inż. Mamoń 19.04.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam A ja dzisiaj walczyłem w ogrodzie (tzn. na budowlanym pobojowisku). Wykopywałem takie dziwne rośliny o cholernie grubych i długich korzeniach. Prawdopodobnie to niepozorna babka lancetowata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam A ja dzisiaj walczyłem w ogrodzie (tzn. na budowlanym pobojowisku). Wykopywałem takie dziwne rośliny o cholernie grubych i długich korzeniach. Prawdopodobnie to niepozorna babka lancetowata Ech te babki, ty to się masz z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja pojechałam do sklepu ogrodniczego - gapiłam się, gapiłam i w końcu nic nie kupiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 19.04.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja pojechałam do sklepu ogrodniczego - gapiłam się, gapiłam i w końcu nic nie kupiłam. verunia tutaj jest duzo drzew i krzewów http://www.sfischer.szczecin.pl/?page=catalogue moze coś ci wpadnie w oko mi sie np migdałowiec podoba wiem że kwitnie zaraz na początku wiosny ma takie ładne różowe kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 19.04.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre... Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 19.04.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Parę dni temu nieopatrznie zostawiliśmy drzewko w doniczce na dwoarze i Bezan je rozbroił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre... Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę Widocznie mu dokuczała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 19.04.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre... Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę Widocznie mu dokuczała pewnie tak, ciekawe co beniaminek mu powiedział bo dla niego to już nie było ratunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 19.04.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre... Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę A my mamy królika. On nie atakuje drzew i krzaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja przy swojej nic nie mogę sadzić, bo gdy się oddalę ta małpa wykopuje co posadziłam . Pewnie myśli że zakopałam coś pysznego i ukryłam przed nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 19.04.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja pojechałam do sklepu ogrodniczego - gapiłam się, gapiłam i w końcu nic nie kupiłam. Chciałbym być na tym etapie co Ty Verunia. Ja na razie jeszcze walczę z ziemią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 19.04.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre... Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę A my mamy królika. On nie atakuje drzew i krzaków a wypuszczasz go czasem z klatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 19.04.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre... Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę A my mamy królika. On nie atakuje drzew i krzaków a wypuszczasz go czasem z klatki? Oczywiście - biega wtedy po pokoju córki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.04.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Chciałabym żeby ładnie kwitły i miały poźniej ładne liście i takie do 2,5m. Tola, Ew-ka podpowiedzcie cuś http://www.sfischer.szczecin.pl/?page=plant&pid=24 http://www.sfischer.szczecin.pl/?page=catalogue&pg=6&ord=0&cid=0 nie jestem znawcą w tej materii ,raczej kieruję się odruchem ....podoba mi sie -kupuję ( tzn. sprawdzam czy sie nadaje do mojego ogrodu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre... Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę A my mamy królika. On nie atakuje drzew i krzaków a wypuszczasz go czasem z klatki? Oczywiście - biega wtedy po pokoju córki a zostawia takie ciemnobrązowe kuleczki za sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 19.04.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre... Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę A my mamy królika. On nie atakuje drzew i krzaków a wypuszczasz go czasem z klatki? Oczywiście - biega wtedy po pokoju córki Bankowo jak go puścisz na ogród wszystko zeźre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 19.04.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre... Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę A my mamy królika. On nie atakuje drzew i krzaków a wypuszczasz go czasem z klatki? Kurna - kusi mnie tzw. trawnik łąkowy, ale nigdzie nie znalazłem szczegółów. Podobno kosi się go tylko 2 razy w roku . W ostatnim muratorze byłą cena nasion takiego trawnika. Wychodzi 2 razy drożej niż zwykły. Czy wiecie coś o takim trawniku i jego pielęgnacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 19.04.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja pojechałam do sklepu ogrodniczego - gapiłam się, gapiłam i w końcu nic nie kupiłam. verunia tutaj jest duzo drzew i krzewów http://www.sfischer.szczecin.pl/?page=catalogue moze coś ci wpadnie w oko mi sie np migdałowiec podoba wiem że kwitnie zaraz na początku wiosny ma takie ładne różowe kwiatki Witam! i na wstępie się pochwalę, że my mamy taką kompozycję (na razie w planach, bo w realu to drzewka rosną w miejscu innym niż docelowe ) z brzóz + śliw czerwonolistnych (drzewko szczepione na pniu i krzew) + migdałowce właśnie. Z niecierpliwością czekamy kiedy te ostatnie zakwitną. Są piękne, POLECAM!!! Nawet się zastanawiam, czy nie zrobię alejki z migdałowców + jakieś inne drzewka lub krzewy na przemian! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 19.04.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre... Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę A my mamy królika. On nie atakuje drzew i krzaków a wypuszczasz go czasem z klatki? Oczywiście - biega wtedy po pokoju córki a zostawia takie ciemnobrązowe kuleczki za sobą? i tak powstaje kawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 19.04.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Chciałabym żeby ładnie kwitły i miały poźniej ładne liście i takie do 2,5m. Tola, Ew-ka podpowiedzcie cuś http://www.sfischer.szczecin.pl/?page=plant&pid=24 http://www.sfischer.szczecin.pl/?page=catalogue&pg=6&ord=0&cid=0 nie jestem znawcą w tej materii ,raczej kieruję się odruchem ....podoba mi sie -kupuję ( tzn. sprawdzam czy sie nadaje do mojego ogrodu) to pierwsze też mi wpadło w oko ciekawe ile kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts