Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ola a czemu na zwolnieniu jestes? konkretne rpzycyz czy tka sobie? bo jak konkretne to niewiele uda sie zrobic.. druty moze? szydełko? nadrabianie zaległosci książkowych?

jestem na zwolnieniu bo:

- bałabym sie dostac piłka w brzuch i za duży hałas na sali

- wziełam już, aby po porodzie wykorzystać niewykorzystany urlop podczas wakacji, w przeciwnym razie musiałabym wrócić do szkoły na początku czerwca, a tak wrócę w e wrześniu. Tak będzie wygodniej dla mnie, dla dyrekcji,bo zatrudni kogoś na cały rok szkolny.

Pawełkowi zdrowia szczęścia najlepszości zyczę 8) :p :p :p

Olka, mi jakoś ten czas zleciał na zwolnieniu, nie pamiętam co robiłam no może pamiętam do 12tc chyba jak nic tylko wymiotowałam, a wtedy czas liczy się w odległościach od kibelka do kibelka :lol: :lol: :lol: ... potem kompletowanie wyprawki, acha jeszcze spadłam ze schodów i przeleżałam trochę - to też mi zleciało, ale tej metody nie polecam :wink: a potem przemeblowania w naszym 1 pokoju, prania, prasowania i czekanie :lol:

Czy macie jakieś pomysły czym zająć się podczas zwolnienia? Do stycznia tyllle czasu :roll: .

Olka

Ja na początku (1-3 m-ce) ciągle spałam. Jadłam mało, ale spałam cały czas. W przerwach czytałam książeczki i wylegiwałam się na słoneczku.

W drugim trymestrze, jak już przestałam tyle spać to chodziłam z psem na spacery. Codziennie dwie godziny. Potem czytałam książeczki, oglądałam powtórki seriali (to było rok temu o tej porze), a pod koniec lata wzięło mnie na robienie przetworów. Całą spiżarnię zapchałam ogórkami, papryką i różnymi dżemami.

We wrześniu i październiku jeździłam na grzyby. I spacerowałam z pieskiem i czytałam książki, a potem suszyłąm i mroziłam te grzyby oczywiście :lol:

Zimą, jak już była wielka to też łaziłam (ale zdecydowanie mniej :wink: ), jadłam te przetwory i grzyby, czytałam książki i oglądałam telewizję z przewagą tego pierwszego.

A potem zaczęły się zakupy dziecięce, wymyślanie co gdzie postawić w sypialni, jaki kolor pościeli dla brzdąca itp., no a 25 lutego pojawił się Paweł i wszystko stanęło na głowie. Do dziś dzień stoi :wink:

Ola a czemu na zwolnieniu jestes? konkretne rpzycyz czy tka sobie? bo jak konkretne to niewiele uda sie zrobic.. druty moze? szydełko? nadrabianie zaległosci książkowych?

jestem na zwolnieniu bo:

- bałabym sie dostac piłka w brzuch i za duży hałas na sali

- wziełam już, aby po porodzie wykorzystać niewykorzystany urlop podczas wakacji, w przeciwnym razie musiałabym wrócić do szkoły na początku czerwca, a tak wrócę w e wrześniu. Tak będzie wygodniej dla mnie, dla dyrekcji,bo zatrudni kogoś na cały rok szkolny.

rozumeim czyli oprócz drutów i zajec wymaganych przy leżeniu to spokojnie mozesz latac po sklepach meblowac pokój kombinowac nad ciuszkami itp itd.. :D:D z tym zwolenieniem masz racje łatwiej.. a praca wuefisty wcale taka łatwa nie jest...

A jakie ksiażeczki polecacie?

Na ciążę najlepsza Chmielewska :lol:

Albo przygody Mikołajka :lol:

Albo Harry Potter :lol:

Polecam też "Siódmy papirus" Wilbura Smitha (kończyłam go czytać na porodówce :lol: )

NIE czytaj nic o porodzie i dolegliwościach ostatnich miesięcy. Ja czytałam i potem mężuś mnie musiał zapłakaną pocieszać :lol: