inż. Mamoń 03.09.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Dzień dobry/niedobry* Wreszcie mam wysianą trawę na mojej ziemi to znaczy wciąż jeszcze nie całą, ale do moich zasianych 40 metrów doszło jeszcze około 130. Te 130 metrów to siałem prawie 4 godziny Wydaje mi się, że im kto ma mniej trawy do zasiania to się tym bardziej pieści. Teren równałem deską, ubijałem walcem, wierzchnią wartswę spulchniłem grabiami i wysiałem (każde ziarenko osobno). Później delikatne zagrabienie no i znowu walec Coś mi się wydaje, że nic z tego nie wyjdzie bo chyba mogłem dowalić jakieś 20% nasion więcej Teraaz się waham - zraszać czy nie bo jak popatrzę w niebo to już nie wiem co to będzie ________________________ *) niepotrzebne skreślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 03.09.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam popołudniowo Jakby ktoś przypadkiem kawkę robił to ja poproszę , coś senna dziś cały dzionek chodzę . U nas teraz troszkę pada i chyba w kominku czas napalić . Witaj Max Tak więc napijmy się: http://grafika.redakcja.pl/olivia/ArtykulyFotografie/FotografiaPrzeglad/1125368221134.jpghttp://grafika.redakcja.pl/olivia/ArtykulyFotografie/FotografiaPrzeglad/1125368221134.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.09.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Dzień dobry/niedobry* Wreszcie mam wysianą trawę na mojej ziemi to znaczy wciąż jeszcze nie całą, ale do moich zasianych 40 metrów doszło jeszcze około 130. Te 130 metrów to siałem prawie 4 godziny Wydaje mi się, że im kto ma mniej trawy do zasiania to się tym bardziej pieści. Teren równałem deską, ubijałem walcem, wierzchnią wartswę spulchniłem grabiami i wysiałem (każde ziarenko osobno). Później delikatne zagrabienie no i znowu walec Coś mi się wydaje, że nic z tego nie wyjdzie bo chyba mogłem dowalić jakieś 20% nasion więcej Teraaz się waham - zraszać czy nie bo jak popatrzę w niebo to już nie wiem co to będzie _______________________ Czesc chyba dobry . Co do trawy podlewac zawsze warto jest jesczecieplo szybko wzejdzie i bedzie fajna jesienne trawniki sie niezle trzymja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.09.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witaj Mamoniu Pyszna ta kawka , czuję że zaraz postawi mnie na nogi . U nas też przyszła pora na założenie trawnika . Niestety nie robimy tego sami . Panowie którzy nam to robią mówią że pora jest dobra ( choć to już ostatni dzwonek ) . Jest trochę opadów , noce nie są chłodne i o ile zima nie zaskoczy nas w październiku trawka powinna sie całkiem dobrze zadarnić . Coś jeszcze wspominali o nawożeniu ale nie pamiętam czy przed siewem czy po . Zresztą będą się zajmować naszym trawniczkiem do ostatniego tegorocznego koszenia , bo nie chcemy tak na łapu-capu kupować kosiarki . Cześć gawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.09.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witaj Mamoniu Pyszna ta kawka , czuję że zaraz postawi mnie na nogi . U nas też przyszła pora na założenie trawnika . Niestety nie robimy tego sami . Panowie którzy nam to robią mówią że pora jest dobra ( choć to już ostatni dzwonek ) . Jest trochę opadów , noce nie są chłodne i o ile zima nie zaskoczy nas w październiku trawka powinna sie całkiem dobrze zadarnić . Coś jeszcze wspominali o nawożeniu ale nie pamiętam czy przed siewem czy po . Zresztą będą się zajmować naszym trawniczkiem do ostatniego tegorocznego koszenia , bo nie chcemy tak na łapu-capu kupować kosiarki . Cześć gawel Czesc cos dzisiaj cisnienie siada kawa juz nawet nie pomaga Bylem po poludniu w IKEA o jezu ale tabuny ludzi jedwo żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.09.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Niby z ciśnieniem nie jest tak tragicznie . Mój barometr pokazuje 1020 hPa ( chyba że łże ) Mają coś ciekawego w IKEA ? Jak byłam ostatnio to oprócz tabunu ludzi nic specjalnego nie znalazłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.09.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Niby z ciśnieniem nie jest tak tragicznie . Mój barometr pokazuje 1020 hPa ( chyba że łże ) Mają coś ciekawego w IKEA ? Jak byłam ostatnio to oprócz tabunu ludzi nic specjalnego nie znalazłam . Maja fajne rzeczy i nowy katalog ale w sklepie jeszcze nic nie widac i samego katalogu w wersji papierowej tez nie uswiadczysz,tak na prawde to trzeba leciecpo promocjach wtedy to ma sens . Mają np fajną sypialnie z bejcowanego drewna w promocji za 1257 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.09.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 No to muszę się wybrać albo przynajmniej zdobyć ten nowy katalog . Będąc ostatnim razem szukaliśmy sztućców . Mieli kiedyś takie które nam się podobały , wyglądały jakby były ze stali szczotkowanej . Kształt co prawda trochę odjechany ale nawet wygodne . Niestety chyba skończyli produkcję . Ale może pokaże się coś nowego U siebie niestety nie mamy IKEA , dopiero zaczynają budować więc najbliższe to w Gdańsku albo Poznaniu . A to już wyprawa , więc bywamy tam rzadko , raczej przy okazji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.09.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 No to muszę się wybrać albo przynajmniej zdobyć ten nowy katalog . Będąc ostatnim razem szukaliśmy sztućców . Mieli kiedyś takie które nam się podobały , wyglądały jakby były ze stali szczotkowanej . Kształt co prawda trochę odjechany ale nawet wygodne . Niestety chyba skończyli produkcję . Ale może pokaże się coś nowego U siebie niestety nie mamy IKEA , dopiero zaczynają budować więc najbliższe to w Gdańsku albo Poznaniu . A to już wyprawa , więc bywamy tam rzadko , raczej przy okazji . Wiem jakie to sztusce były dzis po 99 zł wyglądaja troche jak narzędzia hirurgiczne ale fajne na prawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.09.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 ja mam ikea w Jankach o 10 km od domku.wysyłam na osłode link do katalogu http://www.ikea.com/ms/pl_PL/virtual_catalogue/online_catalogues.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.09.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 ja mam ikea w Jankach o 10 km od domku.wysyłam na osłode link do katalogu http://www.ikea.com/ms/pl_PL/virtual_catalogue/online_catalogues.html oooo , dzięki W takim razie zmykam do IKEA Ale tu jeszcze wrócę jak się troszku napatrzę Naraziątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 03.09.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 No to muszę się wybrać albo przynajmniej zdobyć ten nowy katalog . Będąc ostatnim razem szukaliśmy sztućców . Mieli kiedyś takie które nam się podobały , wyglądały jakby były ze stali szczotkowanej . Kształt co prawda trochę odjechany ale nawet wygodne . Niestety chyba skończyli produkcję . Ale może pokaże się coś nowego U siebie niestety nie mamy IKEA , dopiero zaczynają budować więc najbliższe to w Gdańsku albo Poznaniu . A to już wyprawa , więc bywamy tam rzadko , raczej przy okazji . A ja mam IKEA w odległości ok 7 km, podobnie Praktiker, a jeszcze bliżej jest Leroy - to zaledwie 3 km. A w IKEA bywam chyba tak często jak Ty Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 03.09.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Czesc chyba dobry . Co do trawy podlewac zawsze warto jest jesczecieplo szybko wzejdzie i bedzie fajna jesienne trawniki sie niezle trzymja Hmmmm - chyba jednak nie muszę podlewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.09.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Czesc chyba dobry . Co do trawy podlewac zawsze warto jest jesczecieplo szybko wzejdzie i bedzie fajna jesienne trawniki sie niezle trzymja Hmmmm - chyba jednak nie muszę podlewać Marcin to gdzie ty mieszkasz???? gdzies blisko mnie bo i u mnie popadalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.09.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 I`m back Byłam , widziałam i....nic nie kupiłam ( choć parę rzeczy sobie upatrzyłam ) U mnie też pada ale tak fajnie , jakby pracowały zraszacze . Szkoda że dopiero od jutra będzie trawka siana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 03.09.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Hej! Co tam u Was słychać? Od wczoraj tu nie byłam Moi rodzice wrócili z weekendowego grzybobrania. Oto efekt: http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/3990429_348.ts1157304626530.jpghttp://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/3990432_348.ts1157304634446.jpg Teraz siedzimy z mamą w kuchni, szorujemy, gotujemy, kroimy, zamrażamy, marynujemy, blanszujemy, suszymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.09.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Hej! Co tam u Was słychać? Od wczoraj tu nie byłam Moi rodzice wrócili z weekendowego grzybobrania. Oto efekt: http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/3990429_348.ts1157304626530.jpghttp://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/3990432_348.ts1157304634446.jpg Teraz siedzimy z mamą w kuchni, szorujemy, gotujemy, kroimy, zamrażamy, marynujemy, blanszujemy, suszymy... Ueech są szczesliwi ludzie, ja mam lasek 10 m od domu chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ..... i nawet spiewalem "kiedys cie znajde.... " i niestety nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 03.09.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ueech są szczesliwi ludzie, ja mam lasek 10 m od domu chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ..... i nawet spiewalem "kiedys cie znajde.... " i niestety nic A daj spokój, ja w ogóle szczęścia w szukaniu grzybów nie mam. Wejdę na grzyba, a go nie zobaczę Ale tam, gdzie byli, było tyle prawdziwków i podgrzybków, że (jak stwierdzili) nawet i ja bym kilka znalazła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 03.09.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Czesc chyba dobry . Co do trawy podlewac zawsze warto jest jesczecieplo szybko wzejdzie i bedzie fajna jesienne trawniki sie niezle trzymja Hmmmm - chyba jednak nie muszę podlewać Marcin to gdzie ty mieszkasz???? gdzies blisko mnie bo i u mnie popadalo Gaweł - na mapie: http://mapa.szukacz.pl/ wpisz Zalasewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 03.09.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 I`m back Byłam , widziałam i....nic nie kupiłam ( choć parę rzeczy sobie upatrzyłam ) U mnie też pada ale tak fajnie , jakby pracowały zraszacze . Szkoda że dopiero od jutra będzie trawka siana . Maxtorka - ale masz fajnie - trawkę Ci zasieją, u mnie siać musiałem ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts