kasztanka 10.08.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 grrrrrrr grrrrrrrr grrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 10.08.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 co to za MANIERY!!!????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 10.08.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam przelotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.08.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 ...jak wszędzie...walka o ogień...ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 ... jasne pewnie masz racje a jakie chcesz dodatki wziasc? ile masz okien w domu i jak duze? Okien mam 16 sztuk. Rozmiary różne - 2 drzwi podwójne balkonowe, 1 podwójne tarasowe, dwie witryny, jedno małe okno do garażu + reszta okna standrdowej wielkości. Na parterze szyby P4, okucia antywyważ. Klamki z kluczem na parterze. Jedno okno trójkąt. Jednostronna lub dwustronna okleina. Chcę PVC 5 -kom. Tak w telegraficznym skrócie. Gościo nie zadzwonił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.08.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 qrcze już nic nie wiem, a tego bardzo nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.08.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Jestem, jestem... Czasami musze popracować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.08.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam serdecznie Klikaczy Majka - ja mam reku. Co chcesz wiedzieć? wpadło nam do głowy, że przydałoby nam się coś w tym stylu. problem polega na tym, że nasz dom jest zamieszkany pytania: - gdzie macie czerpnie? - jakie rury? przekrój, kształt - gdzie wlot do pokoi - czy robiliście tez wylot - co ogrzewa i ile kosztuje Maluszku, ratuj - czerpnie są dwie - jedna normalna w ścianie domu od strony zachodniej bo tak wyszło a druga to GWC (w zależności od pory roku albo korzystamy z GWC albo z normalnej czerpni) - rury 200setki, okrągłe, aluminiowe takie harmonijkowe ocieplane wełną mineralną i na to znowu to harmonijkowe aluminium, - anemostaty umieszone są nad oknami. Nawiewy mamy we wszystkich pokojach i garderobach. Wywiewy z kuchni, łazienek, pralni i spiżarni. Okap w kuchni nie jest podłączony do wentylacji mechanicznej. - wylot też jest - latem jest tylko nawiew czystego powietrza, natomiast zimą jako, ze reku mamy połączony z kominkiem to ogrzewa wszystkie pomieszczenia. - całość naszej instalacji to 15 tys. zł na poddaszu nie mamy jeszcze docelowej wylewki, moznaby ukryć rury, ale max 100, - to będa za małe? - czy powietrze jest ogrzewane też elektryką, czy tylko kominkiem - ile metrów rur i jak silny wentylator? - czy w lecie nie wpływa wam gorąące powietrze /sciana zachodnia/ rany, potrzebuję jakieś rysunki Normalnie nasz reku podgrzewa zimne powietrze ciepłym powietrzem wyciągnietym z domu - nie ma grzałki. Oprócz tego zimą to ogrzane powietrze z reku łączy się w takiej specjalnej komorze mieszającej z gorącym powietrzem z kominka i takie wędruje do pomieszczeń. Nie pamiętam ile metrów rur mam ale jest ich dużo. Na parterze rury umieszczone są pod stropem i ładnie ukryte g-k. Na poddaszu rury są na strychu. Reku jest na parterze w pom. gosp. Reku ma wydajność jakieś 250 m3/h a wentylator od kominka ponad 500 m3/h. W lecie powietrze jest pobierane z naszego pseudo GWC (mamy tylko 12 m rur) i jest ono o kilka stopni chłodniejsze niż temp. na zewnątrz. Z tej czerpni na ścianie korzystamy tylko wiosną i jesienią. Zimą i latem z GWC. Jak chcesz to mogę podesłać Ci fotki naszego całego ustrojstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.08.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 marzę o fotkach, wysyłam maila na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 10.08.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 ... jasne pewnie masz racje a jakie chcesz dodatki wziasc? ile masz okien w domu i jak duze? Okien mam 16 sztuk. Rozmiary różne - 2 drzwi podwójne balkonowe, 1 podwójne tarasowe, dwie witryny, jedno małe okno do garażu + reszta okna standrdowej wielkości. Na parterze szyby P4, okucia antywyważ. Klamki z kluczem na parterze. Jedno okno trójkąt. Jednostronna lub dwustronna okleina. Chcę PVC 5 -kom. Tak w telegraficznym skrócie. Gościo nie zadzwonił! a co to sa tarasowe drzwi? czym sie roznia od balkonowych? i za te wszystkie bajery tylko 9tys brutto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.08.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 taki pakiecik to z 18tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 10.08.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 taki pakiecik to z 18tyś no wlasnie .......... dlatego dziwie sie moze podasz namiar i bedzie mi sie oplacalo sprowadzic do wrocka FIZYKU!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.08.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 ... jasne pewnie masz racje a jakie chcesz dodatki wziasc? ile masz okien w domu i jak duze? Okien mam 16 sztuk. Rozmiary różne - 2 drzwi podwójne balkonowe, 1 podwójne tarasowe, dwie witryny, jedno małe okno do garażu + reszta okna standrdowej wielkości. Na parterze szyby P4, okucia antywyważ. Klamki z kluczem na parterze. Jedno okno trójkąt. Jednostronna lub dwustronna okleina. Chcę PVC 5 -kom. Tak w telegraficznym skrócie. Gościo nie zadzwonił! a co to sa tarasowe drzwi? czym sie roznia od balkonowych? i za te wszystkie bajery tylko 9tys brutto?? drzwi tarasowe najczęściej są albo przesuwne albo otwierane albo harmonijka i są dużo większe niż normalne balkonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Kasztanciu - niestety tak jak napisałem - gość mi podał cenę standardu!!! Za P4, okucia, okleiny, klamki z kluczem - miałem sobie podoliczać sam. Zresztą profil Aluplastu to nie jest jakiś tam super hiper produkt. Drzwi tarasowe od balkonowych różnią się rzecz jasna szerokością i tym ze w tarasowych chcę P4. Mi gównie chodziło o profil Rehau. Ale nie doczekałem się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 10.08.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam, czasem tu zaglądam i sprawdzam kto prowadzi, kto nowy, kto strzela, ... A dziś nikt nie zauważył, że jest mały rekord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 10.08.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 kto zgadnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.08.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 jane, post numer 40000 a ustrzelił chyba fizyk....a może kze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 10.08.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 noooooo? jeszcze 30 i będzie po rekordzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 10.08.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 jane, post numer 40000 a ustrzelił chyba fizyk....a może kze nie ten miałam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.08.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Jakaś nagroda za takie trafienie się Fizykowi należy Gdzie Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts