Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Heloł :D

Mam pytanko : czy robił ktoś z Was tiramisu na bazie gotowych biszkoptów? Ostatnio zrobiłam takie z paczki Gelwe i tam biszkopt był do upieczenia. Czy te biszkopty pozostają miękkie?

 

biszkopty musisz namoczyć w esencji kawowej :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15529-rekord-wpisow/page/8137/#findComment-1510901
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • ila66

    12907

  • Jajcek

    11250

  • andre59

    10913

  • frosch

    10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moj maż kupił dzisiaj ryby :o, całą siatę Przecież one nie dotrwają do Wigilii, tym bardziej że je będzie wiozł ze Szczecina przez całą Polskę :-?

co się martwisz, tłuczek nie będzie potrzebny :wink:

 

Cześć Verunia :D

cześć Ande :D

Im już tłuczek nie jest potrzebny, one są martwe, a w Wigilie bedą juz chodzić

:lol: kupisz jeszcze uszka z Biedronki i sobie pogadają

 

...jak to w Wigilię bywa - ludzkim głosem ;)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15529-rekord-wpisow/page/8137/#findComment-1510903
Udostępnij na innych stronach

Heloł :D

Mam pytanko : czy robił ktoś z Was tiramisu na bazie gotowych biszkoptów? Ostatnio zrobiłam takie z paczki Gelwe i tam biszkopt był do upieczenia. Czy te biszkopty pozostają miękkie?

 

biszkopty musisz namoczyć w esencji kawowej :D

tak wiem :lol:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15529-rekord-wpisow/page/8137/#findComment-1510905
Udostępnij na innych stronach

Heloł :D

Mam pytanko : czy robił ktoś z Was tiramisu na bazie gotowych biszkoptów? Ostatnio zrobiłam takie z paczki Gelwe i tam biszkopt był do upieczenia. Czy te biszkopty pozostają miękkie?

 

biszkopty musisz namoczyć w esencji kawowej :D

tak wiem :lol:

 

no i są miętkie :wink:

robiłam tylko z kupnymi biszkoptami .....należy tylko nie przedobrzyć z moczeniem ,bo można zrobić niezłe błotko :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15529-rekord-wpisow/page/8137/#findComment-1510912
Udostępnij na innych stronach

Heloł :D

Mam pytanko : czy robił ktoś z Was tiramisu na bazie gotowych biszkoptów? Ostatnio zrobiłam takie z paczki Gelwe i tam biszkopt był do upieczenia. Czy te biszkopty pozostają miękkie?

 

biszkopty musisz namoczyć w esencji kawowej :D

tak wiem :lol:

 

no i są miętkie :wink:

robiłam tylko z kupnymi biszkoptami .....należy tylko nie przedobrzyć z moczeniem ,bo można zrobić niezłe błotko :D

:lol: to tak jak z moczeniem podczas picia kawy, połowa zostaje w kawie a druga połowa na brodzie

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15529-rekord-wpisow/page/8137/#findComment-1510919
Udostępnij na innych stronach

RANKINGUM REKORDUM

 

1. Jajcek - 298

2. inż. Mamoń - 258

3. SławekD-żonka - 192

4. verunia- 144

5. Joanna i Janusz - 139

6. kze - 133

7. Whisper -119

8. Olkalybowa - 115

9. fizyk - 99

10. kasztanka - 92

11. Majka - 85

12. maksiu - 80

13. Teska - 65

14. Ania Wiśniewska - 55

15. Sonika - 51

16. badi - 48

17. monka - 44

18. Aga J.G . andrzejka - 40

20. Moniś - 36

21. facio - 35

22. zaba_gonia - 34

23. andre59 - 31

24. markus_gdynia, frosch ew-ka - 29

26. Jezier, - 28

27. Witos - 27

28. Nefer - 26

30. marcel2000, - 23

31. Trini - 20

32. Funia - 18

33. Tola, Sylvia1 - 16

35. Agniesia - 14

36. joola, Karolka , Maxtorka- 13

39. gawel , -12

40. Jane, Wojty, prymasek - 10

43. kasia64, duende, jea - 9

45. kolia, Zielonooka, pp - 7

48. Januszz, tabaluga1, jamles - 6

51. ania, lafcadio, edzia, Paty, - 5

55. Ewuś, Pawson - 4

57. damiangajda, Jańcek69, Daria, Agacka - 3

61. Baba_budowniczy, DARIO 2, Gryfpc, ave!, - 2

65. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, Mychalina, Maluszek, Sloneczko -1

 

streszczenie

 

zaczęły sie normalne pogaduchy o świętach ,kuchni i takich tam ..... :wink:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15529-rekord-wpisow/page/8137/#findComment-1510922
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...