kze 11.08.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Kze - gratulki Dzięki! Tym razem czajnikowałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 11.08.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Kze - gratulki Dzięki! Tym razem czajnikowałem.. a ja czekałam aż ustrzelicie nową stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.08.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Kze - gratulki Dzięki! Tym razem czajnikowałem.. mój strzał nie chciał cos opuścic mojego kompa Straszny korek w wirtualnej przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 11.08.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A kim jest Frankowski Funia powinna wiedzieć... Napastnik Wisły i reprezentacji Polski No co Ty - przeceniasz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 11.08.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A Funia i Ty też To już czworo pięknych i skromnych. O to mi się podoba - ktoś powiedział, że Funia piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.08.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A kim jest Frankowski Funia powinna wiedzieć... Napastnik Wisły i reprezentacji Polski No co Ty - przeceniasz mnie ja wiem, kim jest Frankowski, Brożek też i jeszcze paru innych Ale to może z tego powodu, że pętaja się pod nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 11.08.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Whisper, a Ty za co dziękujesz? Za to co Ty. Nieważne, ważne żeby podziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 11.08.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Już dzisiaj się zrobiły wylewki A gdzie zdjęcia Jak wrócę do domu, to wezmę od Luśki aparatkę i zrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.08.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Whisper, a Ty za co dziękujesz? Za to co Ty. Nieważne, ważne żeby podziękować a to dziekuje za przyłączenie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 11.08.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Whisper, a Ty za co dziękujesz? Za to co Ty. Nieważne, ważne żeby podziękować a to dziekuje za przyłączenie się To ja powinienem podziękować Tobie za możliwość podziękowania. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.08.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Whisper, a Ty za co dziękujesz? Za to co Ty. Nieważne, ważne żeby podziękować a to dziekuje za przyłączenie się To ja powinienem podziękować Tobie za możliwość podziękowania. Dziękuję! ale dyplomata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 11.08.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 ale dyplomata Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 11.08.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Kurcze, ale sobie cukrujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.08.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Kurcze, ale sobie cukrujecie a to tak na dobry humor Ruszam do domku, miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 11.08.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Kurcze, ale sobie cukrujecie a to tak na dobry humor Ruszam do domku, miłego wieczoru pa, pa miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.08.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 I co tak wszyscy pouciekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.08.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Cześć, wpadłam na chwilę. Wykończyli mnie dziś Ukraińcy i Litwini. Rozmawiamy , ja po polsku, oni po rusku i wydaje sie nam że świetnie się rozumiemy. Potem w protokole oni tłumaczą na angielski, następni z angielskiego tłumaczymy na polski i ja już nic nie rozumiem z tego co jest napisane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.08.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 verunia niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 11.08.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A kim jest Frankowski Funia powinna wiedzieć... Napastnik Wisły i reprezentacji Polski No co Ty - przeceniasz mnie ja wiem, kim jest Frankowski, Brożek też i jeszcze paru innych Ale to może z tego powodu, że pętaja się pod nogami ....Frankowski....jest z Białegostoku ...wychowanek Jagiellonii, Jaga, Jaga, Jaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 11.08.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A ja tylko się przywitam i do łóżka szybko zmykam. Kze - fajnie masz z tym dzidziusiem. Mój junior skończył dwa latka - ale dokładnie pamiętam jak go rodziliśmy razem z żoną ... w domu . Kasztanka - pytałaś o instalacje. Całąinstalację podtynkową musisz zrobić oczywiście przed tynkami. Czyli wewnętrzną instalację wodno-kanalizacyjną (rury do syfonów i przyłącza do kranów). One wszystkie idą najczęściej wkute w ścianach. Ponadto musisz mieć też poiomy kanalizacyjne (w podłodze) - bo one razem z powyższym współpracują. Ponadto musisz poprowadzić instalację elektryczną. Okablować cały dom. Zastanów się głęboko gdzie chcesz mieć internet, telefon, TV itd. Ja osobiście mam to wszystko poprowadzone do wszystkich pokoi. Nawet gdzieniegdzie po dwa gniazda. Wtedy możesz kłaść tynk. Sprawa okien - jak zamontujesz okna po tynkowaniu - będziesz je musiała bardzo mocno szorować!!!! Ale zaletą takiej kolejności jest to, że tynkarz obrabia również glify wokół okien. Jest mniejsze ryzyko że coś wyjdzie nierówno. Jeżeli najpierw robisz tynki a potem okna (ten wariant wybrałem ja), wtedy odchodzi szorowanie okien, druga zaleta - to to, że wiatr przechadzający się po pokojach pomoże szybciej wyschnąć tynkom. Niestety - trzeba dobrego fachowca od tynków, żeby potem ładnie wykończył glify. (Glify są to obróbki tynkowe wokół okien we wnętrzu jak i na zewnątrz domu). Co do okien - moje okna wychodzą na południe. Żadne - chyba że najlepsze okna (czyt. najdroższe) nie wytrzymają próby czasu będąc narażone na południowe słońce. Niestety. Po kilku latach okna drewniane trzeba malować, renowować (?) itd. Więc postanowiłęm szukać dobrych okien PVC. Są trwalsze, można zmienić od biedy okleinę jak pierwsza się zniszczy itd. Ich jakość jest też bardzo dobra. (Swoją drogą zaprazsam na wątek - Szukam dobrych okien). Jareko, Pchełek, Dziadek itp służą radą. MOje okna nie będą miały zamiaru udawać coś innego niż są. Natmisat nie chcę też mieć okien białych (wybitnie mi się z blokiem kojarzą). Więc będę miał plastykowe okna w kolorze jasnobrązowym (nie mylić z okleiną drewnopodobną). Najbardziej mi się podoba złoty dąb. Teraz zastanwiam się tylko czy chcę taki kolor z dwóch czy z jednej strony. Jeśli moje okna będą chciały udawac drewniane - to im wybiję ... z głowy to bardzo szybko i sprowadzę na ziemię. A miałem iść spać!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts