Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kze a co Ty tak się ta wagą martwisz :)

To że dzidziuś jest mały nie znaczy że cos mu dolega :)

A ten co robił usg marudził, że waga mała i coś marudził o jakiejś hiper... Powiedział, że nie ma jej, ale waga poniżej normy i ta róznica waga, a realny wiek ciązy... Wychodzi właśnie 1,5tyg...

Ja miałem chyba 2700 jak urodziłem się...

Kze a co Ty tak się ta wagą martwisz :)

To że dzidziuś jest mały nie znaczy że cos mu dolega :)

zaraz, zaraz ...jak na 34-tygodniowego dzisiusia to on sobie nieźle waży ... trzeba pamiętać, że w ostatnich 3-4 tygodniach ciąży dziecku przybywa 1 kg.

No on ma realnie 35tyg i 4dni, a wazy jakby miał 34tyg.. I to mnie martwi.. Żona jest szczupła, przybrała tylko 9-10kg

Jakby przybrał choć 0,5kg to byłoby coś... Mówisz, że 1kg? to byłoby super... :roll:

To się szczupły urodziłeś Kze! Nie martw się. Wagę dziecka oblicz się na podstawie "gabarytów" - długość kości udka, obwód główki, obwód brzuszka, itp. Na podstawie tego sprawdza się ile może ważyć dziecko (komputer porównuje z tabelami numerycznymi wprowadzonymi). Jednym przyjmuje jakąś średnią. Czasami trafi, ale częściej nie :wink:

To się szczupły urodziłeś Kze! Nie martw się. Wagę dziecka oblicz się na podstawie "gabarytów" - długość kości udka, obwód główki, obwód brzuszka, itp. Na podstawie tego sprawdza się ile może ważyć dziecko (komputer porównuje z tabelami numerycznymi wprowadzonymi). Jednym przyjmuje jakąś średnią. Czasami trafi, ale częściej nie :wink:

Ja urodziłem się w 8-mym miesiącu... za 2 tygodnie mamy mieć drugie usg.. Tak zalecił ten co robił usg. Zobaczymy... :roll: