Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

Mój ligustr miał liści nie gubić, a zgubił.....

I w zimie wyglądał paskudnie...

U mnie będą tuje, może wolniej rosną, ale za to w zimie są też ozdobą.

Żabko jesli żywopłot jest ładnie uformowany, to nawet bez liści nie musi wyglądać paskudnie. Tworzy wtedy ładną, zadbaną bryłę, przysypaną śniegiem. Drzewa też są bez liści i mają w tych swoich nagich konarach jakiś urok. Wszystko jest kwestią interpretacji i upodobań, prawda?

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mamoniu...metr bez przycinania, ale jeśli posadzisz i przez całe lato urośnie, to wiosną należy mocno przyciąć, by się ładnie zagęścił i wtedy już metra nie będzie, tak?

U nas w Polsce pn.-wsch. na zimę gubi liście niestety, w łagodniejszych strefach klimatycznych liście zostają. Jak z przebarwianiem, nie wiem.

Pamiętaj, że jeśli posadzisz rośliny niezwykle szybko rosnące, to będziesz musiał taki żywopłot później ciąć kilka razy w roku, by zachowac jakiś kształt niezbyt szpetny.

Jesteś gotowy na taką harówę????

To znaczy, że trzeba się w stosowne narzędzie zaopatrzyć.

A co sądzisz o moich szalonych wizjach z pnączami. Może one mogą się piąć jak tylko chcą i potem zwisać na ziemię znowu w zupełnym bezładzie. Fajnie jakby to niezbyt grube było przy okazji...

zgadzam się z tym, że są szalone :wink:

Myślę, że w tym wypadku rację miałaby Żaba, mówiąc że zimą wyglądałoby to niezbyt ładnie. Zależy to w duzej mierze od rodzaju stelaża, jesli sam w sobie będzie ładny...to może....

Możesz zrobić drwniane kratki i posadzić najzwyklejsze ciemne winogrona.

Zasłonią Cię błyskawicznie gestą ścianą zieleni.

a Ty Tolu masz jakies warzywka w ogrodku?

na swojej działce rekreacyjnej mam dwa mini zagonki, na których wiosną jest szczypior, sałata i rzodkiewka, zielona pietruszka, póżniej ogórki, ale malutko tego jest. Nie lubię pielenia...brrr.