Gość 16.05.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Fizyk witaj!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 16.05.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Badi to zadam Ci jeszcze jedno pytanie: a jesli tam juz byl plot, ktory poprzedni wlascicel zglaszal to trzeba zglosuic budowe nowego???? Bedzie co prawda inny, ale.... tu mnie zaskoczyłaś możliwe , że w tym przypadku nie jest wymagana taka sama procedura, ale z "życzliwymi" sąsiadami nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.05.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Badi - chałupka fajna, ale ten niebieski kibelek to tylko teraz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 16.05.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Myslalm, ze duuuuzo wiekszy..... Badi a kiedy przeprowadzka???? mówiłam złudzenie optyczne przeprowadzka ( mam nadzieję ) w wakacje - najpóźniej w sierpniu A jak ida prace wnetrzarskie???? Bez problemow???? tu jest różnie, ale generalnie OK mąż pracuje a ja wymyślam jak to wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.05.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Badi to zadam Ci jeszcze jedno pytanie: a jesli tam juz byl plot, ktory poprzedni wlascicel zglaszal to trzeba zglosuic budowe nowego???? Bedzie co prawda inny, ale.... tu mnie zaskoczyłaś możliwe , że w tym przypadku nie jest wymagana taka sama procedura, ale z "życzliwymi" sąsiadami nic nie wiadomo Nad tym sie wlasnie zastaniwiam......skoro juz bylo co zgloszone.........hmmm A sasiadom jak na razie niczym sie nie narazilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 16.05.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Badi - chałupka fajna, ale ten niebieski kibelek to tylko teraz?? to taki czarujący widok z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.05.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Widzialam, ze tez macie dziury stropie. Czym bedziesz je wypelniac??? Szklem??? A jesli tak, to czy masz jakies namiary na firmy sprzedajace takie szklo??? Bo u nas tez bedzie dziury, tyle ze strasznie olbrzymie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 16.05.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Badi to zadam Ci jeszcze jedno pytanie: a jesli tam juz byl plot, ktory poprzedni wlascicel zglaszal to trzeba zglosuic budowe nowego???? Bedzie co prawda inny, ale.... tu mnie zaskoczyłaś możliwe , że w tym przypadku nie jest wymagana taka sama procedura, ale z "życzliwymi" sąsiadami nic nie wiadomo Nad tym sie wlasnie zastaniwiam......skoro juz bylo co zgloszone.........hmmm A sasiadom jak na razie niczym sie nie narazilismy tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 16.05.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Widzialam, ze tez macie dziury stropie. Czym bedziesz je wypelniac??? Szklem??? A jesli tak, to czy masz jakies namiary na firmy sprzedajace takie szklo??? Bo u nas tez bedzie dziury, tyle ze strasznie olbrzymie..... to będzie szkło w tym tygodniu spróbuję zrobić wycenę i podzielę się wiedzą olbrzymie - to znaczy jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.05.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Z tego co mi wiadomo, ogrodzenia pomiędzy sąsiadami, nie trzeba zgłaszać. Zgłoszeniu podlega ogrodzenia przy drodze (chodzi o media i odległość od drogi). Właściciel drogi ustala też warunki zjazdu (komunikacji). Może zapisać, że wystarczy uzgodnić, ale może też zapisać, że wymagany będzie projekt i pozwolenie na budowe.Jednym słowem:Wyjazd - albo uzgodnienie z właścicielem drogi albo projekt i pozwolenie na budowę,Ogrodzenie (od strony drogi) - zgłoszenie budowy (oczywiście musi być projekt)Ogrodznie od sąsiada - nie wymaga dodatkowych pozwoleń.Najlepiej zrobić w projekcie ogrodzneie od drogi, a we wniosku o pozwolenie napisać:Wniosek o pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego z garażem, ogrodzniem oraz POŚ (albo szambem). Wtedy jednym wnioskiem załatwia się wszystkie sprawy i nie wątpliowści) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.05.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Trochę zawile pisałem - ale chyba wiecie o co chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 16.05.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Z tego co mi wiadomo, ogrodzenia pomiędzy sąsiadami, nie trzeba zgłaszać. Zgłoszeniu podlega ogrodzenia przy drodze (chodzi o media i odległość od drogi). Właściciel drogi ustala też warunki zjazdu (komunikacji). Może zapisać, że wystarczy uzgodnić, ale może też zapisać, że wymagany będzie projekt i pozwolenie na budowe. Jednym słowem: Wyjazd - albo uzgodnienie z właścicielem drogi albo projekt i pozwolenie na budowę, Ogrodzenie (od strony drogi) - zgłoszenie budowy (oczywiście musi być projekt) Ogrodznie od sąsiada - nie wymaga dodatkowych pozwoleń. Najlepiej zrobić w projekcie ogrodzneie od drogi, a we wniosku o pozwolenie napisać: Wniosek o pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego z garażem, ogrodzniem oraz POŚ (albo szambem). Wtedy jednym wnioskiem załatwia się wszystkie sprawy i nie wątpliowści) tak jest najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.05.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 U mnie praca wre aż miło. Hydraulicy poukładali rury spustowe i zasypali piaskiem. Jutro lejemy chudego betona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.05.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Witam popołudniowo. A ja myślę że Maksio liczył posty i specjalnie zaliczył punkcik . Maksiu - przyznaj się. Nie ma się co wstydzić. Mamy w naszym gronie paru świetnych snajperów niestety musze Cie zawieść... niczego nie liczyłem.. zaciekawiło mnie dlaczego badi pisze tyle postów, jeden po drugim... i prosze o jeszcze jedno... nie Maksio (bo mnie to doprowadza do białej gorączki), ale Maksiu.. a z tego co zdąrzyłem sie rozejrzeć to przepis na nowa strone jest bardzo prosty... numer zakładki*60= nowa strona np. 265*60=15900, jak latwo policzyć nastepna nowa strona otworzy sie na poscie nr 16960... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.05.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Im mniej łażenia po urzędach, tym dłużej służy zdrowie psychiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.05.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Widzialam, ze tez macie dziury stropie. Czym bedziesz je wypelniac??? Szklem??? A jesli tak, to czy masz jakies namiary na firmy sprzedajace takie szklo??? Bo u nas tez bedzie dziury, tyle ze strasznie olbrzymie..... to będzie szkło w tym tygodniu spróbuję zrobić wycenę i podzielę się wiedzą olbrzymie - to znaczy jakie ? Jedna bedzie w balkonie nad wejsciem (90x220) a druga w holu (90x270) takze ogromniaste......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 16.05.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 U mnie praca wre aż miło. Hydraulicy poukładali rury spustowe i zasypali piaskiem. Jutro lejemy chudego betona początek idzie błyskawicznie, potem niestety tempo trochę spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 16.05.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Witam popołudniowo. A ja myślę że Maksio liczył posty i specjalnie zaliczył punkcik . Maksiu - przyznaj się. Nie ma się co wstydzić. Mamy w naszym gronie paru świetnych snajperów niestety musze Cie zawieść... niczego nie liczyłem.. zaciekawiło mnie dlaczego badi pisze tyle postów, jeden po drugim... i prosze o jeszcze jedno... nie Maksio (bo mnie to doprowadza do białej gorączki), ale Maksiu.. a z tego co zdąrzyłem sie rozejrzeć to przepis na nowa strone jest bardzo prosty... numer zakładki*60= nowa strona np. 265*60=15900, jak latwo policzyć nastepna nowa strona otworzy sie na poscie nr 16960... bystrzak z ciebie, ale małe sprostowanie - na stronce 15960 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 16.05.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Widzialam, ze tez macie dziury stropie. Czym bedziesz je wypelniac??? Szklem??? A jesli tak, to czy masz jakies namiary na firmy sprzedajace takie szklo??? Bo u nas tez bedzie dziury, tyle ze strasznie olbrzymie..... to będzie szkło w tym tygodniu spróbuję zrobić wycenę i podzielę się wiedzą olbrzymie - to znaczy jakie ? Jedna bedzie w balkonie nad wejsciem (90x220) a druga w holu (90x270) takze ogromniaste......... to na prawdę ogromniaste ! będziecie po nich chodzić , czy tylko wyglądać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.05.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 i prosze o jeszcze jedno... nie Maksio (bo mnie to doprowadza do białej gorączki), ale Maksiu.. Sorry Maksiu. No problem. Jak wolisz. Miałem kumpla o takim imieniu w szkole średniej. Tak do niego mówiliśmy. Więc przepraszam. Postaram się pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts