Teska 22.05.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 czesc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 22.05.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Mamoń, tę kostkę kładą jak popadnie, bez żadnej logiki Zrób z tym coś, kurde, kurde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.05.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Zagadka dla wszystkich: Na palecie są 3 rozmiary kostek 12x12, 9x12, 6x12. I w dodatku jest ściśle określona ilość: 370 sztuk największej, 280 sztuk średniej i 150 sztuk najmniejszej. Jak myślicie co się stanie jak oni biorą każdego rozmiaru mniej więcej po równo? Wyjdzie "kicha". Nawet już teraz to widać myślę o krzyżowych spoinach... w dodatku kolory różne... Andre - te kolory różne są bo to 3 gatunek jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 22.05.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 czesc! Cześć Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.05.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Mamoń, tę kostkę kładą jak popadnie, bez żadnej logiki Zrób z tym coś, kurde, kurde. Andre - ta kostka to melanż i kolory mają być kładzione przypadkowo czyli wymieszane. A jak chodzi o wymiary to trzeba zużywać kostki małe średnie i duże proporcjonalnie do ilości na palecie. Oczywiście spoiny krzyżowe lepiej niech nie występują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 22.05.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Zagadka dla wszystkich: Na palecie są 3 rozmiary kostek 12x12, 9x12, 6x12. I w dodatku jest ściśle określona ilość: 370 sztuk największej, 280 sztuk średniej i 150 sztuk najmniejszej. Jak myślicie co się stanie jak oni biorą każdego rozmiaru mniej więcej po równo? Wyjdzie "kicha". Nawet już teraz to widać myślę o krzyżowych spoinach... w dodatku kolory różne... Andre - te kolory różne są bo to 3 gatunek jest W takim razie kolory odpuszczam (myślałem, że kupiłeś kostkę specjalnie w trzech kolorach aby melanż zrobić). Ale te spoiny krzyżowe - niedopuszczalne. Widać wogóle nie rozplanowali rozłożenia kostek tylko jadą z głowy, albo raczej bez głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.05.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Zagadka dla wszystkich: Na palecie są 3 rozmiary kostek 12x12, 9x12, 6x12. I w dodatku jest ściśle określona ilość: 370 sztuk największej, 280 sztuk średniej i 150 sztuk najmniejszej. Jak myślicie co się stanie jak oni biorą każdego rozmiaru mniej więcej po równo? Wyjdzie "kicha". Nawet już teraz to widać myślę o krzyżowych spoinach... w dodatku kolory różne... Andre - te kolory różne są bo to 3 gatunek jest W takim razie kolory odpuszczam (myślałem, że kupiłeś kostkę specjalnie w trzech kolorach aby melanż zrobić). Ale te spoiny krzyżowe - niedopuszczalne. Widać wogóle nie rozplanowali rozłożenia kostek tylko jadą z głowy, albo raczej bez głowy Andre - oni nie mogą jechać z głową bo są brukarzami. Żeby jechać z głową to trzeba ją mieć. A jak już ktoś ma głowę to niekoniecznie zostaje brukarzem. Chociaż oczywiście zgadzam się, że są też brukarze rozgarnięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.05.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Mamoń, tę kostkę kładą jak popadnie, bez żadnej logiki Zrób z tym coś, kurde, kurde. Potwierdzam! Chyba, ze w tym szaleństwie jest metoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.05.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 hej wszystkim życzę udanego tygodnia ......i ......spadam do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 22.05.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Zagadka dla wszystkich: Na palecie są 3 rozmiary kostek 12x12, 9x12, 6x12. I w dodatku jest ściśle określona ilość: 370 sztuk największej, 280 sztuk średniej i 150 sztuk najmniejszej. Jak myślicie co się stanie jak oni biorą każdego rozmiaru mniej więcej po równo? Wyjdzie "kicha". Nawet już teraz to widać myślę o krzyżowych spoinach... w dodatku kolory różne... Andre - te kolory różne są bo to 3 gatunek jest W takim razie kolory odpuszczam (myślałem, że kupiłeś kostkę specjalnie w trzech kolorach aby melanż zrobić). Ale te spoiny krzyżowe - niedopuszczalne. Widać wogóle nie rozplanowali rozłożenia kostek tylko jadą z głowy, albo raczej bez głowy Andre - oni nie mogą jechać z głową bo są brukarzami. Żeby jechać z głową to trzeba ją mieć. A jak już ktoś ma głowę to niekoniecznie zostaje brukarzem. Chociaż oczywiście zgadzam się, że są też brukarze rozgarnięci. No tak, nie każdy "główkuje" przy robocie. Jak mi murarz kominek z cegły murował, to mu rozrysowałem jak ma cegły rozmieścić, tak co do sztuki - całe, połówki, dziewiątki, ćwiartki... Murarz zadowolony bo nie musiał kombinować, ja zadowolony bo wyszło tak jak chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 22.05.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 hej wszystkim życzę udanego tygodnia ......i ......spadam do pracy Cześć Ew-ka Odpoczęłaś po podróży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.05.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 hej wszystkim życzę udanego tygodnia ......i ......spadam do pracy Cześć Ew-ka Odpoczęłaś po podróży? spałam jak niemowlę nie ma to jak wyspać się we własnym łóżeczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.05.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 hej wszystkim życzę udanego tygodnia ......i ......spadam do pracy To Hejka! Szybko do nas wracaj!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.05.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 hej wszystkim życzę udanego tygodnia ......i ......spadam do pracy Cześć Ew-ka Odpoczęłaś po podróży? spałam jak niemowlę nie ma to jak wyspać się we własnym łóżeczku Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 22.05.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Zmykam, Miłego dnia wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 22.05.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Zagadka dla wszystkich: Na palecie są 3 rozmiary kostek 12x12, 9x12, 6x12. I w dodatku jest ściśle określona ilość: 370 sztuk największej, 280 sztuk średniej i 150 sztuk najmniejszej. Jak myślicie co się stanie jak oni biorą każdego rozmiaru mniej więcej po równo? Wyjdzie "kicha". Nawet już teraz to widać myślę o krzyżowych spoinach... w dodatku kolory różne... Andre - te kolory różne są bo to 3 gatunek jest W takim razie kolory odpuszczam (myślałem, że kupiłeś kostkę specjalnie w trzech kolorach aby melanż zrobić). Ale te spoiny krzyżowe - niedopuszczalne. Widać wogóle nie rozplanowali rozłożenia kostek tylko jadą z głowy, albo raczej bez głowy Andre - oni nie mogą jechać z głową bo są brukarzami. Żeby jechać z głową to trzeba ją mieć. A jak już ktoś ma głowę to niekoniecznie zostaje brukarzem. Chociaż oczywiście zgadzam się, że są też brukarze rozgarnięci. Niemożliwe, że oni tacy... tacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 22.05.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Zmykam, Miłego dnia wszystkim Przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.05.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Przyjrzałem się jak to wygląda od strony ulicy i lekko krzywe mi się wydało. Łaps za miarę i razem ze sztyftem zrobiłem 4 pomiary. Dzwonię do szefa na komórę, a on jak zwykle nie odpowiada. Kazałem młodemu wsiadać w samochód i go tutaj przywieźć. Ciekawe co będzie. A zmierzyłem odległość podjazdu od chodnika, które mają iść równolegle. Na jednym końcu 770 cm, a na drugim 777. Ta różnica jest na długości około 5 metrów. Co byście zrobili na moim miejscu? 7 centymetrów na 5 metrach, a nawet na 4,5 metra długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.05.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 A zmierzyłem odległość podjazdu od chodnika, które mają iść równolegle. Na jednym końcu 770 cm, a na drugim 777. Ta różnica jest na długości około 5 metrów. Co byście zrobili na moim miejscu? 7 centymetrów na 5 metrach, a nawet na 4,5 metra długości to pomylili się "tylko" o koński paznokieć ten fundament co widać to pod bramę , "mój" przyszły brukowiec robi obniżony i na ten fundament kładzie kostkę, oczywiście na podsypce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 22.05.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Przyjrzałem się jak to wygląda od strony ulicy i lekko krzywe mi się wydało. Łaps za miarę i razem ze sztyftem zrobiłem 4 pomiary. Dzwonię do szefa na komórę, a on jak zwykle nie odpowiada. Kazałem młodemu wsiadać w samochód i go tutaj przywieźć. Ciekawe co będzie. A zmierzyłem odległość podjazdu od chodnika, które mają iść równolegle. Na jednym końcu 770 cm, a na drugim 777. Ta różnica jest na długości około 5 metrów. Co byście zrobili na moim miejscu? 7 centymetrów na 5 metrach, a nawet na 4,5 metra długości 7cm niby takie nic, ale z drugiej strony jak miało byc na igłę kwestia tylko na średnicę, czy na długość Qrczak, coś kiepsko im idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts