Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powidzcie czemu święta na wsi są inne, mają inny nastrój, inny klimat, inne wszystko :-? :roll:

Kto z was spędzął święta na wsi :roll:

Ja np śniadanie zwczoraj zjadłam u siebie w domu, i to niby też mała miescinka jak wioska można powiedieć ale jak pojecaliśmy potem do mojej mamy to dopiero sie czuje że sa święta :-?

Wędlinki wędzone własnoręcznie, kuraki wędzone własnoręcznie. Wczęsniej jak żył jeszcze tato to zawsze był chrzan z ćwikła tak mocny że aż paliło w gębie i to było hajne bardzo 8)

Inaczej jest, niby tak samo a nastrój inny zupełnie. I tak jest w w każde święta :-? :-?

Tu tego się nie czuje wcale 8)

Powiedzcie gdzie wy spędzacie święta zazwyczaj :roll: :roll:

Moja Biebrza...

To nie tylko rzeka, to miejsce, w którym jeszcze możesz się zadumać, zatrzymać, zachodzić, zapatrzeć... zakochać. ..... Ale pamiętaj - nie jesteś u siebie. Bądź czujny. Jesteś gościem na prastarym torfie. Jak to zrozumiesz, to rzeka wybaczy ci najście i odkryje przed tobą swoje tajemnice. A potem bierz do ręki swoją wędkę i ruszaj. I jeśli nawet nie trafisz na rybę życia, to i tak tu wrócisz, choćby po to, by spotkać się znów ze starym łosiem, łkającym orlikiem lub beczącym kszykiem. Jeśli te powody to za mało, to przyciągnie cię tu ponownie zapach torfowego dymu, snującego się z wiejskich kuchni węglowych. Zapach, który pójdzie za tobą wszędzie..., nawet do Irlandii.