Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

OFICJALNY RANKING CZAJNIKÓW WSZECHPOLSKICH

1. Kze - 84

2. Whisper - 82

3. Fizyk - 56

4. Sonika, Kasztanka - 46

6. Maksiu - 42

7. Moniś - 34

8. Majka - 33

9. Joanna i Janusz - 32

10. Teska - 31

11. SławekD-żonka, Badi - 30

13. Jezier - 24

14. Olkalybowa, Monka - 21

16. Aga J.G - 20

17. Andrzejka - 15

18. Agniesia - 14

19. Joola - 12

20. Jane - 10

21. Wojty, Funia, - 9

23. Markus_Gdynia - 6

24. Verunia, facio - 5

26. Ewuś, Ania, Janussz - 4

29. Damiangajda - 3

30. Daria, Baba_budowniczy. Paty - 2

32. Xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, Modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, Jolana, Zaba_gonia, Anna Wiśniewska, jacek69 - po 1

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miałem taki kontener biurowy. 14m2. Wykonany był z tych płyt co robi się chłodnie. Super ciepły. Ogrzewałem go farelką. Moc 2kW tej farelki była.

Wg podlicznika, to rachunki były za te grzanie zawsze ponad 300 miesięcznie. Prąd był wtedy tanszy. Teraz byłoby z 500. Za jedno pomieszczenie!

Oj chyba jednak nie taki ciepły, bo za domek 140m2 by to oznaczało 5000 złotych miesięcznie,a Jezier chyba płaci trochę mniej :lol:

Nie można tego tak porównywać. Ja widzisz mam na codzień do czynienia z klientami, którzy ogrzewali prądem, bo im ktoś poradził. Tutaj nie ma co słuchać. Tutaj trzeba wziąć ołówek do ręki.

Zgadza się, trzeba wziąć ołówek i policzyć zapotrzebowanie na ciepło, różnicę w tym zapotrzebowaniu przy zastosowaniu różnych grubości izolacji, rozważyć możliwość zastosowania rekuperatora itd. I w pewnym momencie okazuje się, że można się obyć bez gustownej białej bańki na podwórku.

Taaaaaa....... dlatego u nas bedzie PC

Ja już mam PC w mieszkaniu w bloku. Dzisiaj sobie nawet monitor LCD do tego PC kupiłem....

MSPANC :lol: :lol: :lol:

pochwal sie LCD-kiem :) 19-stka? jaka firma?

W końcu kupiłem Samsunga 913V. W sklepie-nie-dla-idiotów był w promocji po 1299 czyli w cenie 17tek...

Ja już mam PC w mieszkaniu w bloku. Dzisiaj sobie nawet monitor LCD do tego PC kupiłem....

W końcu kupiłem Samsunga 913V. W sklepie-nie-dla-idiotów był w promocji po 1299 czyli w cenie 17tek...

Ty to lubisz zabawki :wink: :)

niezły:

19 cali LCD (1280 x 1024), plamka 0.294, 81 kHz (85 Hz), jasność 250 cd/m2, kontrast 600:1, 16,27 mln kolorów, złącze D-Sub (15 pin), panel z przodu srebrny podstawa srebrno-czarna, kąt widzenia 160/150, czas reakcji 12 ms

tylko, że u nas 1229 pln z VAT taka promocja znaczy się...

Miałem taki kontener biurowy. 14m2. Wykonany był z tych płyt co robi się chłodnie. Super ciepły. Ogrzewałem go farelką. Moc 2kW tej farelki była.

Wg podlicznika, to rachunki były za te grzanie zawsze ponad 300 miesięcznie. Prąd był wtedy tanszy. Teraz byłoby z 500. Za jedno pomieszczenie!

Oj chyba jednak nie taki ciepły, bo za domek 140m2 by to oznaczało 5000 złotych miesięcznie,a Jezier chyba płaci trochę mniej :lol:

Nie można tego tak porównywać. Ja widzisz mam na codzień do czynienia z klientami, którzy ogrzewali prądem, bo im ktoś poradził. Tutaj nie ma co słuchać. Tutaj trzeba wziąć ołówek do ręki.

Zgadza się, trzeba wziąć ołówek i policzyć zapotrzebowanie na ciepło, różnicę w tym zapotrzebowaniu przy zastosowaniu różnych grubości izolacji, rozważyć możliwość zastosowania rekuperatora itd. I w pewnym momencie okazuje się, że można się obyć bez gustownej białej bańki na podwórku.

Zauważ, że nawet w domach pasywnych ogrzewanych elektrycznością montuje się najzwyklejszy kocioł c.o. " w razie czego".

Ja mieszkając teraz tylko z żoną płacimy za prąd ok. 300, w tym woda ciepła to ok.200.

Zauważ, że nawet w domach pasywnych ogrzewanych elektrycznością montuje się najzwyklejszy kocioł c.o. " w razie czego".

Ja mieszkając teraz tylko z żoną płacimy za prąd ok. 300, w tym woda ciepła to ok.200.

Zauważ że domy pasywane są drogie jak żadne inne, więc dorzucenie kotła to jak pociągnięcie nosem. Poza tym dom pasywny będzie już miał instalację wodną, bo będzie się pewnie grzał solarami....