Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Za moją odmrożoną kończynę?

oj nie za to prezesie... no i poznałem najbardziej skrywana tajemnice prezesa :D

Myślałem o mojej dłoni odmrożonej "Tyskim"...

no tak.. Prezes nie mial przy sobie swojego kapownika... i stad pamięta tylko Tyskie, o włożenie do lodówki ktorego dopominal sie od samego rana :D :D :D

Za moją odmrożoną kończynę?

oj nie za to prezesie... no i poznałem najbardziej skrywana tajemnice prezesa :D

Myślałem o mojej dłoni odmrożonej "Tyskim"...

ja wolę Żywca :lol:

NIe miałem wyboru - dali Tyskie.

no nie Prezesie.. było pytanie jakie piwko chcesz... chciałeś zimne, no to dostałes Tyskie...

To gdzie teraz ja popełniłem bład?

A tu, że kompresja to jedno, a rozdzielczość to drugie :wink:

Ja robię zdjęcia w max rozdzielczosci 4mb bez kompresji. Zawsze jednak kompresja to pewna utrata jakości...

3mb to rodzielczość do 10 na 15 BEZ kadrowania. A jesli już kadrowanie to niewielkie.

4mb to rozdzielczość do zdjęć 13 na 19 bez kadrowania.

naprostujcie mnie, bo pewnie to ja robie bląd... czy jest różnica w jakości odbitki miedzy wersja wydrukowaną na drukarce do zdjęć, a odbitką zrobiona u fotografa na tej jego maszynie??? bo jesli nie to wg mnie rozdzielczosc 1600x1200 spokojnie wystarcza na 10x15...

aparat ma 4mln ale nie uzywam tej rozdzielczosci bo wg mnie i tak do nieczego sie mi taka rozdzielczosc nie przyda... (karta w aparacie 256mb)

m.

Zdjęcia są przekładane na papier w rozdzielczości 300dpi.

Czyli : 1600/300=5,33 cala= 13,54 cm

1200/300= 4 cale = 10,16cm

Czyli 13x9 nie ma różnicy, 15x10 różnica nie do zauważenia.

Ja robię w rozdzielczości max (czyli u mnie 3M 2048x1546), po to żeby móc potem coś skadrować, albo zrobić większą odbitkę.

Hmmmm... z tego aparatu jeszcze nigdy nie robiłem odbitek, a z poprzedniego chyba raz czy dwa żeby sprawdzić jak to wychodzi :lol:

Robiłem odbitki z 4mb na 10x15. Wyszły żyleta...

ciekawe jak facio wysłał dwa posty /różne/ w tym samym czasie :roll:

Wg mnie jest to możliwe, ale bardzo ryzykowe działanie. jesli wyśle się posta pod koniec minuty, a drugiego na poczatku następnej minuty to przyjmuje... Próbowałem, ale nie przy końcu strony.. :lol:

ciekawe jak facio wysłał dwa posty /różne/ w tym samym czasie :roll:

Wg mnie jest to możliwe, ale bardzo ryzykowe działanie. jesli wyśle się posta pod koniec minuty, a drugiego na poczatku następnej minuty to przyjmuje... Próbowałem, ale nie przy końcu strony.. :lol:

dobra, dobra, a reszta czajników miała zwiazane ręce w tym czasie :o