Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

A u mnie prawie połowa dachówki na dachu ułożona jest!!! :D

Gratuluje, gratuluje! A kiedy mają skończyć?

Obiecali że do końca przyszłego tygodnia, ale widząc tempo jakie sobie narzucili, to myślę że w środę przyszłą będzie po robocie :o .

Niech lepiej wolniej robią a dokładniej... :wink:

Robią naprawde dokladnie. Mają po prostu fajną technikę. Mówią mi że zrobią za dwa tygodnie a przewidują , że zrobią w 10 dni. Ja tak wolę, niż żeby ktoś mi powiedział, że zrobi w dwa tygodnie a robił 3 tyg.

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u mnie prawie połowa dachówki na dachu ułożona jest!!! :D

Gratuluje, gratuluje! A kiedy mają skończyć?

Obiecali że do końca przyszłego tygodnia, ale widząc tempo jakie sobie narzucili, to myślę że w środę przyszłą będzie po robocie :o .

Niech lepiej wolniej robią a dokładniej... :wink:

Robią naprawde dokladnie. Mają po prostu fajną technikę. Mówią mi że zrobią za dwa tygodnie a przewidują , że zrobią w 10 dni. Ja tak wolę, niż żeby ktoś mi powiedział, że zrobi w dwa tygodnie a robił 3 tyg.

Zgadzam się w 100%!!! Wolę, aby zrobili dobrze i przed czasem, niż źle i po terminie..

Ale to jest dylemat z rodzaju: czy być młodym, pieknym i bogatym, czy starym, biednym i brzydkim... :lol:

Hej Kasztanka - komplet okien wyszedł (w kolorze białym przy 5ciu komorach) jakieś 9 tys. Ale bez montażu, bez P4, - generalnie standard. Oddałem Panu tą "ofertę" i czekam na telefon. Ja wszystko mogę zrozumieć. Przeciez zadzwoniłem z pytaniem, czy oferta jest gotowa i uslyszałem że tak! Jesli by gość powiedzial - psze pana - potrzebuję jeszcze dwa dni, bo coś tam ... . Nie byłoby wtedy problemu, poczekałbym ale jezeli ktoś mnie zaprasza po odbiór oferty nie całej, bez wyliczonych dodatków które chciałem, czyli postępuje wg zasady - kliencie policz se sam! To ja tu czegoś nie rozumiem. Wiem, że jest sezon, ale jeżeli mogę komuś sporządzić dwie oferty i sprzedać towar droższy, to logiczne jest, że przygotowuję ofertę również na droższy towar.

Kasztanka - gościa nic nie usprawiedliwia. Nie nadaje się na sprzedawcę. Wiem coś o tym, bo kupę czasu pracowałem jako sprzedawca. A teraz zarządzam sprzedawcami. Jest godzina 11.40. Zobaczymy czy zadzwoni.

jasne pewnie masz racje

a jakie chcesz dodatki wziasc?

ile masz okien w domu i jak duze?

Streszczenie:

- Stronkę rozpoczęła Moniś

- Markus_gdynia liczył na punkta

- Sonika wróciła z Grecji

- Fizyk trafia na kiepskich handlowców, ale ma dobrych dekarzy

- Kze nadrobił zaległosci

- była dyskusja o wczorajszym meczu

- Fizyk ma pół dachu

- Majka chce reku

Witam serdecznie Klikaczy :D

Majka - ja mam reku. Co chcesz wiedzieć?

wpadło nam do głowy, że przydałoby nam się coś w tym stylu. problem polega na tym, że nasz dom jest zamieszkany 8)

pytania:

- gdzie macie czerpnie?

- jakie rury? przekrój, kształt

- gdzie wlot do pokoi

- czy robiliście tez wylot

- co ogrzewa i ile kosztuje

Maluszku, ratuj :D

- czerpnie są dwie - jedna normalna w ścianie domu od strony zachodniej bo tak wyszło a druga to GWC (w zależności od pory roku albo korzystamy z GWC albo z normalnej czerpni)

- rury 200setki, okrągłe, aluminiowe takie harmonijkowe ocieplane wełną mineralną i na to znowu to harmonijkowe aluminium,

- anemostaty umieszone są nad oknami. Nawiewy mamy we wszystkich pokojach i garderobach. Wywiewy z kuchni, łazienek, pralni i spiżarni. Okap w kuchni nie jest podłączony do wentylacji mechanicznej.

- wylot też jest

- latem jest tylko nawiew czystego powietrza, natomiast zimą jako, ze reku mamy połączony z kominkiem to ogrzewa wszystkie pomieszczenia.

- całość naszej instalacji to 15 tys. zł

na poddaszu nie mamy jeszcze docelowej wylewki, moznaby ukryć rury, ale max 100, - to będa za małe?

- czy powietrze jest ogrzewane też elektryką, czy tylko kominkiem

- ile metrów rur i jak silny wentylator?

- czy w lecie nie wpływa wam gorąące powietrze /sciana zachodnia/

rany, potrzebuję jakieś rysunki :roll: