Nefer 05.05.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Właśnie ktoś kupił ode mnie przedmiot na Allegro Jesli to miecz samurajski japońskiego oficera z 1905 roku - to ja :) Daj link do aukcji Żartowałam - właśnie mi go dziś listonosz przyniósł - uczucia mieszane...ale to pomysł małżonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ten miecz to nie ja Sprzedałem monetę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=101569993 bardzo ładna - mój mąż też taką ma :) generalnie to ma całą szafę monet, ale jedne ładne drugie brzydkie :) Ta jest ładna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.05.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 streszczenie tu będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ale ja się na monetkach nie znam. Małż kolekcjonuje srebrne więc nie jest to raczej lokata kapitału. Mój tata wchodzi w te ciekawsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.05.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ten miecz to nie ja Sprzedałem monetę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=101569993 bardzo ładna - mój mąż też taką ma :) generalnie to ma całą szafę monet, ale jedne ładne drugie brzydkie :) Ta jest ładna.... Ta moneta to żaden rarytas w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Dla takiego laika jak ja to tylko walory artystyczne ... np. klipy, albo z kryształem górskim - to ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.05.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ale ja się na monetkach nie znam. Małż kolekcjonuje srebrne więc nie jest to raczej lokata kapitału. Mój tata wchodzi w te ciekawsze.... Tak, tak, niektóre monety są cholernie ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.05.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ale ja się na monetkach nie znam. Małż kolekcjonuje srebrne więc nie jest to raczej lokata kapitału. Mój tata wchodzi w te ciekawsze.... Tak, tak, niektóre monety są cholernie ciekawe I to baaaardzo dobry biznes (szczególnie kilka miesięcy temu) ale trzeba mieć wkład taki na średniej klasy samochód Tylko on też kolekcjoner - nie umie się rozstać z eksponatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ło masz ci babo placek ... Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.05.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ale ja się na monetkach nie znam. Małż kolekcjonuje srebrne więc nie jest to raczej lokata kapitału. Mój tata wchodzi w te ciekawsze.... Tak, tak, niektóre monety są cholernie ciekawe I to baaaardzo dobry biznes (szczególnie kilka miesięcy temu) ale trzeba mieć wkład taki na średniej klasy samochód Tylko on też kolekcjoner - nie umie się rozstać z eksponatem Coś o tym wiem. Ale aby te lepsze monety korzystnie sprzedać to trzeba się trochę wysilić. To wąski rynek, kupujących nie ma zbyt wielu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.05.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ło masz ci babo placek ... Gratki Dzięki za gratki Wyglądaa, że troszke zaspałaś bo sam sobie wystawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ale ja się na monetkach nie znam. Małż kolekcjonuje srebrne więc nie jest to raczej lokata kapitału. Mój tata wchodzi w te ciekawsze.... Tak, tak, niektóre monety są cholernie ciekawe I to baaaardzo dobry biznes (szczególnie kilka miesięcy temu) ale trzeba mieć wkład taki na średniej klasy samochód Tylko on też kolekcjoner - nie umie się rozstać z eksponatem Coś o tym wiem. Ale aby te lepsze monety korzystnie sprzedać to trzeba się trochę wysilić. To wąski rynek, kupujących nie ma zbyt wielu ... To prawda, ale leży , jeść nie woła...Ja wolę biżuterię -nie stać, to chociaż sobie pooglądam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ło masz ci babo placek ... Gratki Dzięki za gratki Wyglądaa, że troszke zaspałaś bo sam sobie wystawiłem Mamońku - ja nie strzelam wolę pogadać - jak to baba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.05.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ale ja się na monetkach nie znam. Małż kolekcjonuje srebrne więc nie jest to raczej lokata kapitału. Mój tata wchodzi w te ciekawsze.... Tak, tak, niektóre monety są cholernie ciekawe I to baaaardzo dobry biznes (szczególnie kilka miesięcy temu) ale trzeba mieć wkład taki na średniej klasy samochód Tylko on też kolekcjoner - nie umie się rozstać z eksponatem Coś o tym wiem. Ale aby te lepsze monety korzystnie sprzedać to trzeba się trochę wysilić. To wąski rynek, kupujących nie ma zbyt wielu ... To prawda, ale leży , jeść nie woła...Ja wolę biżuterię -nie stać, to chociaż sobie pooglądam :) Biżuteria to już całkiem subiektywna sprawa. Ja jednak pozostanę przy swoich monetkach. Najbardziej lubię monety z PRL - głowa kościuszki, rybak, snopy i owoce, kopernik - kojarzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ale ja się na monetkach nie znam. Małż kolekcjonuje srebrne więc nie jest to raczej lokata kapitału. Mój tata wchodzi w te ciekawsze.... Tak, tak, niektóre monety są cholernie ciekawe I to baaaardzo dobry biznes (szczególnie kilka miesięcy temu) ale trzeba mieć wkład taki na średniej klasy samochód Tylko on też kolekcjoner - nie umie się rozstać z eksponatem Coś o tym wiem. Ale aby te lepsze monety korzystnie sprzedać to trzeba się trochę wysilić. To wąski rynek, kupujących nie ma zbyt wielu ... To prawda, ale leży , jeść nie woła...Ja wolę biżuterię -nie stać, to chociaż sobie pooglądam :) Biżuteria to już całkiem subiektywna sprawa. Ja jednak pozostanę przy swoich monetkach. Najbardziej lubię monety z PRL - głowa kościuszki, rybak, snopy i owoce, kopernik - kojarzysz? jasne - ale to chyba tylko sentymentalna wartość - ludzie mają tego z w domach jeszcze dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.05.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ale ja się na monetkach nie znam. Małż kolekcjonuje srebrne więc nie jest to raczej lokata kapitału. Mój tata wchodzi w te ciekawsze.... Tak, tak, niektóre monety są cholernie ciekawe I to baaaardzo dobry biznes (szczególnie kilka miesięcy temu) ale trzeba mieć wkład taki na średniej klasy samochód Tylko on też kolekcjoner - nie umie się rozstać z eksponatem Coś o tym wiem. Ale aby te lepsze monety korzystnie sprzedać to trzeba się trochę wysilić. To wąski rynek, kupujących nie ma zbyt wielu ... To prawda, ale leży , jeść nie woła...Ja wolę biżuterię -nie stać, to chociaż sobie pooglądam :) Biżuteria to już całkiem subiektywna sprawa. Ja jednak pozostanę przy swoich monetkach. Najbardziej lubię monety z PRL - głowa kościuszki, rybak, snopy i owoce, kopernik - kojarzysz? jasne - ale to chyba tylko sentymentalna wartość - ludzie mają tego z w domach jeszcze dużo. Dla mnie jak najbardziej sentymentalna oczywiście, a jeśli chodzi o wartość to zależy od stanu zachowania i od rocznika. Rybak w stanie menniczym może być za 10 złotych albo za 500 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.05.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 RANKINGUM RECORDUM 1. inż. Mamoń - 203 2. Jajcek - 190 3. SławekD-żonka - 164 4. kze - 130 5. Joanna i Janusz - 125 6. Whisper - 119 7. Kasztanka - 908. maksiu - 79 9. Majka - 74 10. fizyk - 73 11. verunia - 63 12. Teska - 59 13. Olkalybowa- 52 14. Sonika - 51 15. badi - 42 16. Moniś - 36 17. facio, Aga J.G, andrzejka - 35 20. monka - 32 21. markus_gdynia - 28 22. Jezier - 27 23. zaba_gonia - 22 24. Trini - 20 25. Witos - 18 26. Funia, marcel2000 - 17 28. Nefer, - 15 29. Agniesia - 14 30. joola - 13 31. andre59 - 11 32. Jane, Tola, - 10 34. Wojty, kasia64, karolka - 9 37. Sylvia1- 8 38. Ew-ka, kolia - 7 39. Januszz, tabaluga1, Zielonooka - 6 43. ania, lafcadio, edzia, Paty - 5 47. Ewuś - 4 48. damiangajda, Jańcek69, Daria, Agacka - 3 51. Baba_budowniczy, Anna Wiśniewska, DARIO 2, Gryfpc - 2 55. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, jamles, Mychalina, Maluszek - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Dla mnie jak najbardziej sentymentalna oczywiście, a jeśli chodzi o wartość to zależy od stanu zachowania i od rocznika. Rybak w stanie menniczym może być za 10 złotych albo za 500 złotych nie wiedziałam... To ciekawe hobby, wymaga sporo wiedzy, ale dla mnie zbyt "statyczne"... CHyba juz sobie pójdę do łóżeczka. Jeszcze sprawdzę czy mąż się nie wybiera do domku z piwa i spadam :) Może trzeba go przywieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.05.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Dla mnie jak najbardziej sentymentalna oczywiście, a jeśli chodzi o wartość to zależy od stanu zachowania i od rocznika. Rybak w stanie menniczym może być za 10 złotych albo za 500 złotych nie wiedziałam... To ciekawe hobby, wymaga sporo wiedzy, ale dla mnie zbyt "statyczne"... CHyba juz sobie pójdę do łóżeczka. Jeszcze sprawdzę czy mąż się nie wybiera do domku z piwa i spadam :) Może trzeba go przywieźć I ja idę spać. Spróbuję wstać o świcie i walczyć z pieprzonymi szpakami Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts