Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piotrek, jak był mały, też lubił jak mu się bajki czytało.

Pamiętam jak któregoś dnia przyszedł do nas dziadek (mój ojciec) a Piotruś (miał wtedy 4 lata) natychmiast przyniósł swoją ulubioną książkę. Dziadek mówił, że mu nie poczyta bo nie wziął okularów. Piotruś stwierdził, że to on teraz będzie czytał a dziadek niech słucha. Otwierał kolejne strony "W krainie baśni" i bezbłędnie "odczytywał" co jest na nich napisane pięknie intonując kolejne zdania.

Czytać jeszcze nie umiał, ale zapamiętał dokładnie co pod jakim obrazkiem jest napisane.

Jak słodko :D

Pamiętam jak któregoś dnia przyszedł do nas dziadek (mój ojciec) a Piotruś (miał wtedy 4 lata) natychmiast przyniósł swoją ulubioną książkę. Dziadek mówił, że mu nie poczyta bo nie wziął okularów. Piotruś stwierdził, że to on teraz będzie czytał a dziadek niech słucha. Otwierał kolejne strony "W krainie baśni" i bezbłędnie "odczytywał" co jest na nich napisane pięknie intonując kolejne zdania.

Czytać jeszcze nie umiał, ale zapamiętał dokładnie co pod jakim obrazkiem jest napisane.

To jest piękne :D

Moje dzieci są już dorosłe ,ale do dzisiaj pamiętaja bajki opowiadane przez mojego męża :D

Co wieczór opowiadał im inną bajkę ....oni wymyślali temat ,a Heniek układał historię .......to było niezwykle słodkie .....zaprocentowało w późniejszym czasie w szkole ,kiedy ta rozwinięta wyobraźnia dzieciaków zaczęła pracować ......czytać i opowiadać bajki swoim dzieciom-obowiązek każdego rodzica !!!!!!

Szybkie streszczenium zanim mnie wywali:

- poprzednią stronkę otworzyła Verunia

- były wyliczanki - kto ile pożyje :wink:

- nowy dzień na RW zaczął się wreszcie wiosenną pogodynką 8)

- Sylwia po nocy książkę czytała

- było trochę o książkach i dzieciach

- stronkę zamknął Andre

Rankingum Recordum

1. inż. Mamoń - 164

2. SławekD-żonka - 152

3. Jajcek - 141

4. kze - 129

5. Whisper - 119

6. Joanna i Janusz - 116

7. Kasztanka - 86

8. maksiu - 79

9. fizyk - 73

10. Majka - 68

11. Teska - 55

12. Sonika - 51

13. Olkalybowa - 45

14. badi - 42

15. verunia - 38

16. Moniś- 36

17. facio - 35

18. Aga J.G, andrzejka - 34

20. monka 32

21. markus_gdynia 28

22. Jezier 27

23. Trini - 20

24. Funia, Witos- 17

26. żaba_gonia - 15

27. Agniesia- 14

28. joola, Nefer - 13

30. Jane - 10

31. Wojty, kasia64 - 9

33. Tola, andre59, marcel2000- 7

36. Januszz, kolia, Sylvia1 ,Ew-ka, - 6

40. ania, lafcadio, edzia , Paty- 5

44. Ewuś, - 4

45. damiangajda, Jacek69, Daria, tabaluga1, Agacka - 3

50. Baba_budowniczy, Anna Wiśniewska,DARIO 2, Gryfpc - 2

54. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, jamles, Karolka, Mychalina, Maluszek - 1

To jest piękne :D

Moje dzieci są już dorosłe ,ale do dzisiaj pamiętaja bajki opowiadane przez mojego męża :D

Co wieczór opowiadał im inną bajkę ....oni wymyślali temat ,a Heniek układał historię .......to było niezwykle słodkie .....zaprocentowało w późniejszym czasie w szkole ,kiedy ta rozwinięta wyobraźnia dzieciaków zaczęła pracować ......czytać i opowiadać bajki swoim dzieciom-obowiązek każdego rodzica !!!!!!

Kochany tata 8)

wyspany? pewnie tak ,bo wczoraj szybko nas pożegnałeś 8)

Jak zwykle zmiana warty przy komputerze.

W domu stoi drugi, stary komp ale sieć nie chce działać. :(

u mnie sieć działa .....na 3 laptopy :D

w trakcie budowy wymyśliłam pokój komputerowy i biblioteczkę .....na poddaszu ,bo do głowy by mi nie przyszło ,że będę mieć laptopa :D i sieć bezprzewodową ..... teraz każde z nas w dowolnym miejscu domu ma dostęp do internetu 8)

hameryka :wink:

Masz rację Ew-ka.

Piotrek ma teraz 17 lat.

Udzela się w gazetce szkolnej, pisze artykuły i newsy do Kutnowskiego Centrum Informacyjnego itp.

W magazynie "@t" pisywał o informatyce.

Jego teksty czyta sie lekko i z przyjemnością.

Jakieś takie... po kolei są. :D

niech się mlodzi rodzice uczą od tych mądrych -starych wapniaków :wink:

W nowej "Pani " jest bardzo pouczający art. na temat błędów popełnianych przez rodziców nie mających czasu ......kupują dzieciom wszystko i na wszystko pozwalają :o

Nasze dzieci pracowały od najmłodszych lat ( oczywiście na miarę swoich lat) bo nic tak pięknie nie kształtuje charakteru jak praca i sport :D

Jak słodko :D

moja robiła dokładnie tak samo :D panie w Przedszkolu były w szoku bo mała jako trzy -czterolatek siadała na krzesełku i "czytała" dzieciom bajki. A one słuchały jak gawrony z pootwieranymi buźkami :lol:

czytać i opowiadać bajki swoim dzieciom-obowiązek każdego rodzica !!!!!!

z opowiadaniem u nas gorzej ale czytanko obowiazkowe tatuś codziennie uskuteczniał 8) jak nie mógł to mamusia 8)

teraz my słuchamy jak córka nam czyta a bardzo lubi czytać :D wczoraj o 11 w nocy musiałam jej książkę zabrać bo dzisiaj na ósmą do szkoły :roll:

część wam :D

Ewka wczoraj nie mogłam brać udziału w zagadywance bo burza szalała nad naszym miastem i brutalnie wywaliło mnie z sieci :( ale gratulki szczere dla synka :D:D:D

burza? taka prawdziwa z piorunami ????

:o :o :o

nooooo :o

pioruny nie traskały ale błyskało się i grzmiało porzadnie :roll: