Anna Wiśniewska 13.07.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ew-ka I jakie pyszności kupiłaś? PS. Świetną stronkę znalazłaś, nawet mi nie przeszkadza, że po germańsku Teraz będę tworzyć różne takie "transparenty" Ann tu jest po łangielsku Dzięki Kasiu! Od razu pewniej się czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.07.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 mam świetny przepis -chcecie ???) jasne a masz jakiś przepis na sałatkę z kalafiorem? jakoś tak mi się zachciało zrobić coś takiego z kalafiorem nie ale kalafior sam podaję zawsze polany majonezem zmieszanym z keczupem i czosnkiem ......cały kalafior ugotować na parze lub delikatnie w wodzie -wyąć na talerz -ostrożnie i jak przestygnie polać sosikiem ( dodaję czasem troszkę śmietany aby był bardziej lejący).....polecam -prosto i pysznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.07.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 mam świetny przepis -chcecie ???) jasne a masz jakiś przepis na sałatkę z kalafiorem? jakoś tak mi się zachciało zrobić coś takiego z kalafiorem nie ale kalafior sam podaję zawsze polany majonezem zmieszanym z keczupem i czosnkiem ......cały kalafior ugotować na parze lub delikatnie w wodzie -wyąć na talerz -ostrożnie i jak przestygnie polać sosikiem ( dodaję czasem troszkę śmietany aby był bardziej lejący).....polecam -prosto i pysznie mniam, ślinka mi pociekła chyba zrobię dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 13.07.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 mam świetny przepis -chcecie ???) jasne a masz jakiś przepis na sałatkę z kalafiorem? jakoś tak mi się zachciało zrobić coś takiego z kalafiorem nie ale kalafior sam podaję zawsze polany majonezem zmieszanym z keczupem i czosnkiem ......cały kalafior ugotować na parze lub delikatnie w wodzie -wyąć na talerz -ostrożnie i jak przestygnie polać sosikiem ( dodaję czasem troszkę śmietany aby był bardziej lejący).....polecam -prosto i pysznie Ja podobnie, ale polewam sosem majonezowo- jogurtowo- koperkowym. Też dobre I kładę na talarzu ozdobione cząstkami pomidorów. Ładnie wtedy kolorystycznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.07.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 ......ale podam Wam PRZEPIS NA REWELACYJNĄ SAŁATKĘ Z BROKUŁ brokuły na parze lub wodzie ostudzone podzieliś na różyczki dodać pokrojoną w paski szynkę ćwiartki ugotowanych na twardo jaj ugotowany makaron -jakieś świderki czy muszelki ....i to wszystko polać majonezem ze śmietraną z ząbkiem czosnku ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.07.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 naleśniki robię jutro a z czym? Monka .....nie mówi się szczym ino sikam ....... a naleśniki robię zawsze z serem ( swojskim ) i brzoskwiniami jak nie ma truskawek ( polewam musem truskawkowym ) nie przepadam za deserami na obiad myślałam że macie jakiś wypróbowany przepis na naleśniki z warzywami albo innymi cudami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 13.07.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 naleśniki robię jutro a z czym? Monka .....nie mówi się szczym ino sikam ....... a naleśniki robię zawsze z serem ( swojskim ) i brzoskwiniami jak nie ma truskawek ( polewam musem truskawkowym ) nie przepadam za deserami na obiad myślałam że macie jakiś wypróbowany przepis na naleśniki z warzywami albo innymi cudami Monka Ja czasem smażę trochę grubsze naleśniki, a do nich przygotowuję sos - przecier pomidorowy, jakieś mięsko (mogą być piersi albo wieprzowinka), pieczarki, papryka, czerwona fasola i kukurydza, doprawiony na ostro. Co gęstsze układam na naleśniku i składam go na pół, po czym polewam mniej gęstym. Pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 13.07.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ew-kaA co z tymi piersiami, co my je tu chcemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.07.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ja czasem smażę trochę grubsze naleśniki, a do nich przygotowuję sos - przecier pomidorowy, jakieś mięsko (mogą być piersi albo wieprzowinka), pieczarki, papryka, czerwona fasola i kukurydza, doprawiony na ostro. Co gęstsze układam na naleśniku i składam go na pół, po czym polewam mniej gęstym. Pyszne zanotowane teraz tylko trzeba wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.07.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 a teraz przepis na piersi z kurczaka otóż jest to danie i na zimno i na ciepło ( zaraz po przygotowaniu ) dwie podwójne piersi -pokroić w kostkę lub w paski i ładnie przesmażyć z przyprawami -sol,pieprz wegeta przyprawa do kurczaka w tym czasie pokroić w plastry ogórki konserwowe oraz kapustę pekińską ( kapustę polać olejem z dodatkiem przyprawy knora....ugniatam ręką ) Przygotować naczynie ( ja to robię w naczyniu żaroodpornym prostokątnym ) na spód poukładać usmażone mięso....na to kołderka z ogórków ( warstwa) na ogórki położyć majonez i keczup - esy floresy na to pokrojona kapusta pekińska i na to wszystko potrzeć dość grubo żółty ser .....można zjeść zaraz na ciepło ( mięso ciepłe ) albo po kilku godzinach lub na drugi dzień ...... smacznego .....robi sie to 15 minut . a danie bardzo smakowite i efektowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 13.07.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 a teraz przepis na piersi z kurczaka otóż jest to danie i na zimno i na ciepło ( zaraz po przygotowaniu ) dwie podwójne piersi -pokroić w kostkę lub w paski i ładnie przesmażyć z przyprawami -sol,pieprz wegeta przyprawa do kurczaka w tym czasie pokroić w plastry ogórki konserwowe oraz kapustę pekińską ( kapustę polać olejem z dodatkiem przyprawy knora....ugniatam ręką ) Przygotować naczynie ( ja to robię w naczyniu żaroodpornym prostokątnym ) na spód poukładać usmażone mięso....na to kołderka z ogórków ( warstwa) na ogórki położyć majonez i keczup - esy floresy na to pokrojona kapusta pekińska i na to wszystko potrzeć dość grubo żółty ser .....można zjeść zaraz na ciepło ( mięso ciepłe ) albo po kilku godzinach lub na drugi dzień ...... smacznego .....robi sie to 15 minut . a danie bardzo smakowite i efektowne Mmmmmmmmmmmmmm Brzmi baaaardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.07.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 a teraz przepis na piersi z kurczaka otóż jest to danie i na zimno i na ciepło ( zaraz po przygotowaniu ) dwie podwójne piersi -pokroić w kostkę lub w paski i ładnie przesmażyć z przyprawami -sol,pieprz wegeta przyprawa do kurczaka w tym czasie pokroić w plastry ogórki konserwowe oraz kapustę pekińską ( kapustę polać olejem z dodatkiem przyprawy knora....ugniatam ręką ) Przygotować naczynie ( ja to robię w naczyniu żaroodpornym prostokątnym ) na spód poukładać usmażone mięso....na to kołderka z ogórków ( warstwa) na ogórki położyć majonez i keczup - esy floresy na to pokrojona kapusta pekińska i na to wszystko potrzeć dość grubo żółty ser .....można zjeść zaraz na ciepło ( mięso ciepłe ) albo po kilku godzinach lub na drugi dzień ...... smacznego .....robi sie to 15 minut . a danie bardzo smakowite i efektowne robiłam coś podobnego jako sałatkę, raczej na zimno i zdecydowanie lepsza po przegryzieniu - kapusta pekińska (poszatkowana) - ogórki korniszony (pokrojone w plasterki) - mały majonez + dwie łyżki keczupu + śmietana lub jogurt (można dodać czosnek lub sos czosnkowy) - pomidory (pokrojone w kawałki) - kukurydza - cebula (pokrojona w kostkę) - filety z kurczaka lub indyka (przysmażony z przyprawą gyros) Składniki układać warstwowo zaczynając od filetów z kurczaka, a następnie cebula, kukurydza, pomidory, majonez z keczupem, ogórki i kapusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.07.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 monka -rzeczywiście podobnie , ale z cebulą to bym uważała - na drugi dzień może popsuć smak potrawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.07.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 monka -rzeczywiście podobnie , ale z cebulą to bym uważała - na drugi dzień może popsuć smak potrawy to nie jest konieczność ale jak położysz to na gorące mięso to ona się tak poddusza więc ryzyko zepsucia mniejsze jak przy surowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.07.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 a teraz Was pożegnam ......idę myć okna ....trzymajcie kciuki ....zaraz Kaśka startuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.07.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 a teraz Was pożegnam ......idę myć okna ....trzymajcie kciuki ....zaraz Kaśka startuje trzymamy z całych sił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 13.07.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Trzymamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 13.07.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 naleśniki robię jutro a z czym? Monka .....nie mówi się szczym ino sikam ....... http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a040.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif padłam, normalnie padłam, leżę i kwiczę, o tak właśnie: http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.07.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 naleśniki robię jutro a z czym? Monka .....nie mówi się szczym ino sikam ....... http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a040.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif padłam, normalnie padłam, leżę i kwiczę, o tak właśnie: http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif nie znasz tego :o w naszym rejonie to popularne powiedzonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 13.07.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dobra, to ja lecę majty zmienić, bo posiurane Do juterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.