Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre...

Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę :-?

A my mamy królika. On nie atakuje drzew i krzaków 8)

a wypuszczasz go czasem z klatki? :wink:

Oczywiście - biega wtedy po pokoju córki 8)

a zostawia takie ciemnobrązowe kuleczki za sobą? :wink:

Oczywiście, ale nie kuleczki tylko takie bardziej wydłużone :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też bym chciała magnolię, ale boję się że pies mi zeżre...

Mój pies gustuje w kwiatach doniczkowych, zaatakował dziś jukę :-?

A my mamy królika. On nie atakuje drzew i krzaków 8)

a wypuszczasz go czasem z klatki? :wink:

Oczywiście - biega wtedy po pokoju córki 8)

a zostawia takie ciemnobrązowe kuleczki za sobą? :wink:

i tak powstaje kawa

:-? :-? :-? :lol:

Ja pojechałam do sklepu ogrodniczego - gapiłam się, gapiłam i w końcu nic nie kupiłam.

verunia tutaj jest duzo drzew i krzewów http://www.sfischer.szczecin.pl/?page=catalogue moze coś ci wpadnie w oko :roll: mi sie np migdałowiec podoba wiem że kwitnie zaraz na początku wiosny ma takie ładne różowe kwiatki

Witam!

i na wstępie się pochwalę, że my mamy taką kompozycję (na razie w planach, bo w realu to drzewka rosną w miejscu innym niż docelowe ;) ) z brzóz + śliw czerwonolistnych (drzewko szczepione na pniu i krzew) + migdałowce właśnie. Z niecierpliwością czekamy kiedy te ostatnie zakwitną. Są piękne, POLECAM!!! Nawet się zastanawiam, czy nie zrobię alejki z migdałowców + jakieś inne drzewka lub krzewy na przemian!

Myślałam o migdałowcu, chyba go wezmę pod uwagę

Ja pojechałam do sklepu ogrodniczego - gapiłam się, gapiłam i w końcu nic nie kupiłam.

verunia tutaj jest duzo drzew i krzewów http://www.sfischer.szczecin.pl/?page=catalogue moze coś ci wpadnie w oko :roll: mi sie np migdałowiec podoba wiem że kwitnie zaraz na początku wiosny ma takie ładne różowe kwiatki

Witam!

i na wstępie się pochwalę, że my mamy taką kompozycję (na razie w planach, bo w realu to drzewka rosną w miejscu innym niż docelowe ;) ) z brzóz + śliw czerwonolistnych (drzewko szczepione na pniu i krzew) + migdałowce właśnie. Z niecierpliwością czekamy kiedy te ostatnie zakwitną. Są piękne, POLECAM!!! Nawet się zastanawiam, czy nie zrobię alejki z migdałowców + jakieś inne drzewka lub krzewy na przemian!

cześć :D ciekawa kompozycja :D

migdałowiec to takie pierwsze drzewko które ślicznie kwitnie po długiej znienawidzonej zimie, też myślę o takim szczepionym na pniu

monka -nie wiem ile kosztuje :D tam gdzie dzis byłam nie było -niestety :( więc kompletnie się nie orientuję :D

moi sąsiedzi mają dwie przed drzwiami -SUPER EFEKT :D Ale trzeba formować

Bardzo podobne do moich robinii - mało wymagająca i piękna tylko niestety dość poźno ma liście

Tylko, że z migdałowcem jest tak, że krótko kwitnie, a jak przekwitnie, to już nie jest taki efekciarski ;) dlatego dobrze jest go w coś wkomponować. Polecam zwłaszcza te szczepione na pniu i do wys. 150-170 cm!

:D

No właśnie a coś takiego co ładnie kwitnie a poźniej tyż ładnie wygląda i nie jest to era?

monka -nie wiem ile kosztuje :D tam gdzie dzis byłam nie było -niestety :( więc kompletnie się nie orientuję :D

moi sąsiedzi mają dwie przed drzwiami -SUPER EFEKT :D Ale trzeba formować

Bardzo podobne do moich robinii - mało wymagająca i piękna tylko niestety dość poźno ma liście

rzeczywiście robinia też jest fajna :D verunia a ta twoja kwitnie?

Tylko, że z migdałowcem jest tak, że krótko kwitnie, a jak przekwitnie, to już nie jest taki efekciarski ;) dlatego dobrze jest go w coś wkomponować. Polecam zwłaszcza te szczepione na pniu i do wys. 150-170 cm!

No właśnie a coś takiego co ładnie kwitnie a poźniej tyż ładnie wygląda i nie jest to era?

To chyba tylko magnolia, ale ja tam się nie znam :D

A, i jeszcze ja cały czas kwitnę, a ostatnio to nawet ładnie wyglądam ;) :D