Nefer 09.09.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Słuchajcie, jak na przetworach takich słoikowych pojawi się pleśn to trzeba je wyrzucić, czy można zdjąć pleśń i zajadać się ze smakiem ? ANI SIĘ KURDE WAŻ - wywalić i to już. To są pleśnie, które rozprzestrzeniają się do samego dna. Nie wierz w cuda. Kiedyś czytałam spory artykuł na ten temat - nie zachęcał do jedzenia. jeden będzie miał sraczkę a drugi skończy w szpitalu. wywaliłam od razu, w życiu bym tego nie zjadła Wytwarzaniu pleśnio towarzyszą tam jakieś toksyny Ble NIby wygląda , że tylko na górze, ale to pozorne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.09.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 pytam bo myśłałam ze przesadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.09.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 pytam bo myśłałam ze przesadzam Bo mądre dziewczynki wolą zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.09.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 A na pewno jak sama się nie podejmie to poleci dobrego stomatologa dziecięcego . Na to liczę - wcale nie jest kogoś takiego znaleźć - szukałam i szczerze mówiąc wielkie rozczarowanie. Płacisz kupę kasy a trafiasz na ludzi nie mających pojęcia o dzieciach ... kiedyś zabrałam dziecko z fotela. dzis wlasnie jak pojechalem do pierwszego znalezionego przezemnie czynnego gabinetu to zaplacilem za to ze pan Doktor spojrz i nawet bal sie dotknac i stwierdzil zeby zostawic moze w poniedzialek wieczorem dziecko bedzie spokojniesze ja szukałam długo. Dzwoniłam z pytaniem o stomatologa dziecięcego. Okazywało się, że każdy jest dziecięcy Pojechałam do wypasionek kliniki prywatnej na Starówce - chodziło o ortodontę. Zasuszona baba obejrzała dziecko i powiedziała, że trzeba usunąć jeden stały ząb. Powiedziałam jej, że ok, tylko mój syn mdleje na widok krwi ( rzeczywiście tak było i to omdlenie nie było takie "normalne" tylko wyglądało na atak epileptyczny) Uważałam, że powinnam ją o tym uprzedzić ( jak wpisuję w kartę kolonijną to chyba powinnam ją ostrzec również) . Dostałam odpowiedź, że w takim razie powinnam z dzieckiem iść do psychiatry a nie do ortodonty :) NIe napiszę co jej odpowiedziałam :) Niestety wszędzie są ludzie i ludziska Jajcek współczuję Ci bo na pewno nie będzie to miłe przeżycie nawet jeśli traficie na cudownego kompetentnego lekarza . Problem w tym że leczenie kanałowe u dwulatka jest dość skomplikowane , nie skończy sie raczej na jednej wizycie . Poza tym takich przypadków nie jest dużo . Znacznie częściej łamane sa zęby stałe . Szukaj stomatologa dziecięcego koniecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 09.09.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Słuchajcie, jak na przetworach takich słoikowych pojawi się pleśn to trzeba je wyrzucić, czy można zdjąć pleśń i zajadać się ze smakiem ? Ze smakiem to raczej się nie da Wywalaj! A co Ci spleśniało? Mi leczo w ubiegłym roku. Nawet słoików nie odzyskiwałam, w całości poszło do kubła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.09.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 pytam bo myśłałam ze przesadzam Bo mądre dziewczynki wolą zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 09.09.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Jestem ponownie sorki, byłem na kolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.09.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Słuchajcie, jak na przetworach takich słoikowych pojawi się pleśn to trzeba je wyrzucić, czy można zdjąć pleśń i zajadać się ze smakiem ? Ze smakiem to raczej się nie da Wywalaj! A co Ci spleśniało? Mi leczo w ubiegłym roku. Nawet słoików nie odzyskiwałam, w całości poszło do kubła Dostałam od Pawła babci soki wiśniowe, we wszystkich 4 butelkach pleśń. W ogóle jakoś podejrzanie wyglądały te butelki, bo zakręcone plastikowymi zakrętkami. Jak wielkie było moje zdumienie jak Paweł powiedział, że tą pleśń to chyba babcia zawsze ściągała i było po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.09.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Słuchajcie, jak na przetworach takich słoikowych pojawi się pleśn to trzeba je wyrzucić, czy można zdjąć pleśń i zajadać się ze smakiem ? Ze smakiem to raczej się nie da Wywalaj! A co Ci spleśniało? Mi leczo w ubiegłym roku. Nawet słoików nie odzyskiwałam, w całości poszło do kubła Dostałam od Pawła babci soki wiśniowe, we wszystkich 4 butelkach pleśń. W ogóle jakoś podejrzanie wyglądały te butelki, bo zakręcone plastikowymi zakrętkami. Jak wielkie było moje zdumienie jak Paweł powiedział, że tą pleśń to chyba babcia zawsze ściągała i było po kłopocie Tak, jak się robiło za niemca .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 09.09.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Jestem ponownie sorki, byłem na kolacji Późno dziś jadłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 09.09.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Olka gaciorki http://www.bielizna.etk.com.pl/images/product_images/thumbnail_images/2_0.jpg jakie śliczne gatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.09.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Jestem ponownie sorki, byłem na kolacji obstawiam,że dzis była kiełbaska na ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.09.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Jestem ponownie sorki, byłem na kolacji Późno dziś jadłeś Późno to jest 3 rano ( moja pora kolacji w zeszła środę i czwartek...) a może to wczesne śniadanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.09.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 pytam bo myśłałam ze przesadzam Bo mądre dziewczynki wolą zapytać A propos mądrych dziewczynek przypomniało mi sie takie stwierdzenia ( a może to tytuł książki ) : Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne idą gdzie chcą Od razu je zaanektowałam jako swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 09.09.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Jestem ponownie sorki, byłem na kolacji Późno dziś jadłeś Cały dzień tyrałem i dopiero teraz mam trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.09.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 pytam bo myśłałam ze przesadzam Bo mądre dziewczynki wolą zapytać A propos mądrych dziewczynek przypomniało mi sie takie stwierdzenia ( a może to tytuł książki ) : Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne idą gdzie chcą Od razu je zaanektowałam jako swoje Bo to szczera prawda. Zawsze mówię, że wolę zaszaleć i miec co wspominac na łożu śmierci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 09.09.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Jestem ponownie sorki, byłem na kolacji obstawiam,że dzis była kiełbaska na ciepło kiełbaska była , ale na zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 09.09.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Słuchajcie, jak na przetworach takich słoikowych pojawi się pleśn to trzeba je wyrzucić, czy można zdjąć pleśń i zajadać się ze smakiem ? Ze smakiem to raczej się nie da Wywalaj! A co Ci spleśniało? Mi leczo w ubiegłym roku. Nawet słoików nie odzyskiwałam, w całości poszło do kubła Dostałam od Pawła babci soki wiśniowe, we wszystkich 4 butelkach pleśń. W ogóle jakoś podejrzanie wyglądały te butelki, bo zakręcone plastikowymi zakrętkami. Jak wielkie było moje zdumienie jak Paweł powiedział, że tą pleśń to chyba babcia zawsze ściągała i było po kłopocie Raczej nie wiedział, co mówi Honoru babci bronił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 09.09.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Jestem ponownie sorki, byłem na kolacji Późno dziś jadłeś Późno to jest 3 rano ( moja pora kolacji w zeszła środę i czwartek...) a może to wczesne śniadanie ? Raczej zakazana nocna przekąska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.09.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 pytam bo myśłałam ze przesadzam Bo mądre dziewczynki wolą zapytać A propos mądrych dziewczynek przypomniało mi sie takie stwierdzenia ( a może to tytuł książki ) : Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne idą gdzie chcą Od razu je zaanektowałam jako swoje Bo to szczera prawda. Zawsze mówię, że wolę zaszaleć i miec co wspominac na łożu śmierci :) Opwiadać prapraprawnukom brzmi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts