Już nie pamiętacie?? ...nie dajmy się zwariować, co?...lepiej pogłówkować, co by tu zrobić, żeby śladami Soniki powędrować....mam 14 stopni za oknem buuuuuu Tola - ja właśnie nie chcę odgrzewać tamtego tematu - był zbyt przykry dla wszystkich. Stąd przypomnienie. Nigdy więce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A czy wy wiecie, że napisaliśmy 40 000 post na naszym wątku????? I zgadnijcie kto to zrobił!!!! Jak zwykle skromniutki fizyk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Prezesie - może jakaś nagroda specjalna???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 10.08.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A teraz temat budowlano-handlowy!!!! HANDLOWCOM ODBIŁO!!!!! NIE CHCĄ ZARABIAĆ PIENIĘDZY!!!!! W tamtym tygodniu złożyłem dwa zapytania o wycenę okien. Interesował mnie jeszcze profil Rehau i Aluplast oraz kilka ofert z innego miejsca. Pracownik drugiej firmy obiecał mi ofertę przedstawić w ubiegły czwartek. Po moim telefonie czwartkowym przełożył termin na piątek - a po piątkowym telefonie na sobotę. Dziś jest środa - a oferty jeszcze nie dostałem!!!!!!!! Po prostu szok!!!!!!!!! Natomiast pracownik pierwszej wspomnianej firmy, przedstawiciel firmy Rehau (nawet nie posiada okien na stanie, żeby je pokazać - ale nic to). W sobotę umówiłem się,że dostanę ofertę we wtorek (wczoraj) na profile Rehau i Aluplast. Zgodnie z umową zadzwoniłem do Pana wczoraj, czy jest gotowa oferta. Otrzymałem potwierdzenie - że jest. Pan mnie zaprosił do siebie. Przyjechałem po pracy i ..... .... otrzymałem dwie kartki z wyceną podstawowych okien (białych z Aluplastu), a pod spodem zapis długopisem pt - jak obliczyć sobie cenę okien!!! . Że za okleinę jednostronną dodać tyle, dwustronną - tyle, za metr kwadratowy szyby P4 - tyle ... itd. No i oczywiście (niestety) - tylko na aluplast. Zapytałem Pana, czy to jest TA oferta? Odpowiedział, że tak. Więc ja zapytałem gdzie jest wycena na okna Rehau - bo o to głównie mi chodziło. Był zdziwiony (dopiero potem zobaczył na swoich zapiskach, że miał napisane + Aluplast, a nie tylko Aluplast). Powiedziałem człowiekowi, że to nie jest oferta tylko świstek papieru oraz że ma czas do dzisiaj do 12 tej godziny, żeby przedstawić mi telefonicznie ofertę na sprzedaż okien. W innym przypadku pożegnamy się bez żalu . Planuję zadzwonić do właściciela firmy i podziękować za profesjonalną obsługę. Nie po to biegałem po deszczu w sobotę, żebym teraz tracił nerwy przez czyjąś niekompetencję. Powiem szczerze, pierwszy raz spotkałem się z czymś takim przy ofercie okiennej. Dotychczas każda z firm starała się mnie jakoś zachęcić. A tu ... niespodzianka. Co Wy na to?? nie chce ich bronic ale jest sezon i czasami mozna zgubic glowe! wierz mi sprzedawalam kiedys okna! a ile wyszla wycena bialego profilu? 3 czy 5 komorowy? jakie dodatki bedziesz chcial zamawiac? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.08.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam serdecznie Klikaczy Majka - ja mam reku. Co chcesz wiedzieć? wpadło nam do głowy, że przydałoby nam się coś w tym stylu. problem polega na tym, że nasz dom jest zamieszkany pytania: - gdzie macie czerpnie? - jakie rury? przekrój, kształt - gdzie wlot do pokoi - czy robiliście tez wylot - co ogrzewa i ile kosztuje Maluszku, ratuj - czerpnie są dwie - jedna normalna w ścianie domu od strony zachodniej bo tak wyszło a druga to GWC (w zależności od pory roku albo korzystamy z GWC albo z normalnej czerpni) - rury 200setki, okrągłe, aluminiowe takie harmonijkowe ocieplane wełną mineralną i na to znowu to harmonijkowe aluminium, - anemostaty umieszone są nad oknami. Nawiewy mamy we wszystkich pokojach i garderobach. Wywiewy z kuchni, łazienek, pralni i spiżarni. Okap w kuchni nie jest podłączony do wentylacji mechanicznej. - wylot też jest - latem jest tylko nawiew czystego powietrza, natomiast zimą jako, ze reku mamy połączony z kominkiem to ogrzewa wszystkie pomieszczenia. - całość naszej instalacji to 15 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.08.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A u mnie prawie połowa dachówki na dachu ułożona jest!!! Gratuluje, gratuluje! A kiedy mają skończyć? Obiecali że do końca przyszłego tygodnia, ale widząc tempo jakie sobie narzucili, to myślę że w środę przyszłą będzie po robocie . Niech lepiej wolniej robią a dokładniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.08.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Prezesie - może jakaś nagroda specjalna???? A własnie! Gdzie jest Prezes Whsper??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Hej Kasztanka - komplet okien wyszedł (w kolorze białym przy 5ciu komorach) jakieś 9 tys. Ale bez montażu, bez P4, - generalnie standard. Oddałem Panu tą "ofertę" i czekam na telefon. Ja wszystko mogę zrozumieć. Przeciez zadzwoniłem z pytaniem, czy oferta jest gotowa i uslyszałem że tak! Jesli by gość powiedzial - psze pana - potrzebuję jeszcze dwa dni, bo coś tam ... . Nie byłoby wtedy problemu, poczekałbym ale jezeli ktoś mnie zaprasza po odbiór oferty nie całej, bez wyliczonych dodatków które chciałem, czyli postępuje wg zasady - kliencie policz se sam! To ja tu czegoś nie rozumiem. Wiem, że jest sezon, ale jeżeli mogę komuś sporządzić dwie oferty i sprzedać towar droższy, to logiczne jest, że przygotowuję ofertę również na droższy towar. Kasztanka - gościa nic nie usprawiedliwia. Nie nadaje się na sprzedawcę. Wiem coś o tym, bo kupę czasu pracowałem jako sprzedawca. A teraz zarządzam sprzedawcami. Jest godzina 11.40. Zobaczymy czy zadzwoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.08.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Temat liczników był już kiedyś poruszany w wątku do Liderów ... Już nie pamiętacie?? ...nie dajmy się zwariować, co?...lepiej pogłówkować, co by tu zrobić, żeby śladami Soniki powędrować....mam 14 stopni za oknem buuuuuu Tola - ja właśnie nie chcę odgrzewać tamtego tematu - był zbyt przykry dla wszystkich. Stąd przypomnienie. Nigdy więce ... ...słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.08.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Hej Kasztanka - komplet okien wyszedł (w kolorze białym przy 5ciu komorach) jakieś 9 tys. Ale bez montażu, bez P4, - generalnie standard. Oddałem Panu tą "ofertę" i czekam na telefon. Ja wszystko mogę zrozumieć. Przeciez zadzwoniłem z pytaniem, czy oferta jest gotowa i uslyszałem że tak! Jesli by gość powiedzial - psze pana - potrzebuję jeszcze dwa dni, bo coś tam ... . Nie byłoby wtedy problemu, poczekałbym ale jezeli ktoś mnie zaprasza po odbiór oferty nie całej, bez wyliczonych dodatków które chciałem, czyli postępuje wg zasady - kliencie policz se sam! To ja tu czegoś nie rozumiem. Wiem, że jest sezon, ale jeżeli mogę komuś sporządzić dwie oferty i sprzedać towar droższy, to logiczne jest, że przygotowuję ofertę również na droższy towar. Kasztanka - gościa nic nie usprawiedliwia. Nie nadaje się na sprzedawcę. Wiem coś o tym, bo kupę czasu pracowałem jako sprzedawca. A teraz zarządzam sprzedawcami. Jest godzina 11.40. Zobaczymy czy zadzwoni. To chyba jest sflustrowany, zapracowany i źle opłacany handlowiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts