SławekD-żonka 23.06.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Nic to pomykam w pracę. Do miłego ponownego. Przyjemności :P:P zrobiłam sobie tłumaczenie miejsca zamieszkania - co o tym sądzicie Jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 23.06.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Jak fajnie, że zmiana nazwy stała się taka modna. Przypomnę, że inicjatorem pomysłu jest Kasztanka. Mamy więc: Langewiese Bad Hinterwald Trockenwald Landsberg Annie Wiśniewskiej zaproponowałem piękne Pferdefelde, ale jakoś jej się nie podoba. Wszystkim, którzy chcą się dobrze bawić proponuję nazwy zawierające końcówki: dorf, berg, wald, i tym podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.06.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Jak fajnie, że zmiana nazwy stała się taka modna. Przypomnę, że inicjatorem pomysłu jest Kasztanka. Mamy więc: Langewiese Bad Hinterwald Trockenwald Landsberg Annie Wiśniewskiej zaproponowałem piękne Pferdefelde, ale jakoś jej się nie podoba. Wszystkim, którzy chcą się dobrze bawić proponuję nazwy zawierające końcówki: dorf, berg, wald, i tym podobne ale musicie przyznać, ze Landsberg brzmi najlepiej ps. przy uważnej wycieczce taki napis w starych cześciach miasta można znaleźć jeszcze na elewacjach i na deklach od studzienek kanalizacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 23.06.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Heloł.Wymyślicie coś zastępczego na moje Promienko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.06.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Heloł. Wymyślicie coś zastępczego na moje Promienko? ja w tym jestem kiepska, więc nie pomogę. Sama miałam łatwiej, bo Landsberg to autentyczna przedwojenna nazwa Gorzowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.06.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a dla mnie co zaproponujecie? bergu nie ma, wiese ewentualnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 23.06.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Heloł. Wymyślicie coś zastępczego na moje Promienko? ja w tym jestem kiepska, więc nie pomogę. Sama miałam łatwiej, bo Landsberg to autentyczna przedwojenna nazwa Gorzowa. A mi nazwę Marcin zapodał on jest dobry w te klocki, na pewno coś wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 23.06.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a dla mnie co zaproponujecie? bergu nie ma, wiese ewentualnie jest A może z pominięciem powyższego: Wildkatze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 23.06.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Jak fajnie, że zmiana nazwy stała się taka modna. Przypomnę, że inicjatorem pomysłu jest Kasztanka. Mamy więc: Langewiese Bad Hinterwald Trockenwald Landsberg Annie Wiśniewskiej zaproponowałem piękne Pferdefelde, ale jakoś jej się nie podoba. Wszystkim, którzy chcą się dobrze bawić proponuję nazwy zawierające końcówki: dorf, berg, wald, i tym podobne langewiese to niemiecka nazwa Długołeki oryginalna a co to bad hinterwald? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.06.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a co to bad hinterwald? właśnie? też jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 23.06.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Heloł. Wymyślicie coś zastępczego na moje Promienko? Heloł Proponuję Strahldorf lub bardziej dźwięcznie Strahlewitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 23.06.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a co to bad hinterwald? właśnie? też jestem ciekawa Hinter = za Wald = las razem: Zalasewo a Bad - bo ma się kojarzyć z uzdrowiskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.06.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A Oława? Mamoń wymyśl coś na Oławę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 23.06.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a dla mnie co zaproponujecie? bergu nie ma, wiese ewentualnie jest A może z pominięciem powyższego: Wildkatze Proponuję: Wildkatzewiese długie jak cholera, ale za to jakie aryjskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 23.06.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a dla mnie co zaproponujecie? bergu nie ma, wiese ewentualnie jest A może z pominięciem powyższego: Wildkatze Proponuję: Wildkatzewiese długie jak cholera, ale za to jakie aryjskie ciekawe co Majka na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 23.06.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A Oława? Mamoń wymyśl coś na Oławę... Oława musi mieć jakąś oryginalną nazwę niemiecką jak Kasztankowa Długołęka lub Elbing Joanny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.06.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A Oława? Mamoń wymyśl coś na Oławę... Frogen - Roverwald ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 23.06.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A Oława? Mamoń wymyśl coś na Oławę... Frogen - Roverwald ???? Mam - Ohlau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 23.06.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A Oława? Mamoń wymyśl coś na Oławę... Frogen - Roverwald ???? http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d030.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.06.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A Oława? Mamoń wymyśl coś na Oławę... Oława musi mieć jakąś oryginalną nazwę niemiecką jak Kasztankowa Długołęka lub Elbing Joanny ... Coś mi świta, że chyba Ohlau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts