kze 30.08.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Ciekaw jestem jak to będzie jak zacznę budowę.. Dopiero uzyskałem PnB, a już mam .. ok.5,5tyś postów.. A co będzie później... Ahoj! KZE to zalezy od stopnia Twojego zaangażowania w budowę.... Jeśli będziesz tylko sprawdzał jak postepuje budowa to myślę, że jeszcze przyspieszysz tempo pisania postów.... jeśli jednak masz zamiar poświęcać czas na budowę to raczej chyba zwolnisz .... najlepiej wypośrodkuj .... a najważniejsze ZACZNIJ BUDOWAĆ Mam zamiar wylać fundamenty i postawić sciankę fundamentową na jesieni.. krótko mówiąc plan na 2005: ZERO Zrobienie planu zero na wiosnę 2005. Ale, ale KZE - to chyba jakieś nieporozumienie. Możesz bezpiecznie (a nawet wielu mówi, że to znakomicie robi przyszłemu domowi) zostawić budowę na zimę po skończeniu stanu ZERO .... więc albo się nie rozumiemy w terminologii albo próbujesz podjąć dziwną decyzję .... Stan zero jest wtedy gdy jest wsypany piasek, zagęszczony i wylany poziom zero. A ja zostawię ściany (bez wsypywania piasku) na zimę i na wiosnę będę robił wylewkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Ciekaw jestem jak to będzie jak zacznę budowę.. Dopiero uzyskałem PnB, a już mam .. ok.5,5tyś postów.. A co będzie później... Ahoj! KZE to zalezy od stopnia Twojego zaangażowania w budowę.... Jeśli będziesz tylko sprawdzał jak postepuje budowa to myślę, że jeszcze przyspieszysz tempo pisania postów.... jeśli jednak masz zamiar poświęcać czas na budowę to raczej chyba zwolnisz .... najlepiej wypośrodkuj .... a najważniejsze ZACZNIJ BUDOWAĆ Mam zamiar wylać fundamenty i postawić sciankę fundamentową na jesieni.. To kiedy zaczynacie??????? Jak tylko decyzja uprawmomocni się to będę chciał zdążyć przed zimą... Tak więc po odebraniu decyzji rozpoczynam casting firmy. Muszę jednak pamiętać, że we wrzesniu żona będzie rodzić... Tak więc wszytsko na raz... I sie zacznie kolowrotek..... ale budujacy baaaaardzo Licze na tą adrenalinkę.. W szczególności, że od października rozpoczyna mi się 3-ci semestr MBA.. Na szczęscie ostatni.. Tak więc plan taki: 1) narodziny dziecka i fundamenty do paździenika 2005 2) paź-2005 .. marzec 2006 - studia 3) marzec 2006 - budowa domu.. Harmonogram jest napiety.. Faktycznie napiety!!! Bede trzymac kciuki w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 30.08.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 KZE - ja wiem co to ejst stan ZERO ale nie mogę zrozumieć na czym ma polegać Twoje podejście .... moim zdaniem powinieneś to przemyśleć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.08.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 No to może whisky http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/001/119.jpg Mam nadzieję że jeszcze cos zostało Uwielbiam ten trunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 No to może whisky http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/001/119.jpg Mam nadzieję że jeszcze cos zostało Uwielbiam ten trunek Aga jakby co skombinujemy dodatkowa butelke!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.08.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 KZE - ja wiem co to ejst stan ZERO ale nie mogę zrozumieć na czym ma polegać Twoje podejście .... moim zdaniem powinieneś to przemyśleć.... czyli wg Ciebie powinienem wylać przed zima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 30.08.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 No to może whisky http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/001/119.jpg Mam nadzieję że jeszcze cos zostało Uwielbiam ten trunek Aga, witaj w Klubie Smakoszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.08.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 pif-paf ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 30.08.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 KZE - ja wiem co to ejst stan ZERO ale nie mogę zrozumieć na czym ma polegać Twoje podejście .... moim zdaniem powinieneś to przemyśleć.... czyli wg Ciebie powinienem wylać przed zima? oczywiście - zakończ stan zero i go sobie zabezpiecz na zimę .... to bardzo "zdrowe" dla fundamentów .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.08.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 No to może whisky http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/001/119.jpg Mam nadzieję że jeszcze cos zostało Uwielbiam ten trunek Częstuj się Aga, częstuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.08.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 pif-paf ? no wiesz nie mogłeś poczekać, aż klinci ode mnie wyjdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.08.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 pif-paf ? no wiesz nie mogłeś poczekać, aż klinci ode mnie wyjdą? kamerka Ci sie zaciela... widac tylko obraz kontrolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.08.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 KZE - ja wiem co to ejst stan ZERO ale nie mogę zrozumieć na czym ma polegać Twoje podejście .... moim zdaniem powinieneś to przemyśleć.... czyli wg Ciebie powinienem wylać przed zima? oczywiście - zakończ stan zero i go sobie zabezpiecz na zimę .... to bardzo "zdrowe" dla fundamentów .... A co rozumiesz pod hasłem zabezpiecz? Wydaje mi się, że łatwiej jest po wymurowaniu ścian fundamentowych ocieplić je i ... zostawić na zimę. Ale moze mylę się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.08.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 streszczenie odcinka 768 cyknal Maksiu Maksiu ustanowil nowy przepis... "jesli ktos sobie sam wystawi strone i zapunktuje to nie musi pisac streszczenia" Kze pochwalil sie ze jutro dostanie PnB Potem poszły w ruch butelki page zakonczyl Jacek 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 30.08.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 KZE - ja wiem co to ejst stan ZERO ale nie mogę zrozumieć na czym ma polegać Twoje podejście .... moim zdaniem powinieneś to przemyśleć.... czyli wg Ciebie powinienem wylać przed zima? oczywiście - zakończ stan zero i go sobie zabezpiecz na zimę .... to bardzo "zdrowe" dla fundamentów .... A co rozumiesz pod hasłem zabezpiecz? Wydaje mi się, że łatwiej jest po wymurowaniu ścian fundamentowych ocieplić je i ... zostawić na zimę. Ale moze mylę się... zabezpiecz to znaczy przykryj dokładnie np. plandekami lub innym grubym, solidnym materiałem, który należy cegłami, bloczkami fundamentowymi przytwierdzić do podłoża aby go nie zwiewało w zimę. Tak to sobie może dotrwać do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.08.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 KZE - ja wiem co to ejst stan ZERO ale nie mogę zrozumieć na czym ma polegać Twoje podejście .... moim zdaniem powinieneś to przemyśleć.... czyli wg Ciebie powinienem wylać przed zima? oczywiście - zakończ stan zero i go sobie zabezpiecz na zimę .... to bardzo "zdrowe" dla fundamentów .... A co rozumiesz pod hasłem zabezpiecz? Wydaje mi się, że łatwiej jest po wymurowaniu ścian fundamentowych ocieplić je i ... zostawić na zimę. Ale moze mylę się... zabezpiecz to znaczy przykryj dokładnie np. plandekami lub innym grubym, solidnym materiałem, który należy cegłami, bloczkami fundamentowymi przytwierdzić do podłoża aby go nie zwiewało w zimę. Tak to sobie może dotrwać do wiosny. A może lepiej wsyać ten piach, żwir itp ale nie wylewąć? Wtedy wszystko by osiadło przez zimę.. Zresztą nie jestem pewien.. Muszę Twój pomysł przedyskutować z moim architektem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.08.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 A może lepiej wsyać ten piach, żwir itp ale nie wylewąć? Wtedy wszystko by osiadło przez zimę.. Zresztą nie jestem pewien.. Muszę Twój pomysł przedyskutować z moim architektem... zasypac fundementy piachem jak najbardziej.. niech sobie naturalnie osiada... to lepsze jak mechaniczne zageszczanie pozdr m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.08.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Runking Reckordzi100ow 1. kze - 86 2. Whisper - 85 3. fizyk - 57 4. Sonika, kasztanka - 46 6. maksiu - 44 7. Majka - 36 8. Moniś - 34 9. Joanna i Janusz, SławekD-żonka - 32 11. Teska - 31 12. badi - 30 13. Jezier - 24 14. Olkalybowa, Monka, Aga J.G - 21 17. Andrzejka - 15 18. Agniesia - 14 19. Joola - 12 20. Jane - 10 21. Wojty, Funia - 9 23. facio - 7 24. Markus_Gdynia - 6 25. verunia, Janussz, ania - 5 28. Ewuś - 4 29. damiangajda - 3 30. Daria, Baba_budowniczy, Paty, Jacek69 - 2 34. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, Jolana, Zaba_gonia, Anna Wiśniewska - po 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.08.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Ooooo Prezes stracił palmę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 30.08.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Ooooo Prezes stracił palmę! i znowu się zacznie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts