Olkalybowa 09.05.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 andre, to ty zjedz rożyczki a ja zjem torcik zjem kawałek torcika i dwie różyczki i jakiegoś drinka wypiję Andre a zrobisz mi jakiegoś drinka bo ja się na tym nie znam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.05.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 cytuję: Świnka jest to ostra wirusowa choroba zakaźna przebiegająca z gorączką i bolesnym obrzękiem gruczołów ślinowych - najczęściej przyusznych, rzadziej podżuchwowych lub podjęzykowych i nierzadko z objawami ze strony centralnego układu nerwowego. Źródło zakażenia Źródłem zakażenia jest chory człowiek oraz osoby z bezobjawowym przebiegiem choroby. Drogi szerzenia Do zakażenia dochodzi głównie drogą kropelkową lub przez kontakt bezpośredni z chorym; rzadziej przez kontakt pośredni (przedmioty świeżo zakażone śliną osób chorych). Wrota zakażenia Wrotami zakażenia jest błona śluzowa górnych dróg oddechowych, gdzie następuje namnażanie wirusa i rozsiew za pośrednictwem krwi do narządów wewnętrznych. Choroba zaczyna się nagle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.05.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 To ja łapię cos i uciekam Przyda się na chandrę Udanego wieczoru zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 andre, to ty zjedz rożyczki a ja zjem torcik zjem kawałek torcika i dwie różyczki i jakiegoś drinka wypiję Andre a zrobisz mi jakiegoś drinka bo ja się na tym nie znam? ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.05.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 i dalej cytując ( pomijam nieistotne szczegóły): częstym powikłaniem,zwłaszcza u osób chorujących na świnkę w wieku dojrzałym jest zapalenie trzustki i jąder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.05.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Świnię trzeba wygrzać w Kaśki wieku radzę skorzystać z porady lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.05.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 to ja zmykam dziekuje za imprezke.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.05.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 verunia gatki a KAśka do lekarza jutro ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.05.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 kwadracik z prawej krótki a mnie się nie chce liczyć postów więc strzelam w ciemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.05.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 o prawie się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 o prawie się udało Olcia, prawie gatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.05.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 gateczki verunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 09.05.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Jak Wam minął dzionek? mnie bardzo pięknie tyle życzeń i kwiatów od rana goście .Pogoda stanęła na wysokości i gościłam wszystkich na tarasie wśród kwiatów ach .....życie jest piękne Heppi Berfdej to ju Ew-ka dziękuję verunia ale jak sobie policzę ile mam wiosenek, to trochę mniej mi radośnie Ewka - to nie licz tych wiosenek. Życiem możesz cieszyć się w każdej chwili. Dotyczy to dwudziesto-, trzydziesto-, czterdziesto-, piećdziesięcio-i-więcej-latków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 09.05.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Olka, Verunia, dla Was coś specjalnegohttp://www.e-drinks.com.pl/images/drinki/White%20Russian.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.05.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 jak Kaśka ma świnke a ile ma lat? bo świnka w wieku podizeciecym to powazna choroba sie robi i trzeba ja mocno wygrzac tzn zakaz wyłażenia z domku.. Kaśka ma 20 lat jest 200 km od domu ( studiuje w Krakowie) ...jest kompletnie podłamana .....ma załatwione terminy " 0" ....bo 2 czerwca wylatuje do Wlk Brytani Czytam w internecie o powikłaniach ...kurcze .....straszą głuchotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 09.05.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 i dalej cytując ( pomijam nieistotne szczegóły): częstym powikłaniem,zwłaszcza u osób chorujących na świnkę w wieku dojrzałym jest zapalenie trzustki i jąder. Nie chcę tutaj zgrywać się na specjalistę, ale zapalenie jąder to chyba Kasi nie grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.05.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Jak Wam minął dzionek? mnie bardzo pięknie tyle życzeń i kwiatów od rana goście .Pogoda stanęła na wysokości i gościłam wszystkich na tarasie wśród kwiatów ach .....życie jest piękne Heppi Berfdej to ju Ew-ka dziękuję verunia ale jak sobie policzę ile mam wiosenek, to trochę mniej mi radośnie Ewka - to nie licz tych wiosenek. Życiem możesz cieszyć się w każdej chwili. Dotyczy to dwudziesto-, trzydziesto-, czterdziesto-, piećdziesięcio-i-więcej-latków. Wiesz Marcinku .....ja jestem niezwykle radosnym człowiekiem ...cieszy mnie przysłowiowe " byle co " ale jak sobie uzmysłowiłam ,że za kilka latek minie mi 50-tka ( pod warunkiem ,że dożyje ) to przechodzą mnie ciarki po plecach .Kurczę pięćdziesięcioletnia baba toż to brzmi jak starucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.05.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 i dalej cytując ( pomijam nieistotne szczegóły): częstym powikłaniem,zwłaszcza u osób chorujących na świnkę w wieku dojrzałym jest zapalenie trzustki i jąder. Nie chcę tutaj zgrywać się na specjalistę, ale zapalenie jąder to chyba Kasi nie grozi i za to Cię lubie ...inżynierku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.05.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Brawo verunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts