Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Looknołem i niestety już wiem .... nie dziwię się nastrojowi ....

... nie wiem czy to cokolwiek może pomóc ... ale chyba należałoby odebrać materiał, który jest u gościa i poszukać na cito kogoś innego .... nawet jeśli miałoby to kosztować parę złociszów ....

Nie sądzę żeby on był skłonny mi ten materiał oddać. Nie wiem, przepił go, czy co? Wola rozmowy była zerowa, możliwość kontaktu teraz też. Facet siedzi w pokoju raptem kilkadziesiąt metrów ode mnie, ale to taka sekcja budynku do której nie mam wejścia. I nie odbiera telefonu, a ja dzwonię co parę minut...

Dostałem nauczkę.

Taki nabuzowany dzis chodzę. Gdyby nie to że w pracy jestem to bym sobie walnął jakiegoś drinka na uspokojenie :evil: Piep... krętacz. Wiem jedno - na budowę do mnie facet nie ma już wejścia, bo nie mam żadnej gwarancji, że nawet gdybyśmy sie teraz dogadali to nie zrobiłby mi numeru z "bo to jest za tanio" jeszcze raz.

Trochę się wyjaśniło (patrz Dziennik - nie chce mi się dwa razy tego samego pisać). Zastanawiam się tylko, jakby mu teraz dopiec przy rozliczeniu... Przeciąganie pod kilem statku odpada - nie mam statku.

widzę, że poczucie humoru Ci wraca 8)

Statku nie masz, ale do szamba możesz go wrzucic :D

Trochę się wyjaśniło (patrz Dziennik - nie chce mi się dwa razy tego samego pisać). Zastanawiam się tylko, jakby mu teraz dopiec przy rozliczeniu... Przeciąganie pod kilem statku odpada - nie mam statku.

widzę, że poczucie humoru Ci wraca 8)

Statku nie masz, ale do szamba możesz go wrzucic :D

Ogólnie rzecz ujmując poszukuję metod nieinwazyjnych - jestem w sumie przeciwnikiem przemocy fizycznej. Najchętniej przyciąłbym go na pieniądzach - wynjadować jak najwięcej pretekstów do opóźnienia zapłaty całości - jak jest taki chciwy to go to najbardziej zaboli.

I w tym momencie jestem śmiertelnie poważny.

Whisperku.

Takie jest życie. Myślisz, że tylko Ciebie to dotyka?

Kilka dni temu zwolnił mi się pracownik. Moja prawa ręka.

I od dzisiaj zaczęło się.

Zaczęli przychodzić ludzie u których On coś pozamawiał( na konto firmy), a nie zapłacił, którym jest winien kasę prywatnie. Dzisiaj mieliśmy się ostatecznie rozliczyć. Spotkanie na 8 rano. Przyszedł o 7 wiedząc, że mnie jeszcze nie będzie i o 7.30 darł już z firmy podobno tak, że kurz za nim został. Po podsumowaniu wszystkich nierozliczonych zaliczek i jego poborów, wyszło, że wisi firmie 5000. Nie licząc tego o czym jeszcze nie wiem.

I co? I nic, bo nie mam tego na kwicie. Mógłbym porozmawiać z jego obecnym pracodawcą? Tylko co to da? Ja temu człowiekowi jestem niezmiernie wdzięczny, że zabrał tego gościa odemnie. 5 lat współpracy. Mistrz kamuflarzu jak go zona określiła.