Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ostatni dzień w pracy w tym roku!!! :D

Witajcie rekordziści. Zaraz postaram się uporządkować pytania i jakoś z nich wybrnąć.

Ale masz dobrze, ja boję się szefowi powiedzieć, kiedy bym urlop chciała :oops: :roll:

ja dopiero po świętach mam wolne :(

https://forum.murator.pl/topic/15529-rekord-wpisow/page/3305/#findComment-932135

To ja poproszę o drugi zestaw pytań :D :wink: .

Qrcze aż nie wiedziałem, że moja skromna osoba (a raczej płytki) wzbudzi takie zainteresowanie wśród dziewczyn :oops: :wink:

Właśnie Fizyk nam też o to chodzi oglądałam już wiele tych płytek i ten Paradyż najbardziej przypadł mi do gustu.

Nam też, tymbardziej, że był w najbardziej rozsądnej cenie :wink:

Jesteś z niego zadowolony ???

Aga - za wcześnie żeby o tym mówić. Może za rok. Na razie bardzo nam się podoba. W połączeniu z ciemną fugą wydaje się być bardzo praktyczny. My mamy troche beżu i troche brązu (zrobię forkę, jak zdejmę folię z podłogi - może już jutro). Pod kominkiem mamy brąz. I w przedpokoju.

Jeśli możesz to zdardź cenę tych płytek.

Z ceną to była niezła jazda. Znaleźliśmy najtańsze w Lublinie. Cena - w okolicach 52 zł/m2. Cena dobra. Poszliśmy do mojego znajomego - kierownika Komfortu. Pytam, czy załatwi mi w takiej cenie? Załatwi. A więc będziemy w kontakcie. W tzw. międzyczasie pojawiła się firma, która reklamuje się, że jeśli znajdę towar w cenie X to oni sprzedadza mi go sporo taniej. A co mi szkodzi. Poszedłem pogadać. Powiedziałem ile mi trzeba tego Legno, na kiedy i .... zapomniałem notatnika z ceną. Naprawdę nie pamiętałem za ile mi chcieli sprzedać. Powiedziałem więc że 42 zł za m2. Ludzie z firmy zrobili wielkie oczy!!! Bili się w piersi, że tak tanio się nie da. Ze najtaniej to oni mogą dać mi 46 zł/m2. Powiedziałem dyplomatycznie że zastanowię się. I sprawdziłęm w domu cenę. Na drugi dzień zamówiłem. Przywieźli w terminie. Sporo zaoszczędziłem :D

ale bardzie szczegółowo jaki piec czy masz kominek itp. gdzie podłogówka gdzie grzejniki ??

Podłogówka jest rozprowadzona na całym parterze. Wszędzie. Oprócz podłogi ma w salonie jeden kaloryfer. Jest na przeciwległym ońcu pokoju w stosunku do kominka. Chodzi o to, że jak napalę w kominku i podłogówka "wystygnie" - to może się okazać, że nie nagrzeje się do rana (wolniej stygnie, ale i wolniej się nagrzewa). Wtedy zadziała kaloryfer i jak rano niewyspany przyjdę do kuchni na kawę, to nie będę szczękał zębami :D :wink:

Fizyk a impregnowałeś fugi?????????????????????

Jeszcze nie impregnowałem. Nie zdąrzyłem. Ale myślę, że zrobię to zaraz po uporządkowaniu gratów z podłóg.

A na te kafelki do kuchni ostatnio zachorowałam

My też zachorowaliśmy. :wink:

A Fizyk jeszcze jedno [na tą chwilę ] do kuchni ile więcej musiałeś kupić fug??? 2x więcej???

Nie bardzo rozumiem. Więcej niż gdzie?? Ilość fugi zależała od opinii mojego fachowca (godny polecenia). Krzyżyków używał 4 lub 5. Od tego zależała ilość fugi. Ile poszło - już nie pamiętam.

Pytań do Fizyka ciąg dalszy - kto jest producentem tych płytek w kuchni???

qrcze - nie pamiętam - a nie mogę znaleźć faktury :(

No i gdzie sa wszyscy, POBUDKA

Tu jesteśmy :wink:

https://forum.murator.pl/topic/15529-rekord-wpisow/page/3305/#findComment-932166