Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

Dzień dobry/niedobry*

Wreszcie mam wysianą trawę na mojej ziemi :D to znaczy wciąż jeszcze nie całą, ale do moich zasianych 40 metrów doszło jeszcze około 130. Te 130 metrów to siałem prawie 4 godziny :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wydaje mi się, że im kto ma mniej trawy do zasiania to się tym bardziej pieści. Teren równałem deską, ubijałem walcem, wierzchnią wartswę spulchniłem grabiami i wysiałem (każde ziarenko osobno). Później delikatne zagrabienie no i znowu walec :D :D :D

Coś mi się wydaje, że nic z tego nie wyjdzie bo chyba mogłem dowalić jakieś 20% nasion więcej :roll: :roll:

Teraaz się waham - zraszać czy nie bo jak popatrzę w niebo to już nie wiem co to będzie :roll: :roll:

*) niepotrzebne skreślić

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam popołudniowo :)

Jakby ktoś przypadkiem kawkę robił to ja poproszę , coś senna dziś cały dzionek chodzę . U nas teraz troszkę pada i chyba w kominku czas napalić .

Witaj Max :D

Tak więc napijmy się:

http://grafika.redakcja.pl/olivia/ArtykulyFotografie/FotografiaPrzeglad/1125368221134.jpghttp://grafika.redakcja.pl/olivia/ArtykulyFotografie/FotografiaPrzeglad/1125368221134.jpg

Dzień dobry/niedobry*

Wreszcie mam wysianą trawę na mojej ziemi :D to znaczy wciąż jeszcze nie całą, ale do moich zasianych 40 metrów doszło jeszcze około 130. Te 130 metrów to siałem prawie 4 godziny :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wydaje mi się, że im kto ma mniej trawy do zasiania to się tym bardziej pieści. Teren równałem deską, ubijałem walcem, wierzchnią wartswę spulchniłem grabiami i wysiałem (każde ziarenko osobno). Później delikatne zagrabienie no i znowu walec :D :D :D

Coś mi się wydaje, że nic z tego nie wyjdzie bo chyba mogłem dowalić jakieś 20% nasion więcej :roll: :roll:

Teraaz się waham - zraszać czy nie bo jak popatrzę w niebo to już nie wiem co to będzie :roll: :roll:

Czesc chyba dobry :) . Co do trawy podlewac zawsze warto jest jesczecieplo szybko wzejdzie i bedzie fajna jesienne trawniki sie niezle trzymja

Witaj Mamoniu :D

Pyszna ta kawka , czuję że zaraz postawi mnie na nogi .

U nas też przyszła pora na założenie trawnika . Niestety nie robimy tego sami :roll: . Panowie którzy nam to robią mówią że pora jest dobra ( choć to już ostatni dzwonek ) . Jest trochę opadów , noce nie są chłodne i o ile zima nie zaskoczy nas w październiku trawka powinna sie całkiem dobrze zadarnić . Coś jeszcze wspominali o nawożeniu ale nie pamiętam czy przed siewem czy po . Zresztą będą się zajmować naszym trawniczkiem do ostatniego tegorocznego koszenia , bo nie chcemy tak na łapu-capu kupować kosiarki .

Cześć gawel :D

Witaj Mamoniu :D

Pyszna ta kawka , czuję że zaraz postawi mnie na nogi .

U nas też przyszła pora na założenie trawnika . Niestety nie robimy tego sami :roll: . Panowie którzy nam to robią mówią że pora jest dobra ( choć to już ostatni dzwonek ) . Jest trochę opadów , noce nie są chłodne i o ile zima nie zaskoczy nas w październiku trawka powinna sie całkiem dobrze zadarnić . Coś jeszcze wspominali o nawożeniu ale nie pamiętam czy przed siewem czy po . Zresztą będą się zajmować naszym trawniczkiem do ostatniego tegorocznego koszenia , bo nie chcemy tak na łapu-capu kupować kosiarki .

Cześć gawel :D

Czesc cos dzisiaj cisnienie siada kawa juz nawet nie pomaga :-? Bylem po poludniu w IKEA o jezu ale tabuny ludzi jedwo żyje.

Niby z ciśnieniem nie jest tak tragicznie . Mój barometr pokazuje 1020 hPa ( chyba że łże :wink: )

Mają coś ciekawego w IKEA ?

Jak byłam ostatnio to oprócz tabunu ludzi nic specjalnego nie znalazłam .

Maja fajne rzeczy i nowy katalog ale w sklepie jeszcze nic nie widac i samego katalogu w wersji papierowej tez nie uswiadczysz,tak na prawde to trzeba leciecpo promocjach wtedy to ma sens :wink: . Mają np :D fajną sypialnie z bejcowanego drewna w promocji za 1257 zł

No to muszę się wybrać albo przynajmniej zdobyć ten nowy katalog .

Będąc ostatnim razem szukaliśmy sztućców . Mieli kiedyś takie które nam się podobały , wyglądały jakby były ze stali szczotkowanej . Kształt co prawda trochę odjechany ale nawet wygodne . Niestety chyba skończyli produkcję . Ale może pokaże się coś nowego :)

U siebie niestety nie mamy IKEA , dopiero zaczynają budować więc najbliższe to w Gdańsku albo Poznaniu . A to już wyprawa , więc bywamy tam rzadko , raczej przy okazji .

Będąc ostatnim razem szukaliśmy sztućców . Mieli kiedyś takie które nam się podobały , wyglądały jakby były ze stali szczotkowanej . Kształt co prawda trochę odjechany ale nawet wygodne . Niestety chyba skończyli produkcję . Ale może pokaże się coś nowego :)

U siebie niestety nie mamy IKEA , dopiero zaczynają budować więc najbliższe to w Gdańsku albo Poznaniu . A to już wyprawa , więc bywamy tam rzadko , raczej przy okazji .

Wiem jakie to sztusce były dzis po 99 zł wyglądaja troche jak narzędzia hirurgiczne :D :D :D ale fajne na prawde

A ja mam IKEA w odległości ok 7 km, podobnie Praktiker, a jeszcze bliżej jest Leroy - to zaledwie 3 km. A w IKEA bywam chyba tak często jak Ty Maxtorka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hej!

Co tam u Was słychać? Od wczoraj tu nie byłam ;)

Moi rodzice wrócili z weekendowego grzybobrania.

Oto efekt:

http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/3990429_348.ts1157304626530.jpghttp://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/3990432_348.ts1157304634446.jpg

Teraz siedzimy z mamą w kuchni, szorujemy, gotujemy, kroimy, zamrażamy, marynujemy, blanszujemy, suszymy... :p

Hej!

Co tam u Was słychać? Od wczoraj tu nie byłam ;)

Moi rodzice wrócili z weekendowego grzybobrania.

Oto efekt:

http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/3990429_348.ts1157304626530.jpghttp://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/3990432_348.ts1157304634446.jpg

Teraz siedzimy z mamą w kuchni, szorujemy, gotujemy, kroimy, zamrażamy, marynujemy, blanszujemy, suszymy... :p

Ueech są szczesliwi ludzie, ja mam lasek 10 m od domu chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ..... i nawet spiewalem "kiedys cie znajde.... " i niestety nic :D :D :D

Ueech są szczesliwi ludzie, ja mam lasek 10 m od domu chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ,chodzilem i szukałem ..... i nawet spiewalem "kiedys cie znajde.... " i niestety nic :D :D :D

A daj spokój, ja w ogóle szczęścia w szukaniu grzybów nie mam. Wejdę na grzyba, a go nie zobaczę :) Ale tam, gdzie byli, było tyle prawdziwków i podgrzybków, że (jak stwierdzili) nawet i ja bym kilka znalazła :p :p

Czesc chyba dobry :) . Co do trawy podlewac zawsze warto jest jesczecieplo szybko wzejdzie i bedzie fajna jesienne trawniki sie niezle trzymja

Hmmmm - chyba jednak nie muszę podlewać :lol: :-? :(

Marcin to gdzie ty mieszkasz???? gdzies blisko mnie bo i u mnie popadalo :D

Gaweł - na mapie:

http://mapa.szukacz.pl/

wpisz Zalasewo