Jacek69 25.08.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 no te czasy reakcji .... by the way wydaje mi sie , ze 1500-1800 to przyzwoita cena za LCD Dla mojej żony 1500-1800 to i tak za dużo. Czas reakcji? No czas po jakim piksel (jeden punkt na monitorze) przejedzie od koloru białego do czarnego i z powrotem. Ale uwaga! Niektórzy liczą po odcieniach szarości (szybciej, krótszy czas) zamiast po wszystkich kolorach.. Dla monitrów CRT (te z wystajacym tyłem) czas rekacji wynosi ok.1ms (mili sekunda). Dlatego przy LCD nalezy patrzeć, czy nie ma tzw. efektu smurzenia.. Jak sprawdzić? Właczyć monitor i puscić na nim film akcji, jakieś szybie ruchy, wybuchy itp. Jak widać OK. to znaczy, że monitor jest OK i można brac, czyli uzywać do gier i oglądania filmów... No dobrze - jestem trochę mądrzejszy .... thx Co do ceny - dla moje żony to chyba nawet 500 PLN byłoby za dużo ... ona w ogóle nie widzi powodu do inwestowania w takie rzeczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 25.08.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Witam Ahoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 no te czasy reakcji .... by the way wydaje mi sie , ze 1500-1800 to przyzwoita cena za LCD Dla mojej żony 1500-1800 to i tak za dużo. Czas reakcji? No czas po jakim piksel (jeden punkt na monitorze) przejedzie od koloru białego do czarnego i z powrotem. Ale uwaga! Niektórzy liczą po odcieniach szarości (szybciej, krótszy czas) zamiast po wszystkich kolorach.. Dla monitrów CRT (te z wystajacym tyłem) czas rekacji wynosi ok.1ms (mili sekunda). Dlatego przy LCD nalezy patrzeć, czy nie ma tzw. efektu smurzenia.. Jak sprawdzić? Właczyć monitor i puscić na nim film akcji, jakieś szybie ruchy, wybuchy itp. Jak widać OK. to znaczy, że monitor jest OK i można brac, czyli uzywać do gier i oglądania filmów... No dobrze - jestem trochę mądrzejszy .... thx Co do ceny - dla moje żony to chyba nawet 500 PLN byłoby za dużo ... ona w ogóle nie widzi powodu do inwestowania w takie rzeczy .... Popieram Twoją zonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 25.08.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 no te czasy reakcji .... by the way wydaje mi sie , ze 1500-1800 to przyzwoita cena za LCD Dla mojej żony 1500-1800 to i tak za dużo. Czas reakcji? No czas po jakim piksel (jeden punkt na monitorze) przejedzie od koloru białego do czarnego i z powrotem. Ale uwaga! Niektórzy liczą po odcieniach szarości (szybciej, krótszy czas) zamiast po wszystkich kolorach.. Dla monitrów CRT (te z wystajacym tyłem) czas rekacji wynosi ok.1ms (mili sekunda). Dlatego przy LCD nalezy patrzeć, czy nie ma tzw. efektu smurzenia.. Jak sprawdzić? Właczyć monitor i puscić na nim film akcji, jakieś szybie ruchy, wybuchy itp. Jak widać OK. to znaczy, że monitor jest OK i można brac, czyli uzywać do gier i oglądania filmów... No dobrze - jestem trochę mądrzejszy .... thx Co do ceny - dla moje żony to chyba nawet 500 PLN byłoby za dużo ... ona w ogóle nie widzi powodu do inwestowania w takie rzeczy .... Popieram Twoją zonę To się nazywa solidarność jajników ... za przeproszeniem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 25.08.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 cze jakie tynki sa w koncu lepsze i ktore drozsze???gipsowe czy cementowo-wapienne niektorzy wykonawcy mowia ze taka sama cenaniektorzy ze cem-wap drozsze!!!!!! mi sie wydawalo zawsze ze gipsowe sa drozsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.08.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 witajcie. na temat różnych zapatrywań na koszty: - instalujemy w domu rozbudowany system alarmowy - koszt ok. 6500zł. Pracujemy 30km od domu, a T. nie chce podłączyc się do firmy ochroniarskiej, ponieważ: - będą wiedzieli, kiedy nas nie ma w domu - trzeba płacić abonament miesięczny ok 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Kasztanka nie wiem ktore są droższe a które tańsze z tym to chyba trzeba zrobis rozeznanie na rynku. Ja jak już pisałam wybieram cementowe bo uważam że są twradsze a takie mi są potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.08.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 no te czasy reakcji .... by the way wydaje mi sie , ze 1500-1800 to przyzwoita cena za LCD Dla mojej żony 1500-1800 to i tak za dużo. Czas reakcji? No czas po jakim piksel (jeden punkt na monitorze) przejedzie od koloru białego do czarnego i z powrotem. Ale uwaga! Niektórzy liczą po odcieniach szarości (szybciej, krótszy czas) zamiast po wszystkich kolorach.. Dla monitrów CRT (te z wystajacym tyłem) czas rekacji wynosi ok.1ms (mili sekunda). Dlatego przy LCD nalezy patrzeć, czy nie ma tzw. efektu smurzenia.. Jak sprawdzić? Właczyć monitor i puscić na nim film akcji, jakieś szybie ruchy, wybuchy itp. Jak widać OK. to znaczy, że monitor jest OK i można brac, czyli uzywać do gier i oglądania filmów... No dobrze - jestem trochę mądrzejszy .... thx Co do ceny - dla moje żony to chyba nawet 500 PLN byłoby za dużo ... ona w ogóle nie widzi powodu do inwestowania w takie rzeczy .... Zakup sprzętu RTV nie jest inwestycją, bo wartość zakupionej rzeczy momentalnie spada zaraz po zakupie, a roczna wysokość utraty wartość wynosi 30-40%.. Gorzej niż przy zakupie nowego samochodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.08.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 cze jakie tynki sa w koncu lepsze i ktore drozsze??? gipsowe czy cementowo-wapienne niektorzy wykonawcy mowia ze taka sama cena niektorzy ze cem-wap drozsze!!!!!! mi sie wydawalo zawsze ze gipsowe sa drozsze! Nie wiem które są droższe, ale gipsowe chyba lepsze... Wprowadzać cement do pomieszczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 no te czasy reakcji .... by the way wydaje mi sie , ze 1500-1800 to przyzwoita cena za LCD Dla mojej żony 1500-1800 to i tak za dużo. Czas reakcji? No czas po jakim piksel (jeden punkt na monitorze) przejedzie od koloru białego do czarnego i z powrotem. Ale uwaga! Niektórzy liczą po odcieniach szarości (szybciej, krótszy czas) zamiast po wszystkich kolorach.. Dla monitrów CRT (te z wystajacym tyłem) czas rekacji wynosi ok.1ms (mili sekunda). Dlatego przy LCD nalezy patrzeć, czy nie ma tzw. efektu smurzenia.. Jak sprawdzić? Właczyć monitor i puscić na nim film akcji, jakieś szybie ruchy, wybuchy itp. Jak widać OK. to znaczy, że monitor jest OK i można brac, czyli uzywać do gier i oglądania filmów... No dobrze - jestem trochę mądrzejszy .... thx Co do ceny - dla moje żony to chyba nawet 500 PLN byłoby za dużo ... ona w ogóle nie widzi powodu do inwestowania w takie rzeczy .... Zakup sprzętu RTV nie jest inwestycją, bo wartość zakupionej rzeczy momentalnie spada zaraz po zakupie, a roczna wysokość utraty wartość wynosi 30-40%.. Gorzej niż przy zakupie nowego samochodu.... Dalatego nie kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.08.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 cze jakie tynki sa w koncu lepsze i ktore drozsze??? gipsowe czy cementowo-wapienne niektorzy wykonawcy mowia ze taka sama cena niektorzy ze cem-wap drozsze!!!!!! mi sie wydawalo zawsze ze gipsowe sa drozsze! Nie wiem które są droższe, ale gipsowe chyba lepsze... Wprowadzać cement do pomieszczeń... rany, a co Ci cement przeszkadza my mamy tradycyjne: - są trwardsze /trudniej zarysować, uszkodzić itp/ - nie trzeba na nich robić gładzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.08.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 no te czasy reakcji .... by the way wydaje mi sie , ze 1500-1800 to przyzwoita cena za LCD Dla mojej żony 1500-1800 to i tak za dużo. Czas reakcji? No czas po jakim piksel (jeden punkt na monitorze) przejedzie od koloru białego do czarnego i z powrotem. Ale uwaga! Niektórzy liczą po odcieniach szarości (szybciej, krótszy czas) zamiast po wszystkich kolorach.. Dla monitrów CRT (te z wystajacym tyłem) czas rekacji wynosi ok.1ms (mili sekunda). Dlatego przy LCD nalezy patrzeć, czy nie ma tzw. efektu smurzenia.. Jak sprawdzić? Właczyć monitor i puscić na nim film akcji, jakieś szybie ruchy, wybuchy itp. Jak widać OK. to znaczy, że monitor jest OK i można brac, czyli uzywać do gier i oglądania filmów... No dobrze - jestem trochę mądrzejszy .... thx Co do ceny - dla moje żony to chyba nawet 500 PLN byłoby za dużo ... ona w ogóle nie widzi powodu do inwestowania w takie rzeczy .... Zakup sprzętu RTV nie jest inwestycją, bo wartość zakupionej rzeczy momentalnie spada zaraz po zakupie, a roczna wysokość utraty wartość wynosi 30-40%.. Gorzej niż przy zakupie nowego samochodu.... Dalatego nie kupuje No ale konsumpcja to też przyjemna rzecz.. Nie można tylko odkładać i inwestować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.08.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 cze jakie tynki sa w koncu lepsze i ktore drozsze??? gipsowe czy cementowo-wapienne niektorzy wykonawcy mowia ze taka sama cena niektorzy ze cem-wap drozsze!!!!!! mi sie wydawalo zawsze ze gipsowe sa drozsze! Nie wiem które są droższe, ale gipsowe chyba lepsze... Wprowadzać cement do pomieszczeń... rany, a co Ci cement przeszkadza my mamy tradycyjne: - są trwardsze /trudniej zarysować, uszkodzić itp/ - nie trzeba na nich robić gładzi Jak rozmawiałem z moim architektem to mówił, żeby cementowych od środka nie, najwyżej od zewnątrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.08.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 cze jakie tynki sa w koncu lepsze i ktore drozsze??? gipsowe czy cementowo-wapienne niektorzy wykonawcy mowia ze taka sama cena niektorzy ze cem-wap drozsze!!!!!! mi sie wydawalo zawsze ze gipsowe sa drozsze! Nie wiem które są droższe, ale gipsowe chyba lepsze... Wprowadzać cement do pomieszczeń... rany, a co Ci cement przeszkadza my mamy tradycyjne: - są trwardsze /trudniej zarysować, uszkodzić itp/ - nie trzeba na nich robić gładzi Jak rozmawiałem z moim architektem to mówił, żeby cementowych od środka nie, najwyżej od zewnątrz... patrzcie go, jaki usłuchany. A swój rozum masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 25.08.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Dzień dobry Czwartek ale pospałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Dzień dobry Czwartek ale pospałam Funia a ja już sądziłam....................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 25.08.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 cze jakie tynki sa w koncu lepsze i ktore drozsze??? gipsowe czy cementowo-wapienne niektorzy wykonawcy mowia ze taka sama cena niektorzy ze cem-wap drozsze!!!!!! mi sie wydawalo zawsze ze gipsowe sa drozsze! Nie wiem które są droższe, ale gipsowe chyba lepsze... Wprowadzać cement do pomieszczeń... rany, a co Ci cement przeszkadza my mamy tradycyjne: - są trwardsze /trudniej zarysować, uszkodzić itp/ - nie trzeba na nich robić gładzi Podzielając argumenty Majeczki - popieram w pełni - u nas też takie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 25.08.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Dzień dobry Czwartek ale pospałam Funia a ja już sądziłam....................... Co Ty, ta moja mała to mnie chyba do samego końca przetrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.08.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Dzień dobry Czwartek ale pospałam Funia a ja już sądziłam....................... Co Ty, ta moja mała to mnie chyba do samego końca przetrzyma. do końca tego tygodnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts